SPORTURI  »  HANDBAL  »  EURO 2020

România în urna 1 la Euro 2020 » Ce adversare pot avea fetele

România va intra la tragerea la sorți din prima urnă valorică
România va intra la tragerea la sorți din prima urnă valorică

Articol de - Publicat joi, 07 mai 2020 13:44

Au fost stabilite cele 4 urne pentru tragerea la sorți a grupelor Campionatului European de handbal feminin din acest an, care se va desfășura în perioada 3-20 decembrie în Norvegia și Danemarca. Naționala României face parte din prima urnă valorică.

Locul 4 la ultimul turneu final continental, ”tricolorele” s-au calificat direct la Euro 2020, după ce EHF a anulat meciurile preliminare din cauza pandemiei de Covid-19. La tragerea la sorți a grupelor Euro 2020, la feminin, care va avea loc pe 18 iunie, România va face parte din prima urnă valorică, alături de Franța, Rusia și Olanda. EHF a luat drept clasament de bază ierarhia de la Euro 2018, acolo unde ordinea a fost: 

  1. Franța
  2. Rusia
  3. Olanda
  4. România

Turneul final e programat între 3 și 20 decembrie, în Danemarca și Norvegia. EHF a anunțat și unde vor juca țările gazdă. Danemarca va fi plasată în grupa A, la Herning, iar Norvegia în grupa D, la Trondheim. Tot pe criterii geografice, Suedia a fost trimisă să joace la Fredrikshavn, în grupa B, iar Olanda în grupa C, tot la Trondheim.

Faza a doua a competiției,în Main Round se va juca la Stavanger (Norvegia) și Herning (Danemarca), iar din semifinale, echipele vor ajunge la Oslo. Va fi unul dintre cele mai disputate Europene din ”anul olimpic”, având în vedere că turneul de la Tokyo a fost amânat pentru 2021. 

Vor fi 4 grupe de câte patru echipe. În Main Round se califică primele trei echipe din fiecare grupă. 

URNA 1URNA 2 
FranțaNorvegia 
RusiaSuedia 
OlandaUngaria 
ROMÂNIADanemarca 
   
URNA 3URNA 4 
MuntenegruSlovenia 
GermaniaPolonia 
SerbiaCehia 
SpaniaCroația 

Tragerea la sorți a grupelor va avea loc pe 18 iunie, de la ora 11:00.

Grupa horror pentru România:

  • Norvegia
  • Spania 
  • Polonia

România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

Citește mai multe știri din handbal:

Scene desprinse din schițele lui Caragiale la ședințele Consiliului de Administrație din handbal: „Noi votăm ceva, pe site apare altceva!”

Florin Verigeanu, președintele SCM Rm. Vâlcea: „FRH umilește celelalte echipe pentru a mulțumi CSM București!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează