SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL

Tomas Ryde: „Cristina Neagu are șanse sub 20% să joace la Mondial” » Anunțul care zguduie handbalul românesc

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 octombrie 2019 13:30

Cristina Neagu (31 de ani) are șanse mici să participe la Campionatul Mondial de Handbal feminin din Japonia, anunță selecționerul Tomas Ryde (59 de ani).

  • Mondialul din Japonia se va desfăşura în perioada 30 noiembrie - 15 decembrie. România face parte din grupa C, alături de Spania, Ungaria, Muntenegru, Senegal și Kazahstan.

Accidentarea teribilă suferită de Cristina Neagu în meciul cu Ungaria de la Campionatul European din 2018 dă peste cap toate calculele naționalei României. Interul stânga ar fi trebuit să revină în luna august, dar recuperarea este extrem de anevoioasă. 

25,00este cota României la câștigarea Campionatului Mondial. Marile favorite sunt Franța (3,25), Rusia (3,40) și Norvegia (3,50).

Genunchiul e încă slăbit şi are dureri. A început uşor pregătirea, dar apar tot timpul dureri. A făcut câteva investigaţii suplimentare în Austria, însă nu e uşor de aflat cauza durerilor. Săptămâna trecută s-a simţit mai bine, dar trebuie să o luăm treptat şi cu grijă. 

Când eram la club, la CSM, se aştepta se revină să joace la final de august, apoi s-a prelungit termenul pe finalul lunii septembrie, iar acum e deja octombrie şi nu avem schimbări majore în bine, genunchiul dă semne de slăbiciune permanent în timpul antrenamentelor. 

Este foarte supărată din această cauză, cred că ar trebui să se relaxeze mai mult mental. Îşi doreşte foarte mult să revină şi sunt convins că îi este foarte greu în această perioadă. În acest moment sunt şanse sub 20 la sută să o avem la Campionatul Mondial din Japonia. De aceea eu pregătesc echipa fără ea, pentru că important să fac asta.”, a declarat Ryde.

Nu știu exact când o să revin! Trebuie să văd cum reacționează genunchiul meu la antrenamente. Simt că sunt din ce în ce mai aproape de revenire. Mi-am stabilit obiective mărețe! Vreau medalie la Campionatul Mondial cu România, calificarea la Jocurile Olimpice și trofee cu CSM București”
- Cristina Neagu, jucătoare de handbal

„Avem cea mai neexperimentată echipă din ultima vreme. Melinda Geiger și Paula Ungureanu s-au retras, Cristina e accidentată. Nu avem experiență, dar vreau să creez o echipă cu energie, cu forță. Știu cât de mult înseamnă handbalul pentru România și vreau să mergem cât mai departe” 
- Tomas Ryde, selecționer România

Cristina Neagu și-a lansat documentarul despre viața ei

Vezi și:

Duel românesc pentru intrarea în grupele Cupei EHF: Bistrița a dat peste Brașov » Cisnădie merge în Gran Canaria

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (9)
446194735563038
Cony Nick  •  25 Octombrie 2019, 15:18

De acord cu dumneavoastra...dar a-ti omis sa spune-ti ca a dat totul si pentru bani...

tipsy
tipsy  •  23 Octombrie 2019, 20:25

Lasati fata in pace sa se recupereze cum trebuie, nu ii mai rupeti picioarele. Ma uitam in NBA, la americani, mai nou moda e sa stai un an jumate dupa ruptura de ligamente (bine, incluzand si pauza de 4-5 luni dintre sezoane). S-au facut si niste studii in sensul asta. Handbalul e criminal pentru ligamente, nu o mai fortati dupa 8-9 luni.

2599625293432770
Sorin Mihai Agristean  •  23 Octombrie 2019, 18:36

multa sanatatea cristina neagu!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează