SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - GERMANIA 23-26

Oana Manea ştie de ce a pierdut România meciul cu Germania: "Ne-am bătut prin ratările noastre!"

Articol de - Publicat miercuri, 11 decembrie 2013 00:00 / Actualizat marti, 10 decembrie 2013 22:50

Oana Manea spune că România a uşurat misiunea Germaniei de a obţine victoria. Cele şase aruncări de la 7 metri şi situaţiile de unu la unu ratate, au contat enorm.

Oana Manea s-a luptat din greu cu masiva apărare a nemţoaicelor. A marcat o singură dată, dar a scos alte patru aruncări de la 7 metri, două dintre ele lăsate şi cu eliminări. Dezamăgită după meci, pivotul crede că nimic nu e pierdut şi că România poate învinge Ungaria şi Cehia.

Citeşte şi: Trimisul Gazetei în Serbia scrie cronica meciului România-Germania 23-26 » Cu tunurile pe noi

- Oana, aţi ratat şase aruncări de la 7 metri! Pînă la urmă, acestea au fost decisive, nu?
- Nu numai aruncările de la 7 metri le punem la socoteală. Am ratat foarte mult şi în situaţii de unu la unu. Am vorbit de la început să nu o băgăm pe Woltering în mînă, cum se spune, să nu-i dăm posibilitatea să prindă o zi bună, or, noi chiar asta am făcut!

- Aţi avut fluctuaţii mari, aţi început bine, apoi aţi revenit. Ce s-a întîmplat?
- Greşelile noastre în faza de atac, apoi am alergat după ele, să revenim. Ne-am remontat, am arătat că avem puterea să ne apropiem. Dar iar au urmat căderi, în partea a doua.

- Nu aţi putut anihila linia de nouă metri a lor.
- Aşa e, deşi asta am pregătit în ultimele zile. Ştiam că vin central, ştiam că trebuie să le întîmpinăm, dar parcă noi le-am creat culoare.

Tadici nu dezarmează după eşecul cu Germania: "Eu îmi asum înfrîngerea, nu sînt laş!"

- Puteţi să remontaţi după înfrîngerea asta?
- De ce nu? Nu am pierdut calificarea, ci doar un meci. Nu e nimic jucat! Avem o zi de pauză şi cred că avem puterea să ne ridicăm.

- Cum ţi se pare Ungaria în comparaţie cu Germania?
- Acum nu doar pentru că ne-a învins Germania, dar Ungaria nu mi se pare în formă, la momentul actual. Şi nu au nici gabaritul nemţoaicelor. Important e însă să jucăm noi, să ne apărăm noi exact, şi atunci putem cîştiga.

Nechita a terminat şchiopătând meciul cu Germania » Şi-a luxat glezna stîngă

- Trebuie neapărat să învingem măcar cu Cehia!
- Aşa e. Şi Cehia a făcut progrese mari, au o echipă aşezată, ne va fi foarte greu să trecem de ele. Dar, repet, important e ca noi să jucăm foarte bine, să nu mai avem fluctuaţii şi victoriile vor veni.

"Am pierdut prea multe mingi. Din dorinţa de a le ajunge din urmă, de a le surprinde pe faza a doua, am făcut greşeli foarte mari. Asta ne-a costat victoria" ( Aurelia Brădeanu, căpitan România)

8 contraatacuri din 8 posibile a reuşit România în meciul de aseară, "tricolorele" depăşindu-le clar pe nemţoiace, care au avut doar două din trei

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează