SPORTURI  »  HANDBAL  »  ADVERSARE

SCM Craiova, SCM Râmnicu Vâlcea și Măgura Cisnădie au aflat cu cine joacă în turul III al Cupei EHF » Prezentarea adversarelor

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 23 octombrie 2018 13:57

SCM Craiova, SCM Râmnicu Vâlcea și Măgura Cisnădie și-au aflat în această dimineață adversarele din turul III al Cupei EHF, ultima manșă preliminară de dinainte de intrarea în grupe. Cele trei echipe românești întâlnesc nume mari din handbalul european. Toate adversarele au în vitrină trofee europene.

Borussia Dortmund- SCM Craiova // Campioana e favorită

Deținătoarea trofeului, echipa craioveană are șansa de a răzbuna Zalăul lui Tadici, formația pe care nemțoiacele au eliminat-o în turul 2. Borussia Dortmund are în vitrină Challenge Cup, trofeul cucerit în 2003 în fața unei alte formații românești, Selmont Baia Mare.

Borussia are câteva jucătoare de mare valoare în lot. Cele mai cunoscute sunt internaționalele germane Clara Woltering, Anne Muller sau Svenja Huber, dar și islandeza Hidigunnur Einarsdottir, japoneza Ajuka Fujita sau olandezele Harma van Kreij, Yara Ten Holte și Rinka Duijndam.

"Vom lua detalii de la Zalău. Voi vorbi cu domnul Tadici, vom viziona jocurile. E bine că returul e la Craiova. E important pentru noi să ne calificăm pentru al doilea an consecutiv în grupele Cupei EHF", a declarat antrenorul Bogdan Burcea.
Borussia a eliminat HC Zalău după 25-25 în România și o victorie cu 24-20 pe teren propriu.

Primul meci se va juca la Dortmund, pe 10/11 noiembrie, returul la Rm. Vâlcea, o săptămână mai târziu.

Ikast Herning-SCM Rm. Vâlcea // Greu pentru Vâlcea

Dintre echipele românești, SCM Rm. Vâlcea a nimerit cel mai dificil adversar. Ikast-Herning este fosta FC Midtjylland, echipa care a câștigat de patru ori campionatul Danemarcei.

Adversara oltencelor a jucat în ultimele patru sezoane în grupele Ligii Campionilor, calificându-se în 2017 și 2018 între primele 8 formații ale Europei.

La Ikast-Herning joacă internaționalele daneze Louise Burgaard, Emma Friis, Sarah Iversen și Trine Troelsen, dar și alte jucătoare "străine" cunoscute: Sabine Englert (Germania), Tonje Loeseth, Stine Skogrand, Helene Fauske (toate Norvegia).

La echipa pregătită acum de Kristian Kristensen, au jucat de-a lungul timpului mari nume ale handbalului mondial precum Anja Andersen, Trine Jensen, Henriette Mikkelsen, Tonje Kjaergaard, Rikke Schmidt, Larke Moller, Josephine Touray, Kjersti Grini, Gro Hammerseng, Isabel Blanco, Linnea Torstensson, Nycke Groot, Valerie Nicolas, Grit Jurack, dar și Narcisa Lecușanu sau Eliza Buceschi.

Primul meci se va juca în Danemarca, pe 10/11 noiembrie, returul la Rm. Vâlcea, o săptămână mai târziu.

5 trofee europene
are în vitrină Ikast Herning: Cupa EHF (2002, 2011), Cupa Cupelor (2004, 2015), Challenge Cup (1998), Supercupa Europei (1998)

Zvezda Zvenigorod- Măgura Cisnădie // O fostă stea!

Zvezda Zvenigorod este fosta campioană a Europei, dar echipa puternică pregătită în trecut de Evgheni Trefilov și-a pierdut din strălucire în ultimii ani. 

Adversara sibiencelor de la Măgura Cisnădie e și ea un nume mare în handbalul european. Între 2006 și 2011 Zvezda a dominat handbalul din Rusia, perioadă în care a câștigat și Liga Campionilor (2008), Supercupa Europei (2008), Cupa EHF (2007) și Cupa Cupelor (2014).

În ultimii ani însă, echipa de la marginea Moscovei stă în umbra puterilor de la Rostov, Krasnodar sau Astrahan. Zvezda are acum o echipă formată din jucătoare tinere cu care încearcă să se ridice încă o dată. Poltorațkaia, Romenskaia, Kareieva, Dmitrieva, Șipilova, Andriușina, Polenova, Viahireva, Postnova sunt numele mari ale handbalului rus care au trecut pe la Zvezda, toate ajungând campioane mondiale.

Debutantă în cupele europene, Măgura are prima șansă, mai ales că va juca returul pe teren propriu, pe 17/18 noiembrie.

"E o deplasare grea, dar din ce m-am uitat pe lotul lor, nu mai au jucătoare de top. Ne vom face temele până la primul meci, din 10/11 noiembrie. Ar fi ceva de vis pentru noi ca, la prima participare, să ajungem în faza grupelor", a declarat Alexandru Weber, antrenorul Măgurii.

Zvezda a trecut de două tururi preliminare până acum, eliminând fără emoții două echipe modeste, totuși: LK Zug (Elveția) și Jomi Salerno (Italia).

Cap de afiș

Cel mai tare meci din turul 3 al Cupei EHF pare duelul dintre Lada Togliatti și Siofok KC, echipa maghiară la care joacă trioul românesc Geiger, Dedu și Perianu. Echipa Crinei Pintea, Issy Paris 92 are și ea un adversar greu, echipa daneză Esbjerg. Programul complet al partidelor din turul 3:

Viborg HK (DAN)-ZORK Jagodina (SRB)
Kuban Krasnodar (RUS)-Mecalia Guardes (SPA)
Team Esbjerg (DAN)-Paris 92 (FRA)
Lada Togliatti (RUS)-Siofok KC (UNG)
Banik Most (CEH)-TUSS Metzingen (GER)
Borussia Dortmund (GER)-SCM CRAIOVA (ROU)
Perla Lublin (POL)-ES Besancon (FRA)
Herning-Ikast (DAN)-SCM RM. VÂLCEA (ROU)
Erd HC (Ung)-Storhamar Handball (NOR)
Dunaujvarosi (UNG)-Super Amara Bera Bera (SPA)
Nykobing Falster (DAN)-H 65 Hoors (SWE)
Zvezda Zvenigorod (RUS)-MĂGURA CISNĂDIE (ROU)
* Câștigătoarele celor 12 meciuri eliminatorii se vor califica în grupele Cupei EHF. Lor li se vor adăuga ultimele clasate în cele patru grupe din Liga Campionilor

Citește și: Crina Pintea e categorică înainte de tragerea la sorți pentru grupele EHF: "Asta nu vreau" + ce spune despre meciurile României la Campionatul European

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
maxp
maxp  •  23 Octombrie 2018, 20:58

O porcarie. Pe de-o parte se joaca meciuri BANIK-Metzingen sau Lublin-Besancon, pe de alta Ikast-Valcea, Esbjerg-Paris sau Lada-Siofok. Pana si acel Viborg-Jagodina arata dubas, cat se pastreaza totusi coeficientii echipelor, sa inteleg ca daca intra Slagelse in competitii e direct cap de serie principal? Sau Spartak Kiev sau mai stiu eu ce echipa performau prin anii 70-80'?! Deci vreo 3 echipe ce puteau prinde lejer sferturile de finala vor pleca acasa ca sa prinda grupele Bsancon, Metzingen si Jagodina.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează