SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM DE HANDBAL

ROMÂNIA - RUSIA 18-27, CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // VIDEO Lorena Ostase, despre momentul-cheie: „Ne-a turnat fier în picioare”

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de , - Publicat duminica, 08 decembrie 2019 10:06

România a pierdut meciul cu Rusia, scor 18-27, primul din faza grupelor principale de la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia, și nu mai are șanse la medalii. Lorena Ostase (22 de ani), pivotul naționalei și al celor de la CSM Slatina, a făcut analiza partidei.

  • România - Suedia (marți, ora 13:30) și România Japonia (miercuri, ora 11:00) sunt celelalte partide pe care le avem de disputat în Main Round;
  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii.

 

- Lorena, ce s-a întâmplat în ultima jumătate a reprizei secunde, v-aţi prăbuşit?
- Nu ne-a ieşit astăzi cum ne-am fi dorit, cred că nu am crezut în noi până la capăt. Nivelul de încredere nu a mai fost la fel de mare.

- E ciudat să zici acest lucru, mai ales că eraţi după calificarea fantastică obţinută în faţa Ungariei!
- De fapt, poate m-am exprimat eu greşit, nu neapărat de încredere, ci cred că n-am realizat cât de aproape suntem să putem bate Rusia, din moment ce 40 de minute am fost la acelaşi nivel cu ea.

- Lipsă de experienţă?
- Nu ştiu, nu cred, fiindcă am demonstrat că ne putem bate cu Rusia, iar prima repriză e un exemplu. Am fost chiar peste ele în multe momente.

- A fost 15-15 în minutul 40!
- Da şi au urmat cred că 2-3 minute în care noi n-am fost practic pe parchet, iar ele s-au dus la 4-5 goluri distanţă. Apoi, totul a fost complicat, nu mai puteam să revenim. Eu cred că scorul nu reflectă realitatea din teren, nu atât de mare a fost diferenţa dintre noi şi Rusia.

- Ce ţi-a plăcut cel mai mult în primele 40 de minute?
- Cum ne-am apărat. Şi am făcut-o în faţa unor jucătoare precum Vyachireva şi Anna Sen, le-am oprit bine. Problema e că am luat 3 goluri din poartă în poartă şi când se întâmplă aşa ceva, simţi că ai fier în picioare şi e greu. Dar chiar şi aşa, am avut puterea să revenim.

- Arbitrajul cum ţi s-a părut, colega ta, Denisa Dedu, a spus că au fost câteva decizii pe care nu le-a înţeles?
- E posibil să fie aşa cum zice ea, dar nu putem să dăm vina pe arbitraj.

- Ce speraţi în continuare în Main Round?
- Ne-am zis că dacă am reuşit să accedem aici, atunci trebuie să arătăm un nivel deosebit, azi am făcut-o 40 de minute, sper ca împotriva Suediei şi a Japoniei să o facem întreg meciul. 

 

2 goluria marcat Lorena Ostase în meciul cu Rusia

Rezumatul  meciului 

CLASAMENTUL GRUPEI II PRINCIPALE

Echipă Meciuri Golaveraj Puncte
1. Rusia 3 90-63 6
2. Spania 2 58-42 4
3. Suedia 2 56-56 2
4. Muntenegru 2 53-52 2
5. Japonia 2 49-67 0
6. România 3 60-85 0

Citește și:

ROMÂNIA - RUSIA 18-27 // Ambros Martin, la revederea cu Neagu și compania: „Ăsta e un lucru care m-a făcut fericit”

Cronica meciului dintre România și Rusia, semnată de Dan Udrea, jurnalistul GSP.ro prezent alături de națională în Japonia

Ryde face un anunț devastator despre Neagu: „Sper să-și revină, altfel nu o să joace cu Suedia!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
cschaka
cschaka  •  08 Decembrie 2019, 14:10

Așa e, bravo, felicitări pt primele 40 de minute ale meciului, am jucat de la egal la egal cu Rusia.

speranta2022
speranta2022  •  08 Decembrie 2019, 13:28
Postat de speranta2022 pe 08 Decembrie 2019, 13:28

Dupa Hagi, care spunea “Sa nu ne ascundem dupa unghii” in loc de “Sa nu ne ascundem dupa deget”, alta “inventatoare” de expresii caraghioase. Pentru acesti sportivi, analfabetismul este la el acasa.

degete...

speranta2022
speranta2022  •  08 Decembrie 2019, 13:28

Dupa Hagi, care spunea “Sa nu ne ascundem dupa unghii” in loc de “Sa nu ne ascundem dupa deget”, alta “inventatoare” de expresii caraghioase. Pentru acesti sportivi, analfabetismul este la el acasa.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close