SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAȚIONALĂ

Turda în avantaj, după 28-27 cu CSM București

foto: sportpictures.eu
foto: sportpictures.eu

Articol de - Publicat miercuri, 10 mai 2017 18:52

Finalista Challenge Cup conduce cu 1-0 în semifinala Ligii Naționale, după ce a trecut aseară cu 28-27 de CSM București pe teren propriu.

Angrenată pe trei fronturi, campionat, Cupa României și Challenge Cup, Potaissa Turda nu dă semne de oboseală. După ce s-a calificat în premieră în finala Challenge Cup, a treia competiție ca valoare în Europa, echipa lui Horațiu Gal forțează acum prima finală de campionat în întrecerea internă. Are avantajul terenului propriu în confruntarea cu CSM București și a făcut deja primul pas spre ultimul act.

Vicecampioana României a trebuit tot timpul să alerge în spatele adversarei, dar pe finalul partidei Potaissa s-a desprins și nu a mai putut fi ajunsă. Cu un joc excelent al veteranului Raul Marian, cu parade extrem de eficace ale lui Adrian Țenghea, turdenii au marcat pe contraatac prin extremele Zaccaciuri și Pavel, desprinzându-se la patru lungimi când mai erau 6 minute: 24-20. Cu două minute înainte de final diferența se păstrase, 28-24.

Bucureștenii au început cursa de urmărire, au marcat de trei ori consecutiv, dar s-au trezit prea târziu. Turda are 1-0 la general și CSM va juca sub presiune partida a doua de la București, pe 17 mai, orice pas greșit însemnând pentru "tigri" adio titlu!

Dacă CSM se va impune însă, meciul decisiv va avea loc tot la Turda, pe 24 mai.

În cealaltă semifinală, Dinamo și HC Dobrogea Sud Constanța se află la egalitate, 1-1, meciul decisiv urmând să aibă loc în Ștefan cel Mare, pe 19 mai. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează