SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Samba do România » CSM Bucureşti vrea să construiască în Capitală o echipă de nivel european

Alexandra do Nascimento e golgeterul all-time al Braziliei cu 502 goluri, dar şi al celor de la Hypo în Liga Campionilor
Alexandra do Nascimento e golgeterul all-time al Braziliei cu 502 goluri, dar şi al celor de la Hypo în Liga Campionilor

Articol de - Publicat marti, 04 februarie 2014 00:00 / Actualizat marti, 04 februarie 2014 10:40

Alexandra do Nascimento, Fernanda Franca da Silva şi Ana Paula Rodrigues, toate jucătoare la Hypo Viena, sînt primele nume pe care echipa patronată de Primăria Capitalei le-au acontat deja. Urmează alte staruri de cinci stele.

Trei campioane mondiale cu "naţionala" Braziliei, în Serbia 2013, vor juca din sezonul viitor la CSM Bucureşti! Între acestea, extrema dreapta Alexandra do Nascimento, 32 de ani, cea mai bună jucătoare din lume în 2012, a doua marcatoare a Mondialului de anul trecut şi golgeterul la zi al Ligii Campionilor în acest sezon.

Do Nascimento evoluează de 11 ani la Hypo Viena, campioana Austriei, cu care în 2008 a jucat finala Ligii Campionilor. Oltchim Rm. Vîlcea a încercat transferul braziliencei acum patru sezoane, dar nu l-a reuşit.

Alături de Nascimento, la CSM va mai veni la Bucureşti Ana Paula Rodrigues, centrul de la Hypo Viena, o jucătoare extrem de tehnică şi de rapidă, care marchează extrem de mult, în ciuda faptului că nu e foarte înaltă, doar 1,72 metri.

A treia pe listă e o altă extremă, Fernanda da Silva, care joacă tot la Hypo Viena din 2011, golgeterul Jocurilor Panamericane din 2013, considerată a fi şi una dintre cele mai frumoase handbaliste.

Echipă pentru 2015
Şi cele trei sud-americance nu ar fi singurele transferuri sonore. Se pare că oficialii de la CSM vor construi la Bucureşti o "multinaţională", cu jucătoare din mai multe reprezentative ale lumii, dorind astfel să atace cîştigarea Ligii Campionilor în sezonul 2015-2016.

"Nu-mi cereţi să vă dau nici un nume în momentul de faţă! Sîntem în discuţii cu mai multe jucătoare, dar nu le putem dezvălui încă", a declarat Constantin Căliman, preşedintele de la CSM Bucureşti.

Între numele vehiculate a mai veni la Bucureşti se numără Gabriela Perianu, Oana Manea, Aurelia Brădeanu, Linnea Thorstenson.

Mette Klit a semnat, vine din 15 februarie
CSM Bucureşti a rezolvat şi problema antrenorului. Deşi şi-ar fi dorit să-l aducă la echipă pe Jakob Vestergaard, tehnicianul care a pregătit Oltchimul în sezonul 2012-2013, oficialii de la CSM s-au lovit de refuzul nordicului, care vrea să stea mai mult lîngă familie. Au recurs atunci la varianta Mette Klit, fostul secund al lui Vestergaard la Oltchim şi la Viborg.

"Mette Klit a semnat deja ieri cu gruparea bucureşteană şi va veni la pregătirile echipei, efectiv, din 15 februarie", a declarat preşedintele Căliman. Pînă atunci, după demiterea lui Vasile Mărgulescu de la cîrma echipe, pe bancă va sta Lucian Ghiulai.

Play-off şi cupe europene
Într-un sezon aproape compromis, după cele cinci înfrîngeri consecutive din ultimul timp, CSM Bucureşti vrea să salveze cît de cît sezonul, încercînd să obţină cît mai multe puncte în cele opt etape rămase de disputat.

CSM Bucureşti e pe locul 7 în clasament, la cinci puncte distanţă de locul 6, HC Zalău, ultimul care asigură intrarea în play-off. Dacă va rata clasarea în primele şase locuri, pentru CSM va rămîne varianta Cupa României.

Sala Polivalentă, gata la sfîrşitul lui 2015!
CSM Bucureşti va juca meciurile de pe teren propriu în cea mai modernă sală polivalentă din Bucureşti ce va fi construită în Complexul Sportiv Naţional "Lia Manoliu", din sectorul 2, cu finanţarea Primăriei Municipiului Bucureşti şi a Guvernului.

În decembrie, anul trecut, la semnarea protocolului dintre PMB şi Executiv privind realizarea Sălii Multifuncţionale, directorul Bogdan Hreapcă a anunţat că speră "ca lucrările să înceapă în trimestrul al doilea al anului 2014".

Noua arenă, cu o capacitate de 12.000 de locuri, va fi amplasată lîngă Turnul de Paraşutism. Valoarea proiectului se ridică la 80 de milioane de euro. CSM Bucureşti va juca pînă la finalizarea sălii în vechea Sală Polivalentă.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (64)
razvyyc
razvyyc  •  05 Februarie 2014, 21:07

Inca 2 extreme la CSM? Bravo, acum aveti vreo 9 extreme.... Dar vad ca baia mare vine tare din spate, are deja 7 extreme sub contract.

handbal_handbal
handbal_handbal  •  05 Februarie 2014, 09:22
Postat de glorie pe 04 Februarie 2014, 14:42

Liga Campionilor la Bucuresti!!!

Ba voi retrogradati da vorbiti de castigarea CL in 2015. Vorbiti de 12000 de locuri, da nu sunteti 100 in sala. Glorie voua!

tripp
tripp  •  04 Februarie 2014, 20:52

kaka-maka....

Vezi toate comentariile (64)
Comentează
Close