SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM DE TINERET

”Tricolorele” au debutat cu dreptul la Mondialul din Ungaria » Revenire de senzație și victorie cu Japonia!

Foto: Dan Potor
Foto: Dan Potor

Articol de - Publicat luni, 02 iulie 2018 17:42

”Tricolorele” au debutat cu dreptul la Mondialul din Ungaria, 32-30 în fața niponelor, deși au fost conduse și cu 5 goluri diferență.

Naționala de tineret a României a învins luni Japonia, la Mondialul feminin de tineret care are loc la Debrecen (Ungaria). Jucătoarele pregătite de Gheorghe Tadici și Grigore Albici au trebuit însă să muncească din greu pentru un succes conturat foarte, foarte greu.

Deși au început excelent partida și au condus cu 8-2 în minutul 12, niponele au pus din ce în ce mai multe probleme "tricolorelor". Apărarea avansată și jocul fără portar a incomodat vădit jocul României. Interii nu și-au putut face pașii de elan, iar pe contraatac și faza a doua, Japonia a lovit de fiecare dată. Niponele au reușit să egalze în minutul 23, iar până la pauză au și trecut în avantaj: 17-15!

Spațiile mari de pe semicerc ale niponelor nu a fost deloc fructificat de românce, pivoții României nedând satisfacție. Și jocul plin de greșeli a continuat și în partea a doua, când Japonia părea că va înregistra o victorie istorică. Asiaticele au avut 24-19 în minutul 39 și apoi 27-23 când mai erau 11 minute de joc!

A fost momentul în care parcă româncele s-au trezit și și-au dat seama că trebuie să joace altfel. Raluca Kelemen, portarul Zalăului, a fost MVP-ul meciului. A parat câteva mingi incredibile și a dat moral echipei. Andreea Popa a marcat din poartă în poartă de trei ori, iar japonezele au jucat pe final cu frică.

Tunurile de la 9 metri

Trioul de la 9 metri format din Sorin Târcă, Daria Bucur și Raluca Petruș a fost mult mai exact, iar goluri au început să curgă. România a trecut în avantaj, 28-27, după 5 goluri consecutive, s-a desprins la 30-28, dar finalul nu a fost deloc liniștit.

Japonia a mai egalat încă o dată, la 30! Româncele au forțat victorie, Japonia a rămas cu două jucătoare mai puțin pe teren, iar Raluca Petruș a punctat de două ori consecutiv, încheind meciul la 32-30!

O victorie de moral pentru românce care au făcut hora la mijlocul terenului, un debut extrem de greu pentru un turneu final în care speră să ajungă cât mai sus, poate și la medalii.

Marți, România va juca împotriva Paraguayului, de la ora 17:00, o echipă de alt calibru, pe care olandezele au bătut-o în primul meci cu 47-25! În celălalt meci al grupei, Danemarca a trecut de Angola cu 25-20.

Victorie la Open under 16

Și cadetele României au început cu o victorie la Campionatul European Open Under 16, din Suedia. Echipa pregătită de Carmen Buceschi a trecut cu 18-13 (10-8) de Rusia. Golurile "tricolorelor" au fost marcate de Lupei 6, Borș 5, Bichir 3, Olaru 2, Ion și Târle câte 1. România urmează să joace în grupă cu Elveția, Slovacia și Estonia.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
razvyyc
razvyyc  •  03 Iulie 2018, 19:23

"Andreea Popa a marcat din poartă în poartă de trei ori" Doamne, Ursescule.... Popa joaca la linia de 9m, de multe ori la coordonare, cum sa marcheze ea din poarta in poarta?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează