SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCM CRAIOVA

SCM Craiova a cerut wild-card pentru Liga Campionilor » Transferurile făcute de vicecampioana României

Articol de - Publicat joi, 07 iunie 2018 16:39

Alte cinci echipe își doresc o invitație din partea Federației Europene de Handbal. Între acestea, trei echipe învinse de oltence în Cupa EHF.

Deținătoarea Cupei EHF în acest sezon, SCM Craiova a cerut Federației Europene de Handbal dreptul de a participa în sezonul viitor în preliminariile Ligii Campionilor.

EHF a anunțat joi că, pe lângă clubul oltean, alte cinci echipe au mai solicitat invitații: Brest (Franța), Bietigheim (Germania), Larvik HK (Norvegia), Lada Togliatti (Rusia) și Kastamonu (Turcia). În total, în Liga Campionilor, s-au înscris alte 20 de echipe din toată Europa (18 campioane), Ungaria și Danemarca având câte două formații, în Ligă, conform clasamentului coeficienților.

CSM București este calificată direct în faza grupelor, acolo unde vor fi după calificări, în total, 16 formații. Tot în faza grupelor vor fi direct, cu siguranță, Gyor (Ungaria), Buducnost Podgorica, FC Copenhaga (Danemarca), Metz (Franța), Vipers Kristiansand (Norvegia), Rostov Don (Rusia), Thuringer (Germania), FTC Budapesta (Ungaria), Krim Ljubljana (Slovenia) și Odense (Danemarca).
EHF va anunța pe 18 iunie, la Glasgow, sistemul de desfășurare al preliminariilor, dar și echipele care vor primi wild-card. 

Patru sosiri, șase plecări

SCM Craiova va fi o echipă mult schimbată în sezonul viitor. Față de formația care câștiga Cupa EHF, Craiova nu se va mai baza pe Iulia Dumanska, Valentina Elisei Ardean, Nicoleta Tudor, Bobana Klikovac, Andreea Pricopi și Teodora Popescu. Echipa pregătită de Bogdan Burcea a anunțat, în schimb, până acum patru transferuri: portarul Ekaterina Djukova, interul dreapta Elena Gjorgjevska, extrema stânga Ana Maria Tănasie și pivotul Timea Tătar.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
844831225687843
Petre Stoian  •  07 Iunie 2018, 20:45

Daca vrea wild-card Craiova trebuie sa faca transferuri rezonabile; pina acum nimic; Vizitiu,Georgievska au cam treminat-o cu handbalul

Vezi toate comentariile (1)
Comentează