SPORTURI  »  HANDBAL  »  TROFEUL CARPAȚI

România-Bahrain 29-20 » Spectacol, dar cu cine? Asiaticii au condus la pauză

Articol de - Publicat vineri, 05 ianuarie 2018 23:02

România a trecut clar de Bahrain, în primul meci la Trofeul Carpați, dar asiaticii au condus la pauză!

Bahrain nu e un nume mare în handbal. Au fost prezenți însă la ultimul Campionat Mondial, unde au ocupat doar locul 23, penultimul! Mai mult, din acest an, naționala asiatică este condusă de islandezul Gudmundur Gudmundsson, cel care a dus Danemarca spre aurul olimpic la Rio 2016!

Și vicecampioana Asiei a pus mari probleme “tricolorilor” la Călărași! Cu o apărare exactă și cu contraatacuri rapide, Bahrain s-a distanțat la 8-3, a avut 12-8 și a intrat la vestiare în avantaj, 13-11.

În partea a doua, românii și-au găsit timingul în joc, portarul Mihai Popescu a fost incredibil între buturi, iar “rebelul” Alex Șimicu, revenit la națională după aproape 4 ani de absență, a egalat la 13. Sadoveac, Negru sau Grigoras au avut și ei evoluții apreciate, iar România nu a mai cedat inițiativa. De la 18-18 s-a desprins decisiv și nu a mai primit gol în ultimele 6 minute.

S-a terminat 29-20, o victorie confortabilă, care ridică moralul, dar în fața unei naționale de mâna a doua.

Surprinzător, în celălalt meci la “Trofeul Carpați”, Tunisia a pierdut în fața Portugaliei, 29-33, astfel că finala turneului va avea loc sâmbătă seara, de la ora 21:05, tot la Călărași, între Romania și Portugalia, în direct pe TVR1.

Au marcat pentru România contra Bahrainului: Negru 6, Sadoveac 6, Csepreghi 3, Șimicu 3, Grigoraș 3, Soare 2, Onyejekwe 2, Racotea 1, Fenici 1, Militaru 1 și Fotache 1.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
marius.bxl
marius.bxl  •  06 Ianuarie 2018, 11:33

Bahrainul este o tara in asia

dtdr
dtdr  •  06 Ianuarie 2018, 01:30

In 1973 la Cluj s-a jucat Trofeul Carpati ( inainte cu cateva luni de CM 1974 cand Romania cucerea al IV- lea titlu. Atunci au participat la turneu URSS, IUGOSLAVIA, DANEMARCA SI ROMANIA. Azi se joaca cu Bahrein , Porugalia si Tunisia !!! No Komment !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează