SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL PE PLAJĂ

Scandal la Europenele de la Varna » Norvegiencele, amendate pentru că nu au purtat bikini!

Echipamentul regulamentar al naționalei Norvegiei FOTO IMAGO +16   FOTO
Echipamentul regulamentar al naționalei Norvegiei FOTO IMAGO

Articol de - Publicat marti, 20 iulie 2021 23:17 / Actualizat miercuri, 21 iulie 2021 08:51

Federația Europeană de Handbal a amendat naționala de handbal pe plajă a Norvegiei pentru ”echipament neadecvat” la Europenele de la Varna.

Echipa națională de handbal pe plajă a Norvegiei a primit o amendă de 1.770 dolari (177 dolari / jucătoare) pentru că a încălcat regulamentul Federației Europene de Handbal. În finala mică a CE 2021, de la Varna (Bulgaria), handbalistele norvegience au apărut pe plajă purtând pantaloni scurți în loc de bikini.

Echipamentul ”neregulamentar” al Norvegiei, cu șort
+12 FOTO

„Cel mai important lucru este să ai echipamente cu care sportivii să se simtă confortabil", a declarat Agenției France-Presse, președintele Federației Norvegiene de Handbal, Kare Geir Lio. Acesta a mai subliniat că sprijină demersul întreprins de jucătoarele din naționala de handbal pe plajă și că va milita în continuare pentru schimbarea regulamentului.

Norvegiencele nu au avut noroc că au jucat în pantaloni scurți. Au pierdut medaliile de bronz în fața Spaniei, 0-2. Campioana europeană la handbal pe plajă a devenit Danemarca, 2-0 în finală cu Germania. 

+12 FOTO

Problema bikinilor a fost dezbătută în cercurile sporturilor de plajă de ani de zile, deoarece unii jucători consideră că purtarea lor este degradantă sau pur și simplu impracticabilă. Federația Internațională de Volei și-a actualizat propriile reguli în 2012, iar sportivii care concurează la acest sport la Jocurile Olimpice de la Tokyo, pot alege să joace în bikini sau costume de baie dintr-o singură piesă sau pantaloni scurți și tricouri.

Alte știri despre Jocurile Olimpice: 

Mihaela Buzărnescu, singura tenismană din România la Tokyo: „Aș fi plătit ca să ajung la Jocurile Olimpice”

Mai încep Jocurile Olimpice? Japonezii sunt pregătiți să oprească totul: „Vom continua discuțiile”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (39)
706409849468094
Radu Vernescu  •  25 Iulie 2021, 11:58

Cum s-au prezentat fetele este perfect. Sorturile sunt ideale pt plaja. Nu vrem batrane si fetite cu bikinii si nici sportivele nu vor sa joace co lita-in-***. Ti-e si frica la un contact sa nu ti se rupa sfoara ce te da in direct la tv. In aberatia lor ar putea accepta si ce le propun eu in gluma : obligati si barbatii de la alte sporturi de plaja sa se echipeze numai in suspensori.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1310837368938579
Ady Teodoreanu  •  25 Iulie 2021, 06:46

Este absurdă amenda. Mai ales că echipamentul este acceptat de regulament. Sunt sportive profesioniste și nu altceva. Ar trebui să li se respecte munca mai mult. Comentatorii de prost gust ar trebui să se gândească cam ce ar plați dacă o jucătoare de calibrul respectiv și-ar pune mintea cu ei. Fie și în dormitor...

mishu_74
mishu_74  •  21 Iulie 2021, 23:19

ca dovada ca si io m-am uitat mai mult la poze. nici n-am observat ca e vorba de fapt de handbal :)))))))))))

Vezi toate comentariile (39)
Comentează