SPORTURI  »  HANDBAL  »  MECI RETRAGERE

O stea din Galaxie » Ramona Farcău se retrage azi în cadrul unui meci de gală

Articol de - Publicat sambata, 05 august 2017 15:00

Ramona Farcău va pune azi capăt carierei de jucătoare în urma unei partide, la Rm. Vâlcea, în care și-a invitat toate fostele coechipeiere de la Oltchim 2010, cu care a jucat finala Ligii Campionilor, contra Viborgului. Meciul începe la ora 19:00 și e transmis de TVR 2.

Iubitorii handbalului, dar în principal vâlcenii, vor avea azi posibilitatea să revadă pe teren, strânse laolaltă, pe jucătoarele pe care le-au iubit atât, le-au încurajat și care le-au adus atâtea satistacții. "Galacticele", cum le-au numit chiar ei, care în 2010 ajungeau să joace finala Ligii Campionilor.

Vâlcea a respirat și continuă să respire handbal. Din 1984 și până în 2013, când echipa s-a desființat, a fost singura echipă din Europa care a participat an de an în cupele europene. Oltchimul se mândrește cu 5 semifinale de Liga Campionilor, cu o finală în cea mai prețioasă competiție, dar și cu Cupa Cupelor, cucerită în 2007, sau cu Cupa IHF, devenită apoi IHF, câștigată în două rânduri: 1984 și 1989. Rămâne marele regret că cel mai important trofeu nu a strălucit în vitrina clubului.

"Ne întoarcem acasă!"

Ramona Farcău (35 de ani), vicecampioană mondială, care a jucat la Vâlcea între 2006 și 2013, își va organiza azi meciul de retragere. "M-am gândit să o fac la clubul care a însemnat cel mai mult pentru mine, clubul care a țintit an de an cât mai sus. Vâlcea a însemnat pentru toate jucătoarele «acasă». Pentru că mereu am fost primite cu flori, cu aplauze, cu inima deschisă de niște oameni pentru care handbalul era bucuria de a ieși din viața cotidiană", a declarat Ramona Farcău.

18 din 21 de jucătoare vor fi prezente

Din cele 21 de jucătoare care în 2010 compuneau echipa ce juca finala Ligii Campionilor contra Viborgului, 18 vor fi prezente în această seară la Rm. Vâlcea. Meciul de la ora 19:00, transmis de TVR 2, le va găsi din nou în aceeași echipă pe Luminița Huțupan Dinu, Paula Ungureanu, Tereza Pâslaru, Mihaela Smedescu, Valentina Elisei Ardean, Iulia Curea, Adriana Nechita, Cristina Neagu, Valeria Beșe, Steluța Luca, Adina Meiroșu, Anastasia Pidpalova, Gabriella Szucs, Patricia Vizitiu, Oana Manea, Ionela Stanca, Roxana Gatzel, Clara Vădeineanu. Aurelia Brădeanu, care a jucat și ea mult timp la Oltchim, fiind una dintre jucătoarele reprezentative, va fi invitata evenimentului. Pe bancă revine Radu Voina, antrenorul care a jucat o finală de Liga Campionilor și cu Steaua, la masculin!

Lipsesc motivat Narcisa Lecușanu, care este delagat din partea EHF la Campionatul European U17, Regina Șimkute, care a născute de curând și nu poate veni din Rusia, neputând lipsi de lângă copil, și portarul Talida Tolnai, care are ceva probleme personale, acasă, la Zalău.

Adversarele? Noua echipă din Vâlcea

"Galacticele" le vor avea față în față, la meciul din această seară, pe handbalistele care încearcă să readucă Vâlcea pe harta europeană a handbalului. Sunt nume noi, nume necunoscute la fel de mult ca predecesoarele lor, dar care vor și ele să se facă remarcate și apreciate. HCM Rm. Vâlcea este antrenată acum de Aurelian Rosca, tehnicianul care în 2010 era ajutorul lui Radu Voina. 

"Ramona Farcău este una dintre primele zece jucătoare ca valoare care au trecut pe la Oltchim. Mă bucură inițiativa ei, prin acest eveniment demonstrează că își respectă biografia sportivă, își respectă colegele, clubul la care a jucat. Așa trebuie să se încheie o carieră a unei mari jucătoare și a unui mare om" Ioan Gavrilescu, președinte Oltchim

"Oltchim a fost un nume enorm în Europa. Istoria va consemna asta. Și fetele acestea, care vor juca azi, la Rm. Vâlcea, au scris istoria pe teren, prin rezultatele lor. Eu sper ca și actuala echipă de la Vâlcea să calce pe drumul bătătorit înainte" Petre Berbecaru, președinte HCM Rm. Vâlcea

Suporterii lângă fete

Liga Suporterilor vâlceni s-a reunit și ea, după mult timp, pentru acest eveniment. "Au trecut 4 ani. După această perioadă suporterii Oltchimului se întorc acasă! Acest lucru se datorează unei mari campioane, Ramona Farcău! Ea este cea care aduce sâmbătă, 5 august, în bătrâna noastră casă, unele dintre cele mai importante jucătoare care au trecut prin curtea clubului nostru drag!

Ţi se face pielea de găină doar când te uiţi pe lista de jucătoare care vor lua parte la acest eveniment! Cristina Neagu, Steluţa Luca, Valentina Ardean sau Luminiţa Huţupan sunt doar câteva nume care vor încânta asistenţa! Este datoria noastră ca aceste nume uriaşe să joace în fata unei săli pline! Pentru că Ramona a avut încredere să organizeze acest meci la noi acasă! Este rândul nostru, vâlceni, să demonstrăm că a meritat efortul de a se organiza acest meci!", a fost comunicatul suporterilor. 

207 selecțiia bifat Ramona Farcău în "naționala" României, pentru care a înscris 675 de goluri

CV Ramona Farcău

Născută pe 14 iulie 1979, la Zalău
A jucat la HC Zalău (1998-2006), Oltchim (2006-2013), Dunărea Brăila (2013-2015), CSM Ploiești (2015-2016), Dinamo (2016-2017)
De 10 ori campioana României, cu Zalăul în trei rânduri, de 7 ori cu Oltchim
A câștigat Cupa Cupelor și Supercupa Europei în 2007 cu Oltchim
Golgeter la JO 2008, 56 de goluri
196 de apariții în naționala de senioare a României
656 de goluri marcate sub "tricolor"
8 turnee finale cu România: CM (1999, 2005, 2007, 2009), CE (2004, 2008), JO (2000, 2008)
Vicecampioană mondială cu România la Sankt-Petersburg 2005

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează