SPORTURI  »  HANDBAL  »  SPORTING - DINAMO 32-31

Sporting - Dinamo // „Câinii” revin FANTASTIC în ultimele 5 minute și sunt aproape de o performanță ISTORICĂ!

Articol de - Publicat sambata, 23 februarie 2019 21:39

Dinamo București a pierdut în deplasarea de la Sporting Lisabona, scor 31-32, în șaisprezecimile de finală ale play-off-ului Ligii Campionilor la handbal masculin.

  • Returul dintre Dinamo și Sporting Lisabona se joacă pe 28 februarie, la București;
  • În cealaltă partidă din această fază a competiției, danezii de la Bjerringbro/Silkeborg s-au impus în deplasarea din Polonia, de la Wisla Plock, scor 26-22.

 

Astăzi, la Lisabona, dinamoviștii au pierdut cu un singur gol, 31-32, la capătul unui meci fantastic. "Buldogii" au intrat pe teren extrem de motivați, impulsionați de cei 200 de fani care i-au urmat la Lisabona. Au mușcat adânc din lusitani, cărora nu le venea să creadă de ce ripostă au parte.

Saied Heidarirad a dat moral echipei prin paradele sale, iar Negru și Bannour au fost țintași de elită în poarta apărată de slovenul Cudici. Când Sporting a primit trei eliminări de două minute, aproape în același timp, Dinamo s-a desprins la trei goluri pe tabelă, 12-9 (minutul 22), dar nu a știut să păstreze avantajul. Sporting a fost impulsionată de fenomenalul sârb Ivan Nikcevici, omul care a jucat aproape fără greșeală aseară! La pauză s-a intrat la egalitate: 14-14.

Moral de campioni

În partea a doua, "alb-verzii" au fost cei care au impus ritmul. Dinamo a mai pierdut din strălucire, iar Sporting a trecut prima dată la conducere: 17-16. În partea a doua au ieșit la rampă francezul Hugo Descat, cel care va pleca din vară la Montpellier, campioana Europei, dar și interii gazdelor, cubanezul Pedro Valdez și portughezul Edmilson Araujo.

Sporting a forțat victoria, iar Dinamo a avut câteva minute de uluială. S-a ajuns la 31-26 în minutul 53, iar calificarea era în pericol. Constantin Ștefan a cerut time-out și și-a trezit băieții din pumn! "Câinii" au avut o revenire incredibilă. Cinci goluri marcate consecutiv și în Pavilhao "Joao Rocha" nu se mai auzeau decât românii. Norocul era cu "alb-roșiii", mai ales că Ruesga a marcat, dar cu câteva fracțiuni de secundă înainte, antrenorul Hugo Canela ceruse time-out și golul a fost anulat.

Sporting mai avea mingea 19 secunde. Edmilson Araujo a găsit o torpilă cu două secunde înainte de final și a adus victoria Sportingului: 32-31.
Calificarea se joacă însă joi, la București. Sunt speranțe mari pentru Dinamo, care a câștigat acasă toate cele cinci meciuri din faza grupelor. Suporterii promit o atmosferă incendiară în Ștefan cel Mare, una care să-i ducă spre "optimi". 

Sporting 32
Nikcevici 11, Araujo 5, Pedro Valdez 6, Ciuffa 3, Ruesga 3, Ghionea 2, Frade 1, Carneiro 1. Antrenor: Hugo Canela

Dinamo 31
Bannour 6, Descat 6, Negru 4, Szasz 3, Zulfici 3, Șandru 3, Alouini 2, Komogorov 2, Musavi 1, Gavriloaia 1. Antrenor: Constantin Ștefan

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
comedy.central
comedy.central  •  24 Februarie 2019, 08:46

Bravo Dinamo! Așa se câștigă respectul!

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  24 Februarie 2019, 07:33

M-am bucurat mai mult pentru suporterii care au insotit echipa. In tetur vot crea o atmosfera infernala !

dinamovist_1994
dinamovist_1994  •  24 Februarie 2019, 02:45

SALA PLINA LA RETUR SI NE CALIFICAM MAI DEPARTE. Oricum va intereseaza performanta pe voi astia de la gsp cum ne intereseaza pe noi declaratiile infractoruli adjunct. Nu se poate ca stirea asta sa fie aruncata in josul pagini, iar declaratiile fostului locatar de la penitenciarul jilava sa fie postate printre cele mai importante stiri. Lasati handbalul ramaneti cu MiMI infractorul. Ce gasiti interesant la derbedeul asta?

Vezi toate comentariile (17)
Comentează