SPORTURI  »  HANDBAL  »  PRELIMINARIILE CE 2018

România printre cele 11 echipe calificate la EURO 2018!

Articol de - Publicat vineri, 01 iunie 2018 15:48

România se află printre echipele calificate. Mai sunt doar 5 locuri disponibile, care se vor stabili după ultima etapă.

România s-a calificat joi seara la Euro 2018, turneul final care va avea loc în Franța, în luna decembrie. "Tricolorele" au învins în Austria cu 28-25 și nu mai pot pierde unul dintre primele două locuri din grupa a 4-a.

Cu o etapă înainte de finalul preliminariilor, se cunosc deja 11 echipa calificate la turneul final, din cele 16. Alături de Franța, țara gazdă, au mai obținut calificarea Norvegia (grupa 1), Muntenegru (grupa 2), Serbia și Suedia (grupa 3), România (grupa 4), Danemarca (grupa 5), Spania și Germania (grupa 6), Ungaria și Olanda (grupa 7).

După ultima etapă, care va avea loc în acest week-end, se vor distribui și ultimele cinci locuri disponibile. Două echipe sunt favorite certe la calificare, din cele 5. În grupa a doua, Polonia și Slovacia se luptă pentru locul calificant, cu avantaj clar pentru poloneze care vor juca acasă și au și două puncte avans. La fel și campioana olimpică, Rusia, care are joc acasă cu Austria, cele două aflându-se la egalitate de puncte. Rusia are neapărat nevoie de victorie.

Situație complicată în prima grupă, cea mai echilibrată, acolo unde Ucraina (2 puncte), Croația și Elveția (câte 4) păstrează șanse la calificare. Croația e însă favorită, având meci pe teren propriu cu Ucraina, în timp ce Elveția merge în Norvegia.

Cehia și Slovenia își dispută și ele locul pentru turneul final, în grupa a 5-a. Meciul direct e în Cehia, care are și varianta egalului. Al cincilea loc va fi atribuit celei mai bine clasate echipe de pe locul 3 în cele șapte grupe de calificare. În acest moment, Austria, din grupa României, este în pole-position! 

Întâlnire la Buzău

Pentru ultimul meci din actualele preliminarii, "tricolorele" își cheamă fanii pentru a fi alături de ele la Buzău, duminică, de la ora 18:30 (direct TVR1). Neagu și compania au nevoie de un punct în fața Portugaliei pentru a-și păstra primul loc în grupă. Acest lucru le-ar conferi statutul de cap de serie la tragerea la sorți a grupelor CE 2018. 

Victorie la Innsbruck

Naționala feminină a României a obținut calificarea matematic la Euro 2018 joi seara, după ce a trecut greu de Austria, în deplasare, 28-25. Ultimele două goluri au fost marcate în ultimul minut de joc, după ce gazdele au avut numeroase ocazii de a egala! Buceschi 8 goluri și portarul Iulia Dumanska (18 intervenții) au fost cele mai bune jucătoare ale României. Va fi al 12-lea turneu final la care România se califică, ratând doar ediția din 2006. 

Clasament grupa 4
1. România 5 4 0 1 147-121 8
2. Rusia 5 3 0 2 142-127 6
3. Austria 5 3 0 2 138-143 6
4. Portugalia 5 0 0 5 119-155 0
Ultima etapă, 3 iunie: Rusia-Austria, România-Portugalia.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close