SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCM RM VÂLCEA - SAVEHOF

SCM RM VÂLCEA - SAVEHOF 28-20 // VIDEO+FOTO Victorie și calificare! Campioana României e în sferturile Ligii Campionilor

Articol de , - Publicat sambata, 29 februarie 2020 16:30

SCM Rm. Vâlcea a câștigat meciul cu suedezele de la Savehof, scor 28-20. Campioana României s-a calificat astfel în „sferturile” Ligii Campionilor, la șapte ani de la revenirea în competiție.

Atmosferă de sărbătoare la Rm. Vâlcea. Campioana României avea nevoie de victorie cu Savehof pentru a fi și matematic calificată în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

De la dispariția Oltchimului, fanii vâlceni au așteptat șapte ani pentru o nouă provocare, iar aceasta a venit. Azi, echipa antrenată de Florentin Pera a câștigat cu 28-20 în fața campioanei Suediei și e calificată între primele opt echipe ale Europei, cu o etapă înainte de finalul grupelor.

Liscevici show

Savehof a venit la Rm. Vâlcea cu numai 11 handbaliste. "Jucătoarele tinere le-am lăsat acasă. Am făcut economie la buget", a spus sec antrenorul Rasmus Overby.

Vâlcea și-a văzut de treabă, a intrat mai greu în meci, dar ultimele 15 minute ale primei reprize le-a dominat autoritar. Apărarea a fost la înălțime, iar în atac, Mireya Gonzalez și Kristina Liscevici au făcut spectacol. Sârboaica a trimis niște pase incredibile coechipierelor, iar Vâlcea a intrat la pauză pe picior mare, 16-10.

În partea a doua, suedezele s-au apărat mai bine la 9 metri, nici oltencele nu au mai fost la fel de concentrate, dar au ieșit în evidență extremele Norgaard și Badea.

+18 FOTO

Vremea tinerelor

Pentru că scorul o permitea, Pera a trimis în teren și generația tânără. Portarul Diana Ciucă a avut din nou două parade de mare goalkeeper, iar Roberta Stamin își va trece cu roșu în calendar data de 29 februarie. Și nu pentru că e într-un an bisect, ci pentru că a marcat primul său gol în Liga Campionilor!

Vâlcea joacă la Gyor, în ultima etapă, pe 7 martie, dar disputa cu campioana Europei e una de vacanță. Probabil că va juca echipa a doua la Gyor, titularele pregătind meciul din 11 martie, de la București, cu CSM. E meciul decisiv pentru titlu, unul în care CSM are doar șansa victorie, iar Vâlcea are și varianta egalului!

SCM RM VÂLCEA - SAVEHOF 28-20 // VIDEO+FOTO Victorie și calificare! Campioana României e în sferturile Ligii Campionilor

SCM Rm. Vâlcea - Savehof 28-20

Vezi AICI VIDEO de la meci!

SCM Rm. Vâlcea 28
Gonzalez 7, Liscevici 6, Norgaard 5, Elghaoui 4, Badea 3, Trifunovici 1, Glibko 1, Stamin 1. Antrenor: Florentin Pera
IK Savehof 20
Lagerbon 5, Karlsson 3, Mortensen 3, Ekenman 2, Lindberg 2, Astrom 2, Forsberg 2, Ortorp 1. Antrenor: Rasmus Overby

Citește și: 

CSM București face încă un transfer de marcă: Alexandrina Barbosa! Cel mai bun inter stânga de la CM din Japonia a semnat pe un an

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
shynetm
shynetm  •  29 Februarie 2020, 18:20

Felicitari pentru determinare! Daca iti respecti munca si esti profesionist in ceea ce faci, ai toate sansele sa reusesti.

ovidiu2019
ovidiu2019  •  29 Februarie 2020, 17:36

Bravo, fetelor! Acum sa nu piarda CSM-ul la Metz ca sa evite Gyorul.

3137489639603383
Florin Fâra Senior  •  29 Februarie 2020, 16:38

Care SAVENHOF? Chiar din titlu gresiti numele echipei? Nu mai verifica nimeni ce publicati? In clasament SAVEHOF, devine Savefoh!! APUCATI-VA DE ALTCEVA, sa scrieti la ziar e prea complicat!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează