SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM RM. VÎLCEA

Radu Voina revine la Oltchim » Al doilea descălecat

Radu Voina a ştiut întotdeauna să-şi apropie jucătoarele la Oltchim şi să aibă parte de o atmosferă bună la echipă Foto: Alex Nicodim
Radu Voina a ştiut întotdeauna să-şi apropie jucătoarele la Oltchim şi să aibă parte de o atmosferă bună la echipă Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat miercuri, 09 martie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 09 martie 2011 09:03

Radu Voina se întoarce pe banca Oltchimului după opt luni. Tehnicianul care anul trecut, în mai, ducea Oltchimul în finala Ligii a fost convins să revină

Oltchim şi-a găsit antrenor mai repede decît se aştepta oricine. După demiterea danezei Anja Andersen, de luni, managerul Constantin Roibu a negociat cu selecţionerul României, Radu Voina. Tehnicianul care mai pregătise Vîlcea între februarie 2009 şi iulie 2010 a declinat însă oferta campioanei României. Roibu nu a cedat. Ieri a venit la Bucureşti, i-a luat pe preşedintele FRH, Cristian Gaţu, şi pe unul din sponsorii federaţiei, Constantin Oprea, şi au bătut la uşa lui Radu Voina. Nu au plecat pînă cînd Voina nu a spus "Da!".

- Domnule Radu Voina, cum aţi fost convins să preluaţi Oltchimul?
- Domnul Roibu a venit la mine şi mi-a spus că din vară va renunţa la echipă. Că s-a săturat, că nu mai are încredere în nimeni. M-am gîndit şi am zis că parcă şi echipa naţională tot pe Oltchim se sprijină şi nu e bine ce fac. Am acceptat în cele din urmă.

- Aţi criticat-o pe Anja Andersen şi nu aţi fost de acord cu inovaţiile ei.
- Nu am criticat pe nimeni. Doar că astfel de experimente nu-şi au locul, Oltchim nu e o echipă oarecare! Acolo sînt jucătoare de top care trebuie antrenate şi puse în valoare, nu altceva.

- Aveţi vreun obiectiv în acest sezon?
- Nu, dar îmi doresc să ne calificăm mai departe în Liga Campionilor. Trebuie să fim realişti, să cîştigăm la Buducnost va fi foarte greu. Voi încerca însă cu fetele să facem tot posibilul pentru a obţine un rezultat bun.

- Credeţi în calificare?
- În sinea mea cred. Atît timp cît avem o şansă, ne vom agăţa de ea. Fetele trebuie să se trezească şi să-şi dea seama că nu e imposibil!

- Aţi semnat pe un an şi patru luni. Ce vă propuneţi la anul?
- La Oltchim eşti întotdeauna sub presiune. Acolo se vrea Liga Campionilor. Vreau să formez o echipă, să aleg 18 jucătoare cu care să construim o formaţie puternică.

10.000 de euro e salariul lunar pe care-l va primi la Oltchim Radu Voina


Oferte de afară
Constantin Roibu a declarat ieri că doi antrenori străini au trimis la Oltchim faxuri prin care-şi anunţă disponibilitatea de a lucra la Vîlcea. "Sînt doi tehnicieni cu nume! Erau două persoane de care puteam ţine cont. Cred însă că antrenorii de afară nu se adaptează. Vin cu altă mentalitate, încearcă să folosească metodele din Vest, iar jucătoarele nu se pliază după ei. În plus, nici comunicarea nu e foarte bună", a declarat Roibu.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
suporter_valcean
suporter_valcean  •  09 Martie 2011, 09:33

Roibu nu a fost interesat de antrenorul Radu Voina ci de imaginea acestuia. Avea nevoie in aceasta perioada, cand propria sa imagine are de suferit, sa se "lipeasca" de imaginea buna, in Romania cel putin, a celui care a adus bronzul la Europene. Din interes, nu din convingere a fost adus Radu Voina la OLTCHIM (ca sa spunem lucrurilor pe nume) Pe de alta parte nici cu "groparul" Voina nu mi-e rusine si vorba aceea: "cine se aseamana se aduna!". Ce sa caute Anja Andersen in lumea asta?!!!

gael
gael  •  09 Martie 2011, 05:01

s-a ales praful cu voina asta iar

slickbubu
slickbubu  •  09 Martie 2011, 02:13

mesaj pentru gsp: sper sa va uitati mai des pe la comentarii si sa nu ii mai lasati pe astia cu reclame cum este ps.net ...va rog, ne dispera. cat despre subiect, mie imi pare foarte bine ca a revenit voina, sper sa fie de bun augur si sa aibe performante mai bune decat in primul mandat

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close