SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA EHF

Performanță de senzație pentru SCM Craiova! S-a calificat în semifinalele Cupei EHF, unde ar putea da peste Zalău

FOTO: Marius Ionescu
FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat sambata, 10 martie 2018 15:29

SCM Craiova s-a calificat în semifinalele Cupei EHF, după ce a trecut de Lada Togliatti, în Rusia, scor 26-23. În tur, în România, rusoaicele au câștigat cu 25-23.

Săptămână magică pentru oltencele de la SCM Craiova. După ce au provocat campioanei României, CSM București, prima înfrângere după 38 de victorii consecutive, craiovencele au reușit încă un meci senzațional la Togliatti. Echipa pregătită de Bogdan Burcea a trecut cu 26-23 de Lada Togliatti, liderul campionatului din Rusia, și s-au calificat cu scorul general de 49-48!

Trio imperial

Craiova a avut trei jucătoare senzaționale. În primul rând portarul Iulia Dumanska, 13 intervenții extraordinare. Apoi veterana Valentina Elisei Ardean, 9 goluri din tot atâtea acțiuni! La aproape 36 de ani, Alice demonstrează de ce selecționerul Ambros Martin nu poate renunța la ea! Cristina Zamfir Florianu a făcut și ea un meci mare. S-a bătut cu apărarea adversă, a tras după ea în permanență câte două adversare, marcând 6 goluri extrem de importante!

O repriză de vis

În prima parte Craiova a reușit să intre la pauză cu 6 goluri avantaj, 14-8. Vedetele de la Lada, Dmitrieva, Vederkina, portarul Utkina, nici nu s-au văzut pe teren. Au fost complet anihilate. În partea a doua însă, speriate parcă de jocul lor și de ce puteau face, oltencele au cedat teren și Lada Togliatti s-a apropiat la un gol: 19-20.

Bogdan Burcea a arătat însă că e un tehnician mare, a cerut time-out și a schimbat din mers jocul. S-a simțit imediat pe tabelă și Craiova s-a desprins iar la 4 lungimi: 25-21. Chiar dacă în ultimele 6 minute nu au mai putut să înscrie, româncele s-au apărat exemplar. Au tras cu dinții și au păstrat avantajul. 

Tot Elisei a marcat golul calificării cu un minut și 15 secunde înainte de final, fructificând a 5-a aruncare de la 7 metri de care Craiova a beneficiat. 

Era timpul pentru hora bucuriei, în fața unor rusoaice înmărmurite, văzute de toată lumea principalele favorite la cucerirea trofeului. 

Să vină Zalăul!

SCM Craiova va întâlni în semifinale învingătoarea din dubla HC Zalău-Kastamonu Belediyesi (Turcia). Echipa lui Gheorghe Tadici s-a impus cu 29-28 în meciul tur, dar are o partidă de foc duminică, în Turcia, de la ora 17:00. Indiferent de adversară, acum, SCM Craiova e mare favorită la calificarea în finală. Oricum, SCM Craiova a realizat cel mai mare rezultat din istoria clubului, la doar a doua participare în cupele europene. 

Lada Togliatti: 23

Dmitrieva 4, Novoselova 4, Vedekina 3, Kakmolja 3, Nosikova 3, Snopova 3, Tarasova 2, Mihailicenko 1.
Antrenor: Alexandr Komutov

SCM Craiova: 26

Elisei 9, Zamfir 6, Țicu 3, Nikolici 3, Pricopi 2, Vizitiu 1, Klikovac 1, Rădoi 1.
Antrenor: Bogdan Burcea

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
831959706877275
Cristian Baltaru  •  10 Martie 2018, 21:32
Postat de Cristian Baltaru pe 10 Martie 2018, 16:49

Iar ați comis-o,băieților de la gsp!Citez:,,Echipa lui Gheorghe Tadici s-a impus cu 29-28 în meciul tur, dar are o partidă de joc duminică, în Turcia, de la ora 17:00. ''Ați vrut probabil să spuneți,,o partidă de foc'',nu o ,,partidă de joc''.Corectați-vă articolul,că vă faceți de râs(bine,n-ar fi chiar prima oară când v-ați face de râs).

Iar antrenorul celor de la S.C.M.Craiova este Bogdan Burcea,nu Gheorghe Tadici!Dar na,de unde să știți voi handbal când voi sunteți toată ziua-bună ziua cu F.C.S.B.,Gigi și M.M.? :) :) :) :) :)

bulletproof
bulletproof  •  10 Martie 2018, 21:12

Ia-le, Fireo, la CSM, sau faceti schimb de echipe !

394205137657093
George Narcis  •  10 Martie 2018, 17:01

Felicitări Craiova!o super victorie in fata unei echipe f valoroase.inca odată, gsp scrieti mai mult despre performante si valoare.pe f multi din cititori nu ne mai intereseaza de meme si jiji.sunt niste parveniti in fenomenul sportiv si care nu aduc nimic valoros

Vezi toate comentariile (16)
Comentează