SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Povestea portarului-fenomen de la Râmnicu Vâlcea: ”Sper să nu mă uite fetele de la CSM!”

Foto: Marius Ionescu
Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat miercuri, 10 octombrie 2018 10:23

Diana Ciucă, goalkeeper-ul de 18 ani care a parat 5 aruncări de la 7 metri în partida cu CSM București, este marea speranță a handbalului românesc. A contribuit din plin la victoria echipei sale, 22-19, contra campioanelor.

Născută la Craiova, Diana a început handbalul la HCM Craiova. A ajuns apoi la Centrul Național de Excelență de la Rm. Vâlcea. A fost ochită acolo de echipa locală SCM Rm. Vâlcea, care a luat-o sub formă de împrumut.

Portar al naționalei de junioare, Diana Ciucă a ieșit în evidență la turneele finale la care a participat. În 2017, la Europeanul sub 17 ani din Slovacia, din cele 8 partide susținute de "tricolore", Diana a fost desemnată cea mai bună jucătoare în 5 dintre acestea!  A fost nominalizată și în echipa ideală, deși România s-a clasat abia pe locul 7. La Mondialul under 18, din acest an, din Polonia, Diana Ciucă a terminat turneul final cu un procentaj uluitor, 44 la sută al mingilor apărate. Între acestea, și 9 aruncări de la 7 metri!

Federația Europeană de Handbal a realizat un top al celor mai promițătoare tinere jucătoare, "stele în devenire". România a avut două nominalizate: interul stânga Sorina Târcă, fiica fostei mari handbaliste, Mariana Târcă, și Diana Ciucă. Diana a prins top 20 pe locul 9.

"I-am apărat 7 metri Cristinei Neagu!"

Recent, antrenorul Ambros Martin a chemat-o în lotul lărgit al României, care s-a pregătit la București. Într-un meci de verificare între prima și a doua echipă a României, Diana a apărat poarta selecționatei B. A reușit câteva parade de efect, printre care și o paradă de la 7 metri, față în față cu Cristina Neagu. "Seara, după meci, m-a sunat și mi-a spus încântată: «Doamnă, i-am apărat un 7 metri, Cristinei Neagu!»", a povestit Ildiko Kerekes Barbu, fosta internațională a României, cea care se ocupă de pregătirea portarilor la SCM Rm. Vâlcea, dar și la naționala de junioare.

"Noi am avut suflet, ele nu!"

După prestația formidabilă de marți seara, încheiată cu 5 parade de la 7 metri, Diana Ciucă a explicat și cum a trăit meciul cu CSM București din teren.

"Sper să nu mă uite prea curând fetele de la CSM București! Eu le-am vizionat mult, am încercat să văd unde trag. Dar la 7 metri a fost vorba de intuiție. Le-am așteptat și m-am dus!", a povestit Diana. Spune însă că SCM Rm. Vâlcea a avut ceva în plus față de adversare. "Noi am avut ceva ce ele nu au, unitate de grup și spirit de echipă. De asta am câștigat", a adăugat Diana.

Se gândește acum și la titlu, deși e mult până la final. "Dacă am bătut de două ori pe CSM București, cred că putem câștiga cu oricine în România. Important e să rămânem la fel, concentrate, muncitoare și modeste", a încheiat goalkeeperul.

Diana a parat în meciul de marți seara două aruncări de la 7 metri executate de Cristina Neagu, două de Amanda Kurtovic și una de Jovanka Radicevici, contribuind din plin la victoria echipei sale cu 22-19.

Vezi și: CSM BUCUREȘTI - RÂMNICU VÂLCEA 19-22 // Aroganța le-a costat pe Neagu și compania: "Au spus că în Supercupă a fost o nimereală!"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează