SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL

Ca de la gigant la gigant! » Ce i-a scris Shaquille O'Neal pivotului congolez care a șocat prin forma fizică lumea sportului

Pivotul echipei naționalei de handbal masculin al RD Congo, Gauthier Mvumbi +13   FOTO
Pivotul echipei naționalei de handbal masculin al RD Congo, Gauthier Mvumbi

Articol de GSP - Publicat duminica, 17 ianuarie 2021 19:19 / Actualizat duminica, 17 ianuarie 2021 20:26

Pivotul supraponderal al echipei naționalei de handbal masculin al RD Congo, Gauthier Mvumbi (26 de ani), a făcut înconjurul internetului din cauza formei fizice precare pe care a afișat-o la Campionatul Mondial de handbal. 

Pivot în vârstă de 26 de ani, Gauthier Mvumbi Thierry evoluează pentru Republica Democrată Congo, în ciuda faptului că nu este deloc într-o formă fizică potrivită pentru sportul de mare performanță Mvumbi ar avea o înălțime de 1,92 metri și o greutate de 110 kilograme, deși site-ul turneului îl face doar de 1,76 metri înălțime și 89 de kilograme. Oricum, din imagini, handbalistul arată că a depășit cu mult greutatea pe care ar fi trebuit să o aibă ca sportiv profesionist. 

+9 FOTO

Celebrul fost jucător de baschet Shaquille O'Neal, el însuși un gigant la 2.16 metri și de peste 120kg, i-a scris pe Instagram: „Hei, ce se întâmplă?”. Mesajul l-a surprins pe pivot, care a răspuns: „E un vis devenit realitate, pe care nu credeam că o voi trăi. Mulțumesc idolului meu pentru susținere”. 

+9 FOTO
  • Dreux AC, o echipă din divizia a patra franceză pentru care internaționalul congolez a semnat în august, s-ar putea să primească oferte pentru pivotul lor, după evoluția de la Campionatul Mondial.

CSM BUCUREȘTI – VIPERS 22-29 » „Tigroaicele”, 3 înfrângeri la rând în Liga Campionilor! Cristina Neagu a vorbit despre plecare

Surprize uriașe la Mondialul de handbal din Egipt » Croația și Spania, rezultate rușinoase!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
pain89
pain89  •  18 Ianuarie 2021, 08:10

Voi auziți cum se aude cand arunca ăsta la poartă? De aia sălile de sport trebuie construite sa facă față cutremurului

briceag
briceag  •  16 Ianuarie 2021, 22:59

Mai gras e Moflea decat el! :))

adyy25
adyy25  •  16 Ianuarie 2021, 21:36

Ba' dar *** mai esti. Da, un pivot da gol de la 6 metri. Ca semicercul e facut la 6 m de poarta. Din actiune s-a referit. E ca si cum ar zice la fotbal ca Messi a inscris de la 10 metri si vii tu si ii corectezi. Dar asa sunt unii. Injura, critica si ghici ce: nu au nici cea mai mica dreptate. Ba chiar nu au habar despre sportul respectiv. Asta e rau cu democratia asta. Au posibilitatea toate *** sa isi dea cu parerea

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează