SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA EHF

SCM Craiova și HC Zalău sunt gata de returul sferturilor Cupei EHF » UPDATE Gheorghe Tadici a fost suspendat și nu va sta pe bancă

FOTO: Marius Ionescu
FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat vineri, 09 martie 2018 14:19

HC Zalău și SCM Craiova vor juca duminică și sâmbătă în returul sferturilor Cupei EHF la handbal feminin.

Kastamonu Belediyesi- HC Zalău
(duminică, ora 17:00)
(în tur: 28-29)

UPDATE

Curtea Internațională de Handbal a luat decizia de a-l suspenda pe Gheorghe Tadici, antrenorul lui HC Zalău, pentru returul cu turcoaicele de la Kastamanou Belediyesi. 

În meciul tur de la Zalău, tehnicianul de 65 de ani a fost eliminat după ce a primit roșu.  Atunci, Tadici a protestat vehement anumite decizii ale arbitrilor, a depășit spațiul rezervat antrenorilor și a refuzat să plece în tribune imediat după ce a fost eliminat, incitând publicul. 

Speranțe de un gol

HC Zalău pornește cu avantajul rezultatului tur, dar antrenorul Gheorghe Tadici crede că turcoaicele sunt favorite.

"E impropriu să spunem că noi jucăm cu o echipă din Turcia. Noi întâlnim de fapt o multinațională, pentru că la ele joacă mereu cele 10 străine, nu turcoaicele", spune Gheorge Tadici despre disputa cu Kastamonu.

Tehnicianul Zalăului crede că echipa sa are șanse minime la calificare, asta și din cauza problemelor de sănătate cu care se confruntă. "Sunt multe fete cu traumatisme și nu le putem remedia, ne-ar trebui o pauză de opt-zece zile. De unde să o avem? În plus, jumătate din echipă e răcită. Roxana Rob a fost pe perfuzii, Panici a avut 39 temperatură și tușește, la fel Tămaș", s-a plâns Tadici. 

HC Zalăul și-a realizat obiectivul în Cupa EHF, dar nu ar zice nu unei calificări în semifinale. "Ni s-au diminuat șansele, numai să facem noi cel mai bun joc al nostru și ele să nu joace. Dar e greu. Echipa turcă e foarte solidă, au jucătoare înalte, fizic stau foarte bine", subliniază Tadici. 

HC Zalău e la al 12-lea joc în cupele europene în acest sezon și a pierdut doar două, ambele în deplasare. Kastamonu, în schimb, a pierdut unul singur și a făcut un egal. Viborg, Byasen Trondheim, Vistal Gdynia sau Vac sunt echipele învinse de turcoaice în acest sezon. 

HC Zalău va pleca sâmbătă dimineața la Kastamonu pe ruta Cluj-Istanbul-Ankara-Kastamonu. "Drumurile ne omoară. Am ajuns să ne bucurăm când nu facem mai mult de patru-cinci ore la un dus. Măcar să fie cu folos", a încheiat Tadici. 

 

Lada Togliatti - SCM Craiova
(sâmbătă, ora 14:00)
(în tur: 25-23)

Încă o minune!

După ce au învins CSM București, oltencele vor să facă încă o ispravă, să învingă la Togliatti și să se califice în semifinale.

SCM Craiova a pierdut partida tur de la Craiova, 23-25, dar încă mai speră la calificarea în semifinalele Cupei EHF, a doua competiție valorică în Europa.
Victoria obținută miercuri, în Liga Națională, în fața campioanei CSM București, 23-21, le-a aprins speranțele oltencelor.

"Dacă noi am pierdut cu Lada și apoi am bătut cu CSM, nu putem spune că Lada Togliatti e mai bună decât CSM București. Totul de pinde de zi. Noi cu Lada, la Craiova, am jucat foarte slab, mai ales în prima repriză și asta s-a văzut. Eu cred că putem juca mai bine și să obținem calificarea", crede Andreea Pricopi.

Și antrenorul Bogdan Burcea e optimist. "Mergem să ne calificăm. Important e că fetele sunt sănătoase și că am ieșit cu bine dintr-o săptămână foarte grea. Victoria cu CSM ne dă și mai multă încredere", spune tehnicianul.

Lada Togliatti nu a pierdut nici un joc pe teren propriu, în actuala ediție a Cupei EHF, dar nici în SuperLiga din Rusia. Rostov Don, Vipers Kristiansand, campioana Norvegiei, Copenhaga sau Issy Paris, toate au cedat la Togliatti. Asta spune totul despre echipa care a terminat pe primul loc sezonul regular în Rusia, înaintea celor de la Rostov Don, Astrahanocika Astrahan sau Kuban Krasnodar. "Obiectivul nostru e să câștigăm trofeul. Ne dorim acest lucru și cred că-l putem realiza", a declarat Daria Dmitrieva, campioana olimpică din echipa rusă. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează