SPORTURI  »  HANDBAL  »  TURNEU PREOLIMPIC

România, gata de confruntările pentru Rio: "E un turneu de 180 de minute!"

Articol de GSP - Publicat joi, 17 martie 2016 17:47

Antrenorul naționalei de handbal feminin, Tomas Ryde, a prefațat turneul la care vor concura "tricolorele" în vederea calificării la Jocurile Olimpice de la Rio.

România va debuta la turneul preoplimpic vineri, împotriva Danemarcei, iar în meciurile următoare, româncele vor juca împotriva Uruguayului și Muntenegrului.

”De când am plecat din ţară am avut meciul retur cu Norvegia, la care nu am folosit prima linie de jucătoare, ci am experimentat pentru turneul preolimpic. A fost şi meciul amical cu Suedia, unde nu s-a jucat prea bine, a fost un meci cu suişuri şi coborâşuri. Fetele nu sunt la sută la sută acum, nici fizic şi nici mental”, a declarat Ryde pentru news.ro.

Tehnicianul s-a declarat îngrijorat de faptul că jucătoarele convocate de la HCM Baia Mare ar putea fi afecta de problemele existente la echipa de club:

E important să ne antrenăm cum trebuie şi să avem aceeaşi atmosferă frumoasă ca şi până acum. Din păcate, aceasta este afectată de neliniştea fetelor care vin de la HCM Baia Mare în privinţa situaţiei de la club. Nu ştiu ce se întâmplă acolo, nu ştiu să fi primit vrea veste oficială negativă, dar cert este că sunt afectate şi trebuie să luptăm să fim cu gândul doar la echipa naţională acum, nu la cea de club. Avem nevoie de concentrare maximă.

Nu consider că meciul cu Danemarca e cel mai important, chiar dacă e primul. Dacă pierdem cu Danemarca, depindem enorm de celelalte două partide şi de rezultate, aşa că de-asta spun că e turneu de 180 de minute.”

Turneul preolimpic din Danemarca va avea loc la Aarhus, în perioada 18-20 martie, iar primele două clasate se vor califica la Olimpiada de la Rio.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
ceaiuri
ceaiuri  •  17 Martie 2016, 22:26

de 120min..si daca invingem in primul meci suntem calificate...suedezul bate in retragere

aius
aius  •  17 Martie 2016, 21:24

curaj,si mult succes !

ralffy_mr
ralffy_mr  •  17 Martie 2016, 18:38

Multa bafta fetelor...minte lucida si brate de fier!! :)

Vezi toate comentariile (3)
Comentează