SPORTURI  »  HANDBAL  »  CORESPONDENȚĂ DE LA PARIS

ROMÂNIA - CEHIA 31-28 // Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă din istoria Europenelor! De câte goluri mai are nevoie pentru un record uluitor

FOTO: Marius Ionescu
FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat sambata, 01 decembrie 2018 21:38

România s-a impus în fața Cehiei, scor 31-28, în partida de debut de la Campionatul European de handbal feminin din Franța. Cristina Neagu mai are nevoie de cinci reuşite pentru a ajunge golgeterul all-time al întrecerilor continentale.

Un nou meci senzaţional făcut de Cristina Neagu, aseară, la Brest, contra Cehiei. Interul stânga a marcat de 8 ori din 11 acţiuni şi a ajuns la 201 goluri la Campionatele Europene. Trioul Neagu-Pintea-Buceschi a fost letal pentru Cehia, echipa care ne-a făcut atât de mult să suferim, anul trecut, la Mondiale.

"Aşa cum am spus-o înainte de turneul final, am venit aici să jucăm fiecare meci în parte. Mă bucur enorm că am jucat ca o echipă, că ne-am ajutat, ne-am încurajat una pe alta. Acesta e secretul acestei victorii", a spus Neagu la final.

Nu s-a gândit nici un moment la câte goluri va marca. "Important e ca echipa să câştige. Eu încerc să îmi fac treaba, să ajut. O pot face însă şi în apărare, dacă România câştigă, eu sunt mulţumită", a adăugat Cristina.

Neagu mai are nevoie de patru goluri în turneu pentru a o egala pe Agnes Farkas, golgeterul all-time al Campionatelor Europene şi de cinci pentru a o depăşi şi a trece pe primul loc. Ea a depăşit-o deja pe Grit Jurack, după prestaţia de aseară. 

Jucătoare Țară Goluri
1. Agnes Farkas Ungaria 205
2. CRISTINA NEAGU România 201
3. Grit Jurack Germania 194
4. Linn Kristin Riegelhuth Norvegia 190

"Este momentul să gestionăm lucrurile cum vrem şi eu spun că avem speranţe de un rezultat bun. E speranţa noastră şi eu cred în ea până la capăt!"Cristina Neagu

"Nu am văzut Germania-Norvegia, dar după scor, e clar că Germania a jucat foarte bine. Nu ne temem de ele, vom intra pe teren să câştigăm, aşa cum o facem în faţa oricărui adversar"Cristina Neagu

CLASAMENT 

Echipă Meciuri Golaveraj Puncte
1. România 1 31-28 2
2. Germania 1 33-32 2
3. Norvegia 1 32-33 0
4. Cehia 1 28-31 0

 

PROGRAMUL MECIURILOR ROMÂNIEI LA EURO 2018

  • 1 decembrie, ora 19:00 România-Cehia
  • 3 decembrie, ora 19:00 România-Germania
  • 5 decembrie, ora 22:00 România-Norvegia

LOTUL ROMÂNIEI PENTRU EUROPEANUL DIN FRANȚA

  • Portari: Denisa Dedu (Siofok KC), Iulia Dumanska (SCM Rm. Vâlcea)
    Extreme stânga: Valentina Elisei Ardean (Gloria Bistrița), Cristina Florică (SCM Rm. Vâlcea);
  • Extreme dreapta: Laura Chiper (Corona Brașov), Aneta Udriștoiu (CSM București);
  • Pivoți: Crina Pintea (Issy Paris 92), Raluca Băcăoanu (SCM Rm. Vâlcea), Daniela Rațiu (Gloria Bistrița);
  • Centri: Eliza Buceschi (Corona Brașov), Cristina Laslo (Buducnost Podgorica), Mădălina Zamfirescu (Debrecen);
  • Interi stânga: Cristina Neagu (CSM București), Gabriela Perianu (Siofok KC), Anca Polocoșer (Minaur Baia Mare);
  • Interi dreapta: Ana Maria Dragut (Kisvardai), Melinda Geiger (Siofok KC).

Vezi și: 

ROMÂNIA - CEHIA 31-28 // Debut magnific pentru Neagu și compania » Buceschi și Pintea, fabuloase, iar România e liderul grupei

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
1581870215401957
Andronic Popovici  •  02 Decembrie 2018, 08:41

lasati vrajeala pana la finalul turneului

alb_rosu_in_vn
alb_rosu_in_vn  •  01 Decembrie 2018, 22:48

Diferenta mare de tot intre jocul din prima repriza si cel din cea de-a doua. Parca jucau alte echipe. Nu cred c-a fost o cadere fizica a echipei noastre. S-au facut multe schimbari tocmai ca unele jucatoare sa fie odihnite pentru final. Vad cateva cauze pentru care am pierdut o diferenta de plus 9 si s-a ajuns la doar plus 2. - Neagu a fost mai bine marcata (daca nu ma insel, n-a dat gol in repriza a doua). De aici, jocul a inceput sa fie inghesuit, nimeni n-a mai avut curajul sa arunce, iar fara solutii in atac a aparut disperarea. -Am ratat cateva atacuri pe extreme, iar extremele de frica, n-au mai incercat nimic - am luat cateva goluri din poarta in poarta care ne-au demoralizat si am insistat inutil cu scoaterea portarului. -poarta nu ne-a mai ajutat in repriza a doua (Iulia a luat multe goluri printre picioare, acolo unde s-a dovedit vulnerabila si adversarii au citit-o). Cred ca Dedu trebuia introdusa mai repede in repriza a doua. _-Antrenorul lor a observat bine jocul si a facut unele corectii pertinente, in timp ce Ambros a bramburit total echipa in repriza a doua. Bina ca s-a terminat asa, dar ulciorul nu merge de multe ori la apa.

unrealu
unrealu  •  01 Decembrie 2018, 22:12

"ne-am âncurajat". Serios?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează