SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE TINERET / ROMÂNIA-CROAȚIA 28-25

Selecționerul Gheorghe Tadici are planuri mari după calificarea României în sferturile Mondialului de tineret: "Asta îmi doresc. Ar fi extraordinar!"

Articol de - Publicat marti, 10 iulie 2018 18:27

România s-a calificat azi  în ”sferturile” Campionatului Mondial de handbal feminin U20 după ce a trecut clar de Croația, 28-25. În drumul ”tricolorelor” spre medalii, se interpune Ungaria, țara gazdă. Partida va avea loc miercuri, de la ora 17:15. 

Gheorghe Tadici, selecționerul "naționalei" de tineret spune că România se va bate pentru un loc în semifinale, doar că Ungaria joacă acasă și pornește din postura de favorită.

Când a preluat "naționala" de tineret, Gheorghe Tadici a declarat că vrea să o ducă la medalii, deși obiectivul impus de federație a fost acela de a intra între primele opt echipe ale lumii.

- Domnule Tadici, ați avut ceva emoții la finalul partidei cu Croația, nu?
- Sincer, nu am avut emoții! Am jucat bine în prima repriză, ne-am dus la 6 goluri diferență, apoi la 8 imediat după pauză. În mod normal, la o asemenea diferență, dacă joci gândit, nu mai ai probleme. Dar în stilul nostru, în acel moment ne-am relaxat, am scăzut ritmul și nu au mai ținut cont de tactică. Nu ne-am repliat la fel de bine, am crut să rezolvăm totul individual și le-am dat aer. Au fost câteva goluri parabile și din extremă. Asta este, jocul te pedepsește.

- Sunteți mulțumit?
- Pentru rezultat da, pentru joc se putea și mai bine. Ideea e că ne-am calificat, ne-am îndeplinit obiectivul, suntem între primele opt echipe ale lumii. Generația asta cred că merita acest rezultat, până acum nu ajunsese aici, pentru că eu nu pun la socoteală acele competiții Open.

- Vine Ungaria, echipa pe care nu v-ați dorit-o de la început!
- În mod realist, Ungaria joacă acasă, disputele cu noi, românii, sunt altfel, mai ales aici, în estul țării, dar nu spectatorii vor juca. Pentru România un joc pentru locurile 5-6 ar fi bun, dar intrarea în 1-4 ar fi ceva extraordinar! Și asta îmi doresc. O să vedem cu Ungaria ce ne avantajează, o să încercăm să le anihilăm punctele forte și să încercăm să ne batem cu ele. Nu suntem dinainte învinse.

- Credeți că acum fetele s-au descătușat, nu vor mai fi aceste fluctuații?
- Sper să se mai descătușeze. Să joace cu mai puțin trac, să fie mai mature în joc. Oboseala își spune cuvântul, greșesc și senioarele, dar fetele astea mai tinere.

"În prima parte am alergat pe faza a doua și contraatac și am avut posibilitatea să dăm goluri ușoare. În partea a doua cred că ne-am relaxat oarecum și au venit peste noi. Suntem o echipă unită și am știut să gestionăm până la final situația. Sper că o să ne mobilizăm și cu Ungaria și vom încerca să le batem. Asta ne dorim"
Raluca Petruș, centru România

"A fost un meci dificil pentru că noi ni l-am făcut dificil. Dar suntem fericite că am putut să câștigăm. Luăm fiecare meci în parte, cu Ungaria va fi foarte greu, dar ne dorim să câștigăm și să mergem mai departe. Cred că am scăpat de presiune și trebuie să jucăm mai relaxate, să ne arătăm valoarea"
Sorina Târcă, inter stânga România

Vezi și:  FOTO + VIDEO România U20 e în sferturile de finală ale Mondialului de handbal feminin! Ne așteaptă un adversar infernal

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
ray51
ray51  •  11 Iulie 2018, 11:30

E foarte bine c-am ajuns aici. E foarte bine ca intalnim Ungaria. Este o echipa de elita cu care iti poti masura abilitatile si cunostintele si lotul. Succes! O infrangere nu e o catastrofa. Depinde cu ce diferenta, cu ce calitate a jocului. Ca tot cu tinere va bateti. Numa' ca-s o țâră mai de la apus...

maxp
maxp  •  10 Iulie 2018, 23:19
Postat de Petre Stoian pe 10 Iulie 2018, 20:12

Dupa minutul 35 jucatoarele noastre erau terminate din punct de vedere fizic , nu e vorba de relaxare ; croatele au avut meciul in mina daca jucam cu echipa mai valoroasa pierdeam la scor ; chestia cu obiectiv atins e un mic alibi; doar cu Olanda in prima repriza s-a jucat bine Aceasta generatie se anunta de mare valoare dar multe jucatoare n-au mai progresat ( Bucur , Badea etc)

Exact asta dorea sa zic si eu, s-a fortat prea mult nota in prima repriza, normal ca nu s-au repriat la fel cand au incercat sa duca faza a 2-a o repriza intreaga. Insa dpdv tactic, ma uitam la comentariile dupa meciurile trecute, sa vad oameni sa zica de Tadici ca e depasit... mi se pare ca inseamna sa n-ai nicio treaba cu handbalul. Si-a studiat pana si adversarul si vorbim de o competitie de junioare, omul e meserias. Generatia nu e extraordinara, performanta e chiar decenta. Pacat de multele greseli tehnice care se fac, e totusi competitie U20, nu U16. Acolo nu s-au lasat nici croatele mai prejos, asta ne-a ajutat.

844831225687843
Petre Stoian  •  10 Iulie 2018, 20:12

Dupa minutul 35 jucatoarele noastre erau terminate din punct de vedere fizic , nu e vorba de relaxare ; croatele au avut meciul in mina daca jucam cu echipa mai valoroasa pierdeam la scor ; chestia cu obiectiv atins e un mic alibi; doar cu Olanda in prima repriza s-a jucat bine Aceasta generatie se anunta de mare valoare dar multe jucatoare n-au mai progresat ( Bucur , Badea etc)

Vezi toate comentariile (3)
Comentează