SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE HANDBAL

ROMÂNIA - UNGARIA 28-27 // Ungaria nu e prima victimă! Cristina Neagu a mai condus România spre o revenire senzațională

Articol de - Publicat vineri, 06 decembrie 2019 14:24

,România a învins dramatic Ungaria, scor 28-27, și s-a calificat în grupa principală a Campionatului Mondial de handbal feminin din Japonia. „Tricolorele” le vor avea adversare acolo pe Rusia, Suedia și Japonia. 

  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii.
  • Citește AICI cronica meciului dintre România și Ungaria!
  • România va juca în grupa principală cu Rusia (8 decembrie), Suedia (10 decembrie) și Japonia (11 decembrie).

La primul ei turneu final, în Franța, la Mondialul din 2007, Cristina Neagu a trăit o nouă întoarcere incredibilă. În „sferturi”, condusă la pauză de Franța cu 14-8, România a câștigat în prelungiri 34-31.

Cristina Neagu avea 19 ani când a făcut pasul în naționala mare, la primul ei turneu final. Se întâmpla la Campionatul Mondial din Franța 2007. Echipa pregătită atunci de Gheorghe Tadici și Dumitru Muși a trecut de faza grupelor (era un format diferit) și a întâlnit în sferturile de finală naționala gazdă, Franța!

În Paris Bercy, în fața a 14.000 de spectatori, Franța a bătut pas de defilare în prima repriză, intrând la cabine cu 14-8! În partea a doua, Tadici a aruncat-o în luptă pe Neagu. Și puștoaica nu l-a dezamăgit. Avea să marcheze de 8 ori în acel meci. România a avut o revenire senzațională, și a trimis meciul în prelungiri, după ce a câștigat a doua repriză cu 16-10! În prelungiri, Huțupan, Vărzaru, Lecușanu, Brădeanu și celelalte "tricolore" aveau să se impună cu 34-31 și să ducă România în semifinale.

„E turneul final de care îmi aduc aminte întotdeauna cu plăcere. Eram un copil și ce am trăit atunci nu se poate uita. O senzație pe care nu știu de câte ori o trăiești în viață”, spunea Cristina Neagu. Vedeta echipei României a trăit probabil ceva asemănător și acum, la Kumamoto.

ROMÂNIA - UNGARIA 28-27 // Ungaria nu e prima victimă! Cristina Neagu a mai condus România spre o revenire senzațională

Citește și:

ROMÂNIA - UNGARIA 28-27 // Kim Rasmussen, antrenorul Ungariei, furios pe arbitraj: „A fost o rușine ce s-a întâmplat în ultimele minute!”

Ce urmează pentru România: adversarele și programul din grupa principală a Campionatului Mondial din Japonia 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (40)
sergiu37
sergiu37  •  06 Decembrie 2019, 17:41

Am jucat de la egal la egal și cu Ungaria și cu Muntenegru, uneori câștigi după o revenire alteori pierzi din cauza uneia, dar am fost acolo în meci.

411193213115437
Vlad Muresan  •  06 Decembrie 2019, 17:23
Postat de speranta2023 pe 06 Decembrie 2019, 17:18

Un lider se vede in momente dificile, Cristina este indiscutabil numarul unu in lume. Probabil, la sfarsitul carierei va fi declarata cea mai buna handbalista din istorie, asa cum este Gruia la baieti. Bravo fetelor, haide Romania!

Nimeni nu contesta că Neagu e cea mai buna jucătoare din istoria handbalului și fata ea națională arata jalnic, că în meciul cu Kazahstan însă azi a făcut un meci slab pt nivelul obișnuit al ei.

411193213115437
Vlad Muresan  •  06 Decembrie 2019, 17:21
Postat de Cris Juganaru pe 06 Decembrie 2019, 17:08

Deci Neagu a facut cel mai slab meci, dar a macat 9 goluri, incluzand toate golurile din 7 m si 1 din actiune. Si mai comentezi despre handbal! Cand marci 9 goluri si, mai ales, cel din ultima secunda cu care aduci si victoria, intorcand scorul, nu poti fi numit decat omul meciului. Ca a facut un meci mai slab decat de obicei este adevarat. Dar fara aportul ei decisiv si UNIC, repet - am fi plans acum. Romania nu sta bine fara/dupa Neagu.

Da, a făcut cel mai slab meci de la mondial, fata de meciul cu Senegal în care a marcat vreo 13 goluri sau chiar meciul cu spania în care a marcat 9 goluri aproape toate din acțiune, azi a marcat tot 9 goluri însă 8 din lovituri de la 7m.

Vezi toate comentariile (40)
Comentează
Close