SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA

O fostă mare handbalistă a României a ajuns vânzătoare: "Nu ne explicăm cum a decăzut așa mult valoroasa sportivă"

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 septembrie 2018 12:52

Talida Tolnai (39 de ani) a fost unul dintre cei mai importanți portari ai echipei naționale a României în ultimul deceniu, alături de Paula Ungureanu. A făcut minuni în poartă la Europeanul din 2010 când a câștigat bronzul, însă acum a ajuns vânzătoare în Zalău.

"O fostă medaliată cu bronz la Campionatul European de Handbal din 2010 a ajuns vânzătoare în Zalău. Încă de la început vreau să clarificăm un lucru. Nu suntem împotriva unei persoane care munceşte indiferent de felul muncii sau unde îşi desfăşoară activitatea zilnică. Fiind vorba de o sportivă foarte valoroasă pe care a dat-o Sălajul nu putem trece cu vederea acest lucru.

Fosta handbalistă Talida Tolnai lucrează de câteva săptămâni la o firmă care se ocupă cu cadouri personalizate. Într-un fel, fiecare om de pe acest pământ trebuie să căştige o bucată de pâine. Totuşi, nu ne explicăm cum a decăzut aşa mult valoroasa sportivă", scrie Ziarul de Zalău.

Ultimul sezon în care Talida Tolnai a jucat la nivel înalt a fost acum trei ani, când a câștigat titlul cu CSM București. La finalul acelui an, Talida s-a despărțit de formația bucureșteană.

Campioană mondială de tineret

Cariera Talidei a început la 12 ani, la Şcoala Generală numărul 7 din Zalău. Fiind o fată înaltă, profesorul Teodor Cheţa a pus-o să joace la început pe postul de inter stînga. Până într-o zi când de la antrenament a lipsit portarul şi Tolnai a trecut între buturi. Nimeni nu a mai putut-o scoate, de atunci, din poartă.

La 20 de ani, cu "naţionala" de tineret a României, a cucerit în China titlul mondial. Într-o generaţie de excepţie din care au mai făcut parte, printre altele, Vărzaru, Brădeanu, Han, Farcău sau Beşe, Tolnai nu a mai avut apoi acelaşi succes şi la senioare. Şi nu pentru că nu s-ar fi putut impune prin prestaţiile sale, ci doar din cauza ghinionului.

Operată la ambii genunchi

În 2004, într-un meci de campionat al echipei sale de club, Silcotub Zalău, la Brăila, a suferit prima sa accidentare gravă: ruptură de ligamente la genunchiul drept! "Pentru un sportiv sunt cele mai grele momente. Simţi că totul s-a terminat şi parcă o iei de la capăt, ca şi cum nu ai fi făcut sport niciodată", spune Talida. A revenit pe teren, dar accidentarea a recidivat în 2005. Altă jumătate de an de stat pe margine şi alte vise spulberate.

A ratat astfel Campionatul Mondial de la Sankt Petersburg, în locul ei făcând deplasarea chiar Paula Ungureanu! Româncele au urcat pe podium, s-au întors cu medaliile de argint la gît, iar Talida a ratat şi transferul la Oltchim, în vara lui 2006. Atunci, Gheorghe Tadici a venit de la Zalău la Rm. Vîlcea împreună cu Beşe, Han, Farcău şi Pîslaru.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (16)
ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  09 Septembrie 2018, 10:21

Incredibil nu? Un jurnalist, ca multi altii, defaimeaza fara probe, dupa ureche, o sportiva de exceptie a Romaniei! Cat timp o sa li se permite acestor indivizi lipsiti de scrupule sa denigreze aiurea doar pentru a lua niste creitari sau sunt alte interese in joc? O lipsa crasa de caracter nu face din nimeni un ziarist de marca! Chiar vandut tot trebuie niscai „onoare”! Ori sa distrugi imaginea unei persoane publice fara discernamant inseamna ca esti ultimul ***, las, mincinos, care nu ai ce cauta in presa!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

749913671784643
Razvan Marcel  •  08 Septembrie 2018, 21:13

Oare unde vede asta decăzut care a scris articolul asta ***.Este o munca cinstita,nu ca tine ziarist de doi bani,rușine sa îți fie

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

razvyyc
razvyyc  •  08 Septembrie 2018, 09:19

SOCANT! Un fost mare jurnalist sportiv al României a ajuns de nerecunoscut: "Nu ne explicăm cum a decăzut așa mult, nu mai scrie nimic interesant, doar preia articole de can-can din presa sportiva de prin tara"

Vezi toate comentariile (16)
Comentează