SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCM CRAIOVA

Suma ridicolă primită de SCM Craiova din drepturile TV » De 3.384 de ori mai puțin decât ocupanta locului 4 din Liga 1

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 15 mai 2018 11:16

Fetele de la SCM Craiova aşteaptă să fie recompensate pentru performanţa istorică obținută în Cupa EHF. Oamenii din oraş vor ca fetele să fie făcute Cetăţeni de Onoare ai municipiului.

SCM Craiova a câştigat vineri seară Cupa EHF, primul trofeu internaţional al vreunei echipe de club din istoria Băniei sportive. Fetele sunt adulate în oraş, oamenii le aplaudă pe stradă, le oferă flori, toţi le laudă pe social media şi la terase, dar rămâne discuţia şi cu cât vor fi ele recompensate.

Oricum, nici măcar off the record, campioanele nu ştiu cât ar putea încasa pentru aur. Nu s-a vorbit de o sumă exactă. Dar aşteaptă ca lucrurile să se mişte. Şi repede. Sursele locale, fără ca vreun oficial să vrea a confirma, afirmă că ar fi vorba de o primă totală de echipă de 100.000 de euro! Ar fi a zecea parte din bugetul anual al echipei. În medie, 5.000 de euro de medalie, de jucătoare. Consiliul Local susţine financiar clubul, iar bugetul total al grupării, care mai cuprinde şi alte ramuri sportive, este de aproximativ 2,7 milioane de euro, dintre care un milion merge la handbal feminin.

Craiovenii au cerut în diverse discuţii pe social media ca elevele lui Bogdan Burcea să fie Cetăţeni de Onoare ai oraşului. Acum, oficialităţile locale trebuie să facă o mutare concretă în acest sens. Se va discuta şi acest detaliu important în şedinţele din aceste zile. Cupa EHF aduce mai mult onoare decât bani. "Federaţia internaţională nu dă un premiu pentru campioană, ci doar o cotă parte din drepturile TV şi publicitatea pe durata partidei, nu se ştie exact care e suma", au mărturisit craiovenii.

91de milioane de euro este bugetul aproximativ al Primăriei Craiova pe 2018

650 de euro din drepturile TV

SCM Craiova mai are 3 meciuri de campionat şi trage să încheie pe locul 2. Tot mai mult pentru onoare, din ce spun cei de la club. Ediţia trecută au încheiat pe locul 4, iar din drepturile TV au intrat în conturile grupării 3.000 de lei! Adică 650 de euro pentru întregul sezon, susţin oamenii care se ocupă de club. Comparativ, locul 4 din Liga 1 de fotbal câştigă în jur de 2,2 milioane de euro, de 3.384 de ori mai mult! 

Vezi și: Ce vine după Maxima » E confirmat: Dumanska şi Pricopi merg la Vâlcea! Alte schimbări la SCM Craiova

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  15 Mai 2018, 19:47

Sunt curios cu de cateori mai mult de 650 de euro il plateste Digi pe habarnistul de Naum!

maistor_kokir
maistor_kokir  •  15 Mai 2018, 14:02

comparati fotbalul cu handbalul feminin ? intre fotbal si handball masculin e un raport de 30 la 1 , ca afacere , intre handball masculin si cel feminin un raport de 5 la 1 sau mai mult , asta ca sa va faceti o idee, oricum fatza de fotbalul feminin, handbalul feminin n-o duce rau , oricum daca esti femeie, si ai chef sa faci sport, ar fi bine sa alegi tenisul , e cam singurul sport din care ai putea face bani ...

fibra
fibra  •  15 Mai 2018, 13:17

Comparatii romanesti.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează