SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA-SERBIA 29-26

TROFEUL CARPAȚI // România A - Serbia 29-26 » Selecționerul Ambros Martin pus într-o situație unică: "Nici nu știu pe ce bancă voi sta"

FOTO: Cristi Preda +14   FOTO
FOTO: Cristi Preda

Articol de , - Publicat vineri, 23 noiembrie 2018 20:58

România a câștigat primul meci de la Trofeul Carpați, 29-26, împotriva reprezentativei Serbiei. În finala turneului, Cristina Neagu și compania vor da piept cu reprezentiva secundă a României.

Cu 7 zile înainte de startul Euro 2018, din Franța, România turează motoarele la "Trofeul Carpați". Serbia, vicecampioana mondială din 2013, o formație comparabilă cu Cehia și Germania, două dintre adversarele din grupa de la Brest, a fost sparring-partnerul pentru "tricolore", aseară, în Sala Polivalentă.

A fost un test destul de elocvent pentru ceea ce joacă România în acest moment, Ambros Martin probând soluții de apărare și de atac, în vederea partidelor oficiale.

S-a conturat și un prim 7 al "tricolorelor", din care nu lipsesc Neagu, Pintea, Elisei, Chiper, Buceschi. Surpriza a venit pe partea dreaptă, acolo unde Geiger nu a fost folosită, menajată pentru o problemă medicală. În locul ei, a fost trimisă Cristina Laslo, jucătoarea de la Buducnost descurcându-se foarte bine.

Apărarea, punctul forte

România a început șovăielnic disputa, relațiile de joc nefiind încă bine definite. "Tricolorele" au trebuit mereu să alerge în spatele adversarelor, care au avut parcă schemele mult mai bine puse la punct. După 15-13 la pauză, în partea a doua româncele au părut mult mai montate și mai determinate.

Apărarea a făcut diferență, în axul central, Pintea cu Perianu, apoi Perianu cu Dragut, arătând multă eficiență și siguranță. Portarul Iulia Dumanska a fost însă omul meciului, goalkeeperul român terminând partida cu 16 intervenții în cele 60 de minute de joc.

Din minutul 40, România a dictat tempoul, chiar dacă Ambros Martin a schimbat liniile, dorind să le vadă la lucru pe toate fetele. Evoluții bune și pentru rezervele Florica, Băcăoanu, care prind curaj în națională.
S-a terminat 29-26, dar România a avut și șase goluri avans, un meci care crește moralul înainte de turneul din Franța, cel care contează cu adevărat. 

"Nu știu pe ce bancă voi sta!"

Ambros Martin, selecționerul României, a stat la meciurile din prima zi pe banca tehnică la ambele selecționate "tricolore" și a obținut două victorii. "Nu mi s-a mai întâmplat așa ceva în carieră", a spus râzând ibericul. Va fi pentru prima dată în ultimii 20 de ani când România A și România B se vor întâlni în finala "Trofeului Carpați".

"Nu știu pe ce bancă voi sta, dar asta nu e important. Sunt foarte mulțumit de prestația fetelor din echipa secundă, au demonstrat că mă pot baza pe ele. Am discutat ca înaintea meciului, două dintre jucătoarele de la lotul B să treacă la lotul A, să le oferim posibilitatea să joace cu celelalte. Acum vom vedea cum va fi", a declarat Ambros. Secundul Horațiu Pașca va conduce, probabil, România B, în timp ce Ambros Martin va da indicații primei echipe, în finala de duminică de la ora 18:30 (TVR1). 

"Îmi priesc jocurile internaționale!"

Cristina Laslo a jucat astăzi pe postul de inter dreapta, dar a fost folosită foarte mult și în faza de apărare. Centrul de la Buducnost Podgorica a dat satisfacție în teren, având pe final de joc câteva faze extrem de spectaculoase.

"Am intrat un pic mai greu în meci, dar la pauză am discutat anumite aspecte și lucrurile și-au revenit. A fost primul meci după o perioadă lungă, e mai greu, dar e bine că până la urmă am câștigat. Va fi acum finala cu lotul B și trofeul va rămâne în România", a declarat Cristina.

Campioană mondială de junioare, Cristina spune că a căpătat mult curaj în ultimul timp. "Îmi priesc meciurile internaționale, cele din Liga Campionilor cu Buducnost. Nu mi-e frică să joc, oriunde m-ar trimite antrenorii", a spus clujeanca. 

"Sunt fericită. Avem un moral bun înainte de Europene. Am jucat toate fetele, am marcat toate, să fiu sinceră îmi era dor de atmosfera de la echipa națională. E bine că avem aceste meciuri înainte de partidele oficiale, mai avem timp să punem la punct ceea ce mai e de făcut. Îmi doresc să fie un parcurs cât mai lung în Franța și să începem cu o victorie, contra Cehiei"Cristina Florica, extremă stânga România

"A fost o primă repriză grea, în care nu prea ne-a ieșit jocul. În partea a doua a mers bine și atacul, dar și apărarea. Sunt fericită că fetele m-au ajutat în defensivă și eu am ajutat echipa cât am putut de mult. Dacă mâine o să fiu trimisă să apăr poarta la România B, o voi face cu bucurie. Important este să joc"Iulia Dumanska, portar România

România 29
Neagu 5, Pintea 5, Buceschi 4, Chiper 3, Elisei 2, Laslo 2, Perianu 2, Florica 2, Dragut 2, Băcăoanu 1, Udriștoiu 1. Antrenor: Ambros Martin
Serbia 26
Krpez 6, Lekici 5, Lovko 5, T. Radojevici 3, Stoiljkovici 3, Pop-Lazici 2, Radosavljevici 2. Antrenor: Ljubomir Obradovici

Vezi și: Noul pivot-senzație al României a făcut un meci excepțional contra Rusiei și exultă: "E un vis mare! Sper să-l trăiesc!"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  25 Noiembrie 2018, 10:13

Iulia esti grozava. Esti o 'romanca' binecuvintata. Multa sanatate si iubire vecinica.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează