SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM DE HANDBAL

ROMÂNIA - RUSIA 18-27, CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // Tomas Ryde face un anunț devastator despre Neagu: „Sper să-și revină, altfel nu o să joace cu Suedia!”

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de , - Publicat duminica, 08 decembrie 2019 10:28

România a pierdut meciul cu Rusia, scor 18-27, primul din faza grupelor principale de la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia, și nu mai are șanse la medalii. Selecționerul Tomas Ryde a acuzat arbitrajul din repriza a doua, a exlicat prestaţia slabă a Cristinei Neagu şi de ce Rusia ne-am prăbuşit în ultimele 20 de minute.

  • România - Suedia (marți, ora 13:30) și România Japonia (miercuri, ora 11:00) sunt celelalte partide pe care le avem de disputat în Main Round;
  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii.

- Domnule Ryde, care e concluzia dumneavoastră după acest meci?
- Nu aş vrea să mă plâng de arbitraj, dar am avut o scurtă discuţie cu ei în timpul reprizei secunde. Arbitrii şi-au coborât nivelul în repriza secundă. Crina a fost ea cea faultată şi li s-a dat mingea Rusiei, Cristina a încercat să joace balonul şi ei au lovit mingea cu piciorul, dar mingea a fost dată tot Rusiei. Îţi pierzi energia când se întâmplă toate aceste lucruri şi n-am
mai putut reveni.

cpr3747

„În prima repriză am jucat incredibil de bine”

- Prima repriză cum a fost?
- Incredibilă. Am jucat fantastic, am pus Rusia în dificultate, a avut probele mari în atac, am blocat-o pe Vyachireva, ceea ce nu multe echipe reuşesc. Rusia era confuză în finalul reprizei, nu reuşea aproape nimic. Am fost foarte optimist la pauză, dar n-a mai fost energie şi pentru partea a doua.

- În afara energiei ce ne-a mai lipsit în ultimele 20 de minute?
- Aveam nevoie de o circulaţie mai bună, ca să destabilizăm o apărare a Rusiei, care mie mi se pare uluitoare. Este realmente incredibil cum se apără Rusia, iar în repriza a doua nu ne-a dat nicio şansă. Poate doar Franţa să fie la acest nivel defensiv, dar nu cred. În plus, sincronizarea dintre jucătoarele noastre nu a fost bună fiindcă aceste fete nu s-au antrenat mult timp împreună, iar noi aveam nevoie de perfecţiune pentru a răpune Rusia.

„Cristina n-a putut azi, nu mai are energie”

- Cristina parcă n-a putut să...
- Stai, stai! Cristina este obosită acum, e normal să fie aşa. A jucat cu Spania, cu Senegal, cu Muntenegru, a fost pe teren cu Ungaria, astăzi iarăşi. E obosită şi nu mai are energie. Ea a făcut enorm de multe lucruri pentru echipă, dar azi nu a putut şi am vorbit despre acest lucru înainte, dar şi pe parcursul jocului. I-am zis să-şi potolească creierul, să gândească şi să vorbească pozitiv. Ştiu că îi e greu, că ea are dorinţă, dar trebuie să o facă.

- Fără ea în zi bună nu putem spera la nimic?
- Când nu e Neagu în prim-plan trebuie să apară altă fată, să preia iniţiativa. În prima repriză a fost Pristăviţa, a făcut-o foarte bine, apoi cred că şi ea a obosit. Ostase mi-a plăcut astăzi, dar am spus, e greu. E complicat, s-a acumulat oboseală pentru că aceste fete nu sunt obişnuite cu acest ritm, cu un Mondial. E nevoie de timp, de alte meciuri împreună pentru a reuşi să ducem 60 de minute ceea ce astăzi am făcut în primele 40.

- Cu Suedia va juca Neagu?
- Vedem dacă o vom folosi, e un semn de întrebare fiindcă o doare genunchiul. Durerea e una, dar suferinţa că nu poţi să faci ce îţi doreşti e altceva şi te duce în stări în care îţi fierbe creierul şi chiar e prea mult. Vom vedea ce vom face. Avem o zi de odihnă şi poate îşi revine.

„Le-am simţit obosite pe fete”

- Ne-au surprins şi pe contraatac în partea a doua!
- Am pierdut uşor baloanele şi nu ne-am repliat rapid, iar cu Rusia dacă întârzii, eşti pa! Şi aşa s-a întâmplat. Trebuie să le mai învăţ anumite lucruri pe jucătoare pentru a gestiona mai bine anumite situaţii de joc. E vorba despre experienţă, doar dacă treci prin anumite momente le înţelegi pentru viitor.

- Sunteţi optimist cu Suedia şi Japonia?
- Le-am simţit obosite pe jucătoare, va fi complicat!

45%
a fost procentajul de reuşită al Cristinei azi, a marcat 5 goluri din 11 aruncări

1 gola marcat Neagu de la 9 metri, din 6 aruncări, ceea ce înseamă un procent modest, 16%

 

22 de goluridin 22 de aruncări de la 7 metri a marcat Cristina Neagu la acest campionat mondial

VIDEO // Denisa Dedu, nemulțumită de arbitraj

CLASAMENTUL GRUPEI II PRINCIPALE

Echipă Meciuri Golaveraj Puncte
1. Rusia 3 90-63 6
2. Spania 2 58-42 4
3. Suedia 2 56-56 2
4. Muntenegru 2 53-52 2
5. Japonia 2 49-67 0
6. România 3 60-85 0

Citește și:

ROMÂNIA - RUSIA 18-27 // Ambros Martin, la revederea cu Neagu și compania: „Ăsta e un lucru care m-a făcut fericit”

Cronica meciului dintre România și Rusia, semnată de Dan Udrea, jurnalistul GSP.ro prezent alături de națională în Japonia

Ryde face un anunț devastator despre Neagu: „Sper să-și revină, altfel nu o să joace cu Suedia!”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (11)
ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  08 Decembrie 2019, 17:45

Biet autor, ai creierul devastat, esti pe cale sa te arunci de la etaj! Dragi comentatori, chemati SMURD-ul si un „pisalog”, nu putem pierde acest inestimabil!

162251251675252
Pavel Onofrei  •  08 Decembrie 2019, 14:59

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

soarele.meu
soarele.meu  •  08 Decembrie 2019, 14:16
Postat de cschaka pe 08 Decembrie 2019, 14:00

Băh, acum are dreptate Ryde. Tot ce-a zis în interviul ăsta gândeam si eu.

Da, numai ca asta am văzut și noi! Ryde trebuia sa pregateasca și un scenariu alternativ. Si nu a facut-o! Părerea mea e ca el nu poate mai mult, înaintea lui Neagu, care care nu mai poate fizic.....

Vezi toate comentariile (11)
Comentează