SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL

Revanșă după Jocurile Olimpice? » "Apărarea va duce duce greul cu Angola!"

Tomescu, stânga
Tomescu, stânga

Articol de - Publicat joi, 07 decembrie 2017 12:43

Cinthya Tomescu e pregătită pentru bătăliile dure cu masivele jucătoare africane.

România va întâlni în această seară, de la ora 19:00, Angola, campioana Africii, echipa în fața căreia nu are deloc amintiri plăcute. Angola a trecut de România cu 23-19 la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, furnizând atunci o mare surpriză.

Acum datele meciului arată cu totul altfel. Angola e eliminată deja din competiție, iar România e calificată în "optimi". "Tricolorele" își doresc însă să câștige grupa pentru a avea, teoretic, un adversar mai ușor în faza eliminatorie. Mai mult, dacă va câștiga cu Angola, România ar fi aproape sigură de locul 2 în grupă.

"Ne dorim să câștigăm, cu gândul acesta intrăm la fiecare meci pe teren. Ne-am pregătit pentru Angola și suntem gata să arătăm totul", spune pivotul Cinthya Tomescu.

"Am vizionat Angola, au o apărare foarte masivă, au jucătoare bună și au un handbal plăcut meciului", a caracterizarea făcută de handbalista Coronei Brașov.
Tomescu crede că nu e nici un avantaj că Angola nu mai are șanse la calificare. "Toate echipele care joacă un meci fără miză o fac relaxat, fără presiune, pentru ele pare mult mai ușor", spune Cinthya.

Tomescu se bazează pe faza de apărare. "Toată baza e pe apărare, cu asta am câștigat meciul cu Spnia, așa putem câștiga și cu Angola. Am lucrat suplimentar la anihilarea pivotului lor, unul masiv. Dar suntem obișnuite la atrenament, și noi avem un pivot masiv de anihilat", a încheiat Tomescu.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează