SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - AUSTRIA, 19:00, TVR 2

România debutează azi în preliminariile Campionatului European » Handbalistele "tricolore" sunt favorite în faţa Austriei

FOTO: Dan Potor
FOTO: Dan Potor

Articol de - Publicat miercuri, 27 septembrie 2017 11:08

România se va duela azi în preliminariile Campionatului European, contra Austriei. Meciul va începe la ora 19:00 şi va fi în direct la TVR 2. Austria e o echipă cu jucătoare tinere, care nu pot pune probleme ”tricolorelor”

"Naționala" pregătită de spaniolul Ambros Martin pornește drept mare favorită, în condițiile în care cele două formații s-au întâlnit și acum trei luni, în play-off-ul pentru Mondiale, iar România a câștigat clar ambele dispute: 34-29 la Oradea și 33-24 la Stockerau.

"România e o echipă în reconstrucție, avem multe jucătoare tinere, dar vreau să cred că nu vom avea probleme cu austriecele. Putem trece de ele, mai ales că acum le cunoaștem mai bine. Îmi doresc enorm să ne calificăm la turneele finale în continuare", spune Cristina Neagu, liderul "tricolorelor".

Ca și în campania precedentă pentru Euro 2016, "naționala" debutează tot la Rm. Vâlcea, "orașul handbalului". "Sunt convins că aici o să avem o atmosferă extraordinară. Îmi aduc aminte când veneam aici ca adversar că nici nu-mi auzeam jucătoarele la time-out", a declarat selecționerul iberic.

Austria nu s-a mai calificat la un turneu final continental din 2008, în Macedonia ocupând locul 15 din 16 participante! După retragerea lui Kathrin Engel, căpitanul Austriei a fost desemnată Petra Blazek, portarul care evoluează în România, la HCM Rm. Vâlcea.

Selecționerul Austriei e de mai bine de 10 ani Herbert Muller, antrenorul născut la Timișoara, care pregătește în paralel și vicecampioana Germaniei, Thuringer HC. De la Rm. Vâlcea, selecționata "tricoloră" va veni la București, urmând ca sâmbătă să plece în Portugalia, pentru al doilea joc al grupei, din 1 octombrie.

 "Nu îmi place să vorbesc dinainte de favoritele grupei, vom vedea. Va trebui să jucăm fiecare meci, campania de calificare e lungă. Rusia este un adversar dificil, este campioană olimpică, dar nu ne este frică de nimic, trebuie să ne facem treaba meci de meci" Ambros Martin, selecționer România

 

21 pentru Austria

Antrenorii "naționalei" României, Ambros Martin și Horațiu Pașca, au la dispoziție 21 de jucătoare. Vor fi 5 "tricolore" care evoluează la cluburi din străinătate și 16 din țară. SCM Craiova e formația care are cele mai multe handbaliste (4), urmată de Corona Brașov (3).

CSM București are doar 2 jucătoare, la fel ca și clubul maghiar Siofok! În rest sunt 10 echipe care au câte o reprezentantă! Dacă vor fi trecute pe foaia oficială de joc, între cele 16 handbaliste, Daria Bucur, Szilvia Szabo și Raluca Băcăoanu vor bifa prima selecție în "naționala" României. 

Lotul României

Portari: Denisa Dedu (Siofok), Iulia Dumanska (SCM Craiova), Mirela Pașca (Măgura Cisnădie)
Extreme stânga: Valentina Ardean-Elisei (SCM Craiova), Ana Maria Iuganu-Popa (CSM Roman)
Interi stânga: Cristina Neagu (CSM București), Cristina Zamfir (SCM Craiova), Gabriela Perianu (Siofok)
Centri: Cristina Laslo (Buducnost), Daniela Pricopi (SCM Craiova), Mădălina Zamfirescu (Debrecen), Szilvia Szabo (CSM Bistrița)
Interi dreapta: Ana Maria Dragut (HC Zalău), Alina Ilie (Unirea Slobozia), Daria Bucur (Corona Brașov), Melinga Geiger (Brest)
Extreme dreapta: Aneta Udriștoiu (CSM București), Laura Chiper (Corona Brașov)
Pivoți: Crina Pintea (Issy Paris), Cyntia Tomescu (Corona Brașov), Raluca Băcăoanu (HCM Rm. Vâlcea).

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează