SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE HANDBAL

Trei din trei la Mondialele de junioare! România e lider în grupă

Articol de - Publicat sambata, 11 august 2018 10:13

Naționala feminină de junioare a României a obținut a treia victorie consecutivă la Mondialul din Polonia. E pe primul loc în grupă.

Reprezentativa sub 18 ani a României a obținut vineri seara, la Kielce (Polonia), a treia victorie consecutivă la Mondiale. Echipa pregătită de fostele internaționale Carmen Amariei și Ildiko Kerekes Barbu a învins naționala țării gazdă cu 28-19.

După o primă repriză mai echilibrată, în care "tricolorele" au avut totuși, inițiativa, în partea a doua România s-a desprins decisiv, conducând și la 11 goluri diferență. S-a terminat 28-19, o victorie care plasează România, pe primul loc în grupă, la golaveraj, în fața Germaniei.

Au marcat pentru "tricolore": Adina Cace 7, Iuliana Marin 6, Andreea Târșoagă 5, Diana Lascateu 2, Marina Ilie 2, Monica Barabaș 2, Ioana Bălăceanu 1, Andreea Popa 1, Denisa Vâlcan 1, Miruna Pica 1. Excelentă prestația ambilor portari, Diana Ciucă și Andreea Chetraru.

Duminică, de la ora 17:00, România va juca împotriva Angolei, echipă care e pe ultimul loc în grupă, cu 0 puncte.

Până acum, România a mai învins Slovacia (22-21) și Austria (37-19) și mai are de jucat cu Angola și Germania. Primele patru formații din grupă se califică în "optimi".

Băieții, egal cu Franța

Rezultat excelent și pentru naționala de juniori, sub 18 ani, a României la Europeanul din Croația. "Tricolorii" au terminat la egalitate, 30-30, disputa cu Franța, din grupa B. Jucătorii antrenați de spaniolul Jordi Giralt pierduseră primul meci cu Danemarca, 22-24, dar au șanse la calificare dacă vor învinge duminică Norvegia, de la ora 17:30.

Mihai Milu, interul stânga de la CSM București a fost desemnat omul partidei, în timp ce cei mai buni marcatori ai României au fost Tudor Buguleț și Ștefan Neagu, fiecare cu câte 5 reușite.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
831959706877275
Cristian Baltaru  •  11 August 2018, 11:13

Hotărâți-vă,domnule Marian Ursescu!A fost 28-19 sau 29-19 cu Polonia?Ce să înțeleagă un cititor de-al vostru,ca mine,când citește următoarele: ,,'Reprezentativa sub 18 ani a României a obținut vineri seara, la Kielce (Polonia), a treia victorie consecutivă la Mondiale. Echipa pregătită de fostele internaționale Carmen Amariei și Ildiko Kerekes Barbu a învins naționala țării gazdă cu 28-19.''Apoi tot dvs.scrieți:,,După o primă repriză mai echilibrată, în care "tricolorele" au avut totuși, inițiativa, în partea a doua România s-a desprins decisiv, conducând și la 11 goluri diferență. S-a terminat 29-19, o victorie care plasează România, pe primul loc în grupă, la golaveraj, în fața Germaniei.''Deci,v-ați hotărât,în final,domnule Marian Ursescu,cu meste,28-19 sau 29-19?Sau scorul trebuie votat în Consiliul Redacțional al www.gsp.ro? :) :) :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează