SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Rapid, CSM București și Dinamo și-au aflat adversarele din Liga Campionilor! Dueluri de top pentru echipele românești

Rapid și CSM București vor reprezenta România în Liga Campionilor / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
Rapid și CSM București vor reprezenta România în Liga Campionilor / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de - Publicat vineri, 01 iulie 2022 12:43 / Actualizat vineri, 01 iulie 2022 13:02

Astăzi, la Viena, a avut loc loc tragerea la sorți pentru grupele celei mai importante competiții continentale a cluburilor. România are la feminin două reprezentante, Rapid și CSM București, iar la masculin pe Dinamo. 

Azi, la Viena, unde se găsește sediul EHF, s-a efectuat tragerea la sorți pentru grupele Ligii. România este reprezentată la feminin de campioana Rapid, care a preluat coeficientul de țară și a fost în grupa a doua valorică. A doua reprezentantă la feminin este vicecampioana CSM București, care a primit invitație pentru a juca în competiție, unde va participa pentru a 8-a oară consecutiv.

Rapid și CSM București și-au aflat adversarele din Liga Campionilor!

Rapid, campioana en-titre din Liga Florilor, a fost repartizată în Grupa B. Adversarele extrase: Gyor, Metz, Buducnost, Storhamar Idrettslag, Esbjerg, Kastamonu, HC Lokomotiza Zagreb.Formația alb-vișinie are parte de meciuri de top, cu adversare de calibru precuim Gyor, Buducnost sau Metz.

CSM București face parte din Grupa A. „Tigroaicele” le vor înfrunta pe Odense, Vipers Kristiansand, Krim Ljubljana, BBM Bietigheim, Brest, Ferencvaros și DHK Banik Most. Formația lui Adi Vasile dă peste „regina” Europei din sezonul precedent, Vipers, dar și peste alte echipe care le-au mai dat bătăi de cap bucureștencelor în ultimii ani: Ferencvaros, Odense sau Brest. 

Rapid, CSM București și Dinamo și-au aflat adversarele din Liga Campionilor! Dueluri de top pentru echipele românești

Debutanta în acest format Rapid și CSM București nu aveau cum să pice în aceeași grupă, fiind din aceeași țară, la fel, Odense cu Esbjerg, Gyor cu FTC, Metz cu Brest. Cele 16 echipe participante în Liga Campionilor au fost repartizate în patru urne valorice, iar la tragerea la sorți s-au format două grupe a câte 8 echipe.

Primele două clasate merg direct în „sferturi”, iar formațiile situate între locurile 3-6 vor juca în play-off pentru calificarea în această fază.

Sorți potrivnici pentru Dinamo

Dinamo București, campioană în Liga Zimbrilor, are parte de o grupă infernală: PSG, SC Magdeburg, GOG Håndbold, FC Porto, Veszprem, Wisla Plock și HC PPD Zagreb.

Rapid, CSM București și Dinamo și-au aflat adversarele din Liga Campionilor! Dueluri de top pentru echipele românești

La masculin participă tot 16 formații, care au fost repartizate în două grupe de câte 8. Se joacă după același sistem ca la feminin. România este reprezentată de campioana Dinamo. 

La fel ca la feminin, primele două clasate merg direct în „sferturi”, iar echipele de pe locurile 3-6 vor juca în play-off pentru calificarea între primele 8.

În weekendul 10-11 septembrie, la feminin, apoi pe 14-15 în aceeași lună la masculin, vor debuta meciurile din faza grupelor Ligii Campionilor. O nouă ediție în care se păstrează sistemul și planul de joc ca în sezonul anterior: sâmbăta și duminica partidele din competiția feminină, miercurea și joia din cea masculină. 

2 echipeau la feminin în Liga Campionilor următoarele: România, Ungaria, Franța și Danemarca

4 țăriau la masculin două echipe în Liga Campionilor: Germania, Franța, Danemarca și Ungaria

Citește și alte știri din handbal:

Veste uriașă pentru CSM București » „Tigroaicele” au primit wild card din partea EHF și vor participa în Liga Campionilor. Vom avea 3 echipe în competiție

Mutarea prin care CSM București vrea să închidă campania de transferuri: contract de 8.000 de euro lunar

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
creeperno807
creeperno807  •  01 Iulie 2022, 22:41

Redactia a vazut conference league in loc de champions, d-aia sunt mirati de grupe

cdba3133
cdba3133  •  01 Iulie 2022, 15:58

De ce oare se tot mira cei din redactie ca avem parte de grupe infernale? Se asteptau sa jucam cu niste neica-nimeni?

MaxiP
MaxiP  •  01 Iulie 2022, 09:55

Nici n-am știut ca s-au decis wildcardurile. Ne așteaptă cred, un sezon frumos,atat la fete cât și la băieți.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează