SPORTURI  »  HANDBAL  »  REZULTATE

Toate rezultatele adversarelor echipelor românești înaintea meciurilor din weekend din cupele europene

Articol de GSP - Publicat joi, 08 noiembrie 2018 13:36

Patru echipe românești vor juca în acest week-end în cupele europene. Echipele pe care le întâlnesc sunt în formă, demonstrând asta la partidele de campionat disputate ieri. 

LIGA CAMPIONILOR / FTC Budapesta-CSM București

Au câștigat derby-ul

Vicecampioana Ungariei, formația cu care CSM București se va duela duminică, în etapa a 5-a din grupa D, a câștigat miercuri, în deplasare, la a treia clasată în campionatul maghiar, Siofok KC, 31-28. Echipa lui Gabor Elek a condus în permanență, dar nu a reușit să se desprindă la mai mult de patru goluri diferență.

Extrema stânga Nadine Schatzl a fost MVP-ul meciului, cu 9 reușite, evoluții foarte bune având și interul stânga Noemi Hafra (5 reușite) și pivotul Rea Meszaros (4).
FTC are maximum de puncte după 9 etape, la fel ca și Gyor. La Siofok, cele trei românce nu au avut evoluții de remarcat. Portarul Denisa Dedu a intrat foarte puțin între buturi, în timp ce Melinda Geiger și Gabriela Perianu nu și-au trecut numele pe lista marcatoarelor. 

CUPA EHF / Borussia Dortmund-SCM Craiova

Oltencele au învins Corona Brașov

Deținătoarea Cupei EHF, SCM Craiova nu a început deloc bine întrecerea internă. Oltencele au urcat abia pe locul 5 în Liga Națională după ce miercuri au învins pe teren propriu pe Corona Brașov, 23-17. Cristina Zamfir cu 8 goluri și Ana Maria Țicu cu 7 au fost principalele marcatoare ale craiovencelor.

Adversara Craiovei în turul 3 al Cupei EHF, Borussia Dortmund, pare în mare formă. Echipa care a eliminat pe HC Zalău în turul 2, a obținut miercuri seara, în Bundesliga, a 4-a victorie consecutivă și a urcat pe locul 4. Borussia a învins cu 28-23 pe Buxtehuder, extrema Svenja Huber cu 7 reușite fiind principala marcatoare.

Duminică, la Dortmund, Craiova încearcă să ia o opțiune serioasă pentru accederea în grupe, mai ales că sunt șanse mari să reintre pe teren și Jelena Trifunovici, sârboiaca nejucând în ultimele meciuri.

CUPA EHF / Ikast Herning-SCM Rm. Vâlcea

Au scăpat de Skogrand

SCM Rm. Vâlcea va juca sâmbătă, în Danemarca, împotriva celor de la Ikast Herning. Vestea bună pentru echipa lui Florin Pera este aceea că au scăpat de una dintre cele mai periculoase adversare: Stine Skogrand. Interul stânga a anunțat clubul că este însărcinată și că nu va mai evolua până la finalul sezonului.

De altfel, în ultima etapă de campionat, în deplasarea de la Nykobing, internaționala norvegiană nu a mai evoluat. Ikast a pierdut clar, 25-30 și a coborât pe locul 5 în clasament, după 13 etape, cu 18 puncte, cu 12 mai puține decât liderul Odense.

Louise Burgaard, interul stânga al reprezentativei Danemarcei a fost principala marcatoare a celor de la Ikast, cu 7 goluri. urmată de interul stânga norvegian Tonje Loseth, cu 5 reușite. Ikast Herning este fosta FCM Midtjylland, echipa care în sezonul 2013/2014 ajungea până în Final 4-ul Ligii Campionilor.

CUPA EHF / Zvezda-Măgura Cisnădie

Și-au amânat meciul

Măgura Cisnădie va juca sâmbătă în Rusia, cu fosta câștigătoare a Ligii Campionilor, Zvezda Zvenigorod. Rusoaicele trebuiau să joace la mijlocul săptămânii la Togliatti, cu Lada, dar au amânat meciul, tocmai pentru a se pregăti mai bine pentru dubla cu ardelencele.

Zvezda nu o duce prea strălucit în liga internă, fiind pe locul 6. În ultimele etape însă, adversara româncelor au dat semne de revenire, câștigând trei partide și remizând la Krasnodar. Zvezda nu mai e super echipa antrenată de selecționerul Evgheni Trefilov, acum bazându-se pe jucătoare de perspectivă, din Centrul de lângă Moscova. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  08 Noiembrie 2018, 18:52

Vestea proasta este ca titularele nationalei de handbal sunt varza...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează