SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Saeid Heidarirad e în top 5 portari din Liga Campionilor! „Legea Dedu” îl alungă din România și ar putea ajunge în Germania

Saeid Heidarirad a fost decisiv pentru DInamo în Liga Campionilor
Saeid Heidarirad a fost decisiv pentru DInamo în Liga Campionilor

Articol de - Publicat marti, 07 aprilie 2020 12:27

Saeid Heidarirad, portarul iranian al lui Dinamo, a avut niște evoluții fantastice în meciurile din grupa D a Ligii Campionilor. „Aladin” a închis poarta și e acum ofertat de echipe din Bundesliga

Într-un top al portarilor din actualul sezon al Ligii Campionilor, Federația Europenă de Handbal l-a așezat pe goal-keeper-ul de la Dinamo, Saeid Heidarirad pe locul 5. Dinamo este singura echipă neînvinsă în actualul sezon din cele 28 de formații care au luat startul. „Unul dintre personajele principale în povestea de succes scrisă de Dinamo este portarul lor, Saeid Heidarirad. La al treilea sezon la campioana României, iranianul de 29 de ani, cu un stil oarecum neortodox între buturi, s-a dovedit a fi un factor hotărâtor pentru Dinamo”, a scris site-ul EHF.

Într-o companie selectă

Saeid a fost plasat în acest top alături de patru portari de legendă ai handbalului european și mondial, goal-keep-eri ai celor mai bune echipe de club la ora actuală.

Pe locul 4 este Perez de Varga, portarul Barcelonei, cel care a apărat și poarta Spaniei la Europene, ibericii păstrându-și titlul continental. Pe treapta a treia a fost plasat fenomenalul danez Niklas Landin, portarul nemților de la Kiel, echipa care s-a calificat alături de Barcelona direct în sferturile de finală ale competiției.

Pe locul 2 este poziționat Arpad Sterbik, portarul care la 40 de ani, continuă cu evoluții fantastice în poarta ungurilor de la Telekom Veszprem. Spaniolul de origine sârbă a ajutat de multe ori echipa maghiară prin intervențiile sale de succes.

În fruntea topului se află neamțul Andreas Wolff care, la primul său sezon în poarta polonezilor de la Vive Kielce a făcut adevărate minuni. La 29 de ani, Wolff a impresionat în meciurile jucate de campioana Poloniei. 

„Legea Dedu” îl alungă din România

Dinamo are de jucat în „optimile” Ligii Campionilor cu Paris Saint Germain, cea mai bogată echipă din handbalul mondial. Până atunci conducătorii de la Dinamo se gândesc cum să-și păstreze jucătorii. ”Legea Dedu”, impusă de Federația Română de Handbal, nu dă voie decât la maximum trei jucători extracomunitari să facă parte dintr-o echipă! Dinamo are 9. În aceste condiții, s-ar putea ca în viitorul sezon fanii ”câinilor” să nu se mai bucure de paradele eroului lor, Saeid Heidarirad, iranianul al cărui prenume a devenit una dintre scandările principale în ”Sala Dinamo”!

„Fanii îmi dau energie în Sala Dinamo. Când îmi scandează numele simt că parcă zbor. E incredibil să ai în spate asemenea spectatori. Îi iubesc”
Saeid Heidarirad

Citește mai multe știri din handbal:

Aneta Udriștioiu, stop după 7 ani la națională » Interviu-eveniment: „Acolo a fost ca-n dragoste, prima iubire nu se uită niciodată”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
cornelconasu
cornelconasu  •  07 Aprilie 2020, 17:15

*** de Dedu nu știe cum să facă să salveze apv-istii de la retrogradare !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ios_ge
ios_ge  •  07 Aprilie 2020, 14:11

Multumim Saeid !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează