SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCM CRAIOVA

O grecoaică la Craiova » Transfer important pentru câștigătoarea Cupei EHF

Articol de - Publicat miercuri, 16 mai 2018 15:34

Câștigătoarea Cupei EHF a transferat-o de la Krim Ljubljana pe Lamprini Tsakalou, un centru care a impresionat în Liga Campionilor.

SCM Craiova pregătește noul sezon în care mizează că va juca în preliminariile Ligii Campionilor. Echipa care a cucerit Cupa EHF în acest an, face mutări pe piața transferurilor. După interul dreapta Elena Gjorgjevska, de la Alba Fehervar (Ungaria), Craiova a mai transferat o jucătoare din străinătate. E vorba de Lamprini Tsakalou, o handbalistă din Grecia, care însă în ultimul sezon a jucat la campioana Sloveniei, Krim Ljubljana.

Cu Krim, Tsakalou a jucat în grupele Ligii Campionilor, întâlnind și pe CSM București. Antrenorul Bogdan Burcea și-a dorit-o pe grecoaica la echipă, aceasta urmând să-i ia locul, pe postul de conducător de joc, Andreei Pricopi, care a semnat cu HCM Rm. Vâlcea. Tsakalou a marcat 20 de goluri în actualul sezon al Ligii și, deși nu e foarte înaltă, 1,70 metri, e și o foarte bună apărătoare. Tsakalou e de patru ori campioana Greciei, iar în acest an va câștiga campionatul și în Slovenia.

SCM Craiova intenționează să mai aducă un portar la echipă, dar și una-două jucătoare la linia de 9 metri, pentru a-și întări lotul. 

Cursa pentru locul 2

Echipa olteană se află în luptă pentru locul 2 cu Măgura Cisnădie. Formația care va ocupa acest loc va putea primi un wild-card de participare în preliminariile Ligii Campionilor. Craiova a învins marți cu 27-22 pe Rapid, în București și s-a apropiat la doar două puncte de echipa din Cisnădie, 52 față de 54 de puncte. Oltencele mai au însă o restanță de disputat, pe teren propriu, cu Corona Brașov (joi, ora 18:00). Apoi, în ultima etapă, Craiova va juca la Brăila, iar Cisnădie întâlnește acasă pe CSM Slatina.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
394205137657093
George Narcis  •  17 Mai 2018, 09:07

O alegere f buna.e o jucătoare care promite.am vazut-o la bucuresti cu csm si mi-a plăcut f.mult.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează