SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - KAZAHSTAN 22-20

ROMÂNIA - KAZAHSTAN 22-20 // CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA Cum explică Tomas Ryde chinul de azi: „Am încercat să iau decizii inteligente”

Articol de , - Publicat marti, 03 decembrie 2019 13:53

ROMÂNIA - KAZAHSTAN 22-20 // Tomas Ryde, selecționerul naționalei de handbal feminin, admite jocul prost făcut de „tricolore” contra Kazahstanului (22-20) și vorbește despre duelul capital cu Muntenegru de miercuri dimineață.  

  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii;
  • România a urcat pe 3 în grupă, după ce în această dimineață Muntenegru a învins Ungaria, 25-24. Într-un alt meci, Spania n-a avut probleme cu Senegal, 29-20.
  • Programul României la CM Handbal: România-Muntenegru (mâine, ora 08:00) și România-Ungaria (vineri, ora 12:00);
  • Dacă se clasează în primele 3 ale grupei, România intră într-una din cele două grupe principale, unde va mai juca 3 meciuri. În cazul în care se va clasa în primele două echipe ale grupei principale, România ajunge în semifinale.

- Domnule Ryde, o victorie chinuitoare...
- Eu sunt mulţumit. Este foarte bine că am câştigat, chiar dacă nu am făcut un joc bun. În repriza secundă, Kazahstan s-a apărat bine, noi n-am mai reuşit să aruncăm de la 9 metri şi din acest motiv finalul a fost extrem de complicat. Am vrut să odihnesc unele jucătoare fiindcă meciul cu Muntenegru e la mai puţin de 24 de ore. Deci nu puteam să mă abat de la această strategie fiindcă la un Mondial, unde totul este intens, orice detaliu contează.

- În afara Cristinei aţi folosit toate jucătoarele!
- Planul era ca toată lumea să joace, să ne folosim energia într-un mod bun fiindcă suntem conştienţi ce bătălie ne aşteaptă cu Muntenegru. Apoi, planul prevedea că trebuie să o protejăm sută la sută pe Neagu. În startul meciului a avut ceva probleme şi Perianu şi a trebuit să o punem şi pe ea pe bancă. Dache şi Zamfirescu au avut dificultăți la combinaţii, era normal, n-au jocuri împreună. Totuşi, ne-am creat situaţii, dar am irosit aruncările, asta este o parte la care trebuie să mai lucrăm.

 

"Aştept mai mult de la Udriştioiu"

- Polocoşer n-a fost în apele ei astăzi, vă pune pe gânduri evoluţia sa?
- Am ratat mult în partea dreaptă, a avut multe aruncări, nu prea i-au intrat, sper că mâine va fi mai bine pentru ea fiindcă postul ei acela este, ea e cea mai bună acolo! Apoi, aştept mai mult de la Udriştioiu, cu Spania a fost foarte bună.

 

- A fost ceva din planul iniţial ce nu aţi respectat?
- Da, am folosit-o un pic cam mult pe Crina Pintea, însă aveam nevoie de ea, s-a apărat bine, a blocat multe aruncări.

 

+23 FOTO

"Micile detalii fac diferenţa la un turneu final!"

- Cum anticipaţi meciul cu Muntenegru?
- Cu gânduri pozitive. E un fel de Buducnost - CSM, chiar se anunţă un meci mare, va fi foarte interesant. Aţi văzut şi la Muntenegru - Ungaria, ce nivel bun, ce echilibru! Foarte probabil, aşa va fi şi cel de mâine. A contat că am avut o zi de recuperare, plus acest joc în care am pus-o deoparte pe Neagu.

 

0 goluria înscris România, de la linia de 9 metri, în repriza a doua cu Kazahstan

- Ce credeţi că va fi decisiv în acest joc?
- Modul în care Muntenegru joacă este la fel cum evolua Buducnost când era Neagu acolo. Adversarele folosesc foarte, foarte mult extremele, le ştim ce pot. Apoi, am utilizat-o astăzi pe Diana Ciucă fiindcă la acest Mondial am fost penalizaţi cu foarte multe aruncări de la 7 metri, iar ea este cel mai bun portar din campionatul intern la astfel de momente, are cel mai bun procentaj. V-am spus, micile detalii fac diferenţa la un turneu final!

 

- Cum gândiţi să le anihilaţi pe Radicevici şi Mehmedovici?
- E o provocare acest lucru, da! Extremele noastre vor avea un rol tactic determinant. Radicevici şi Mehmedovici sunt realmente fantastice, mai ales cum pleacă pe contraatac, le voi explica lui Iuganu şi Udriştioiu ce au de făcut. Repet, ele vor avea un rol-cheie. Apoi, mai e ceva de care să zicem că sunt îngrijorat.

 

Neagu: "Mă simt îngrozitor mă simt, mă dor toate!"

- Ce anume?
- Trebuie să ne punem la punct defensiva. Dacă nu o vom face, atunci nu avem nicio şansă! Nici cu Muntenegru, nici cu Ungaria! După ce le-am pierdut pe Laslo, Bucur şi Buceschi, jucătoate de atac, trebuie să mizăm pe apărare. Cu defensiva trebuie să câştigăm meciurile. Dacă pe Senegal am învins-o a fost fiindcă am fost buni în apărare şi fiindcă Neagu a fost incredibilă.

 

- Apropo de Neagu, săptămâna trecută aţi spus că e la nivelul 5, pe o scară de la 1 la 10. Dar după ce aţi văzut cu Senegal, la ce nivel credeţi că e acum?
- O să vă dezvălui o discuţie pe care am avut-o cu ea după acel joc în care a dat 13 goluri. Am întrebat-o cum se simte şi mi-a răspuns aşa: "Îngrozitor mă simt, mă dor toate!". Apoi, a mers să ia trofeul de cea mai bună jucătoare şi am simțit-o cu un alt tonus, mult mai bun.

 

- Poate să facă diferenţa şi cu Muntenegru?
- România şi cu mine avem nevoie de ea! O aştept să fie din nou la nivel înalt. Până la urmă, este fantastic pentru handbal, în general, ca ea să joace fiindcă e realmente o plăcere să o vezi. 

13 goluria marcat Neagu în meciul cu Senegal, marea majoritate din aruncări de la 9 metri

CM handbal // Patricia Vizitiu, declarații după România - Kazahstan, 22-20: "Suntem dependente de Neagu!" 

Clasament Grupa C: 

ROMÂNIA - KAZAHSTAN 22-20 // CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA Cum explică Tomas Ryde chinul de azi: „Am încercat să iau decizii inteligente”

Cristina Neagu a primit trofeul de cea mai bună jucătoare din lume: "Nu sunt Messi, nu sunt Ronaldo. Am propria identitate, vreau ca lumea să țină cont de asta"

Citește AICI cronica partidei România - Kazahstan 22-20!

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
iulihenry14
iulihenry14  •  04 Decembrie 2019, 03:32

Sunt curios daca presa din Franta e la fel de suparata ca presa din Romania dupa ce echipa franceza a facut egal cu Brazilia desi era favorita la pariuri (ca tot va place sa dati ponturi pe siteu asta) si avea cota 1.07 sa castige. Sunt curios daca francezii au scris 20 de articole in fiecare zi; in conditiile in care frantuzoaicele au echipa de handbal mult mai buna decat noi iar egalul a fost un soc imens. Probabil ca nu.

351270799009872
Gheorghe Bilciurescu  •  03 Decembrie 2019, 23:12

Singura sansa ca,handbalul ROMANESC sa se redreseze este demisia *** de DEDU de la sefia FRH!!!!!!!!!!!!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

robby73
robby73  •  03 Decembrie 2019, 22:59
Postat de Bolon Yokte pe 03 Decembrie 2019, 21:31

Nu iubitorule de streini! Niciodata! Comentariile critice dar drepte la adresa lui Ryde sînt justificate! Care doarme pe banca tehnică!

Prostovane, iarăși așa agitat? Au câștigat fetele. Ce vrei mai mult? Hai, la coteț cu tine!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează