SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Ultimul joc în 2020 pentru CSM București » Cristina Neagu reintră cu Rostov Don

Adi Vasile și Per Johansson, sezonul trecut, când făceau echipă împreună la CSM FOTO Cristi Preda
Adi Vasile și Per Johansson, sezonul trecut, când făceau echipă împreună la CSM FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat joi, 19 noiembrie 2020 02:07 / Actualizat joi, 19 noiembrie 2020 09:16

CSM București - Rostov e o restanță din etapa a 3-a a Ligii Campionilor. Va fi primul duel între Adi Vasile și Per Johansson, colegi la naționala Muntenegrului. „Tigroaicele” ar fi trebuit să joace și duminică, 22 noiembrie, cu Bietigheim, dar nemțoaicele sunt în carantină. 

  • CSM București-Rostov Don va avea loc azi, ora 18:00, live pe GSP.ro și televizat de Digi Sport, TV Telekom Sport, Look Sport+

Sezonul trecut, cei doi antrenori care se înfruntă azi, Adrian Vasile și Per Johansson, făceau echipă, atât la naționala Muntenegrului, cât și la CSM București. Numai că rolurile erau inversate. Suedezul era „principal" la prima reprezentativă din Balcani, iar Adi Vasile „șef" la CSM. Per a preluat de curând banca tehnică a Rostovului, iar lucrurile merg perfect pentru suedez, care are 5 victorii consecutive, 2 în Ligă și trei în campionatul din Rusia.

În această seară, cei doi prieteni vor fi adversari pentru prima oară. CSM București și Rostov luptă pentru primul loc în grupa A, campioana Rusiei fiind neînvinsă. Etapa trecută, rusoaicele au obținut victoria în Danemarca, 25-24 cu Esbjerg, dar gazdele au ratat o aruncare de la 7 metri în ultima secundă! Întâlnirea CSM-Rostov e o restanță din etapa a 3-a, Rostov amânând atunci meciul pentru că a avut un caz de COVID-19 în lot, e vorba de pivotul Ksenia Makeeva.

Antrenorul CSM-ului: „Știm să delimităm zona de prietenie"

„Lucrăm împreună de 4 ani, știm bine cum funcționează mintea noastră, dar fetele din teren pot face diferența împotriva oricărui plan tactic pentru că dispun de multă valoare și calitate individuală. Vorbim des, suntem prieteni buni, lucrăm împreună foarte bine, e pentru prima dată când vom fi adversari, dar delimităm excelent zona de prietenie. Nu sunt tachinări amicale pe tema acestui meci", a declarat Adi Vasile, antrenorul CSM București.

Pe de altă parte, Per Johansson a spus că are emoții de fiecare dată când vine la București. "Am antrenat de două ori echipa, mi-am făcut mulți prieteni aici. Adi este unul dintre ei", a declarat suedezul. "Cu siguranță, Per Johansson ne știe multe dintre secrete, dar nu cunoaște absolut totul despre noi. Va fi un meci foarte tare, Rostov are o echipă foarte bună, știe cum să speculeze punctele slabe ale adversarilor și cum să-i forțeze să le arate", spune și Carmen Martin, extrema dreapta de la CSM București.

Revine Cristina Neagu

După ce nu a jucat în ultimele două meciuri din Ligă, cu Bietigheim și Krim, Cristina Neagu va fi acum pe teren. Ea s-a antrenat normal în această săptămână și e gata să-și ajute echipa pentru un rezultat bun. Antrenorul Adi Vasile consideră însă că pentru o victorie, CSM trebuie să anihileze două piese de bază ale Rostovului, pe centrul Grace Zaadi și pe interul dreapta Anna Viahireva. „Zaadi e conducătorul de joc care evoluează colectiv, organizat, un mare plus la 9 metri pentru Rostov în acest sezon. Viahireva e genul de jucătoare atipică, ce poate câștiga de una singură un meci", spune Adi Vasile.

CSM București conduce cu 5-3 la directe

De-a lungul timpului, CSM București și Rostov Don s-au întâlnit de 10 ori în Liga Campionilor. "Tigroaicele" conduceau, la un moment dat, cu 4-0 la meciurile directe, dar în ultimul timp rusoaicele au echilibrat disputa. Tot româncele conduc, cu 5-3, iar două dintre partide s-au încheiat la egalitate.

31 de goluriau marcat Iulia Managarova și Anna Viahireva în acest sezon de Liga Campionilor pentru Rostov. La fel și Cristina Neagu! Golgeterul CSM-ului este însă Barbara Lazovici, cu 36 de reușite

"Anna Viahireva mi se pare cea mai bună de la Rostov. Vom încerca să le oprim, atât pe ea, cât și pe celelalte jucătoare, fiecare are mare calitate individuală. Vom face tot posibilul să le găsim punctele mai puțin bune și să le folosim" 
Carmen Martin, extremă dreapta CSM București

Ultimul joc în 2020 pentru CSM București » Cristina Neagu reintră cu Rostov Don
Carmen Martin e în formă. A marcat 17 goluri în ultimele trei etape FOTO Raed Krishan

Absențe importante

Două jucătoare de bază, câte una în fiecare echipă, s-au accidentat în această lună și nu vor fi azi pe teren. Sâmbăta trecută, în primul minut al meciului cu Krim Ljubljana, Alexandrina Barbosa a suferit o ruptură a ligamentelor la genunchiul stâng și va lipsi de pe teren cel puțin jumătate de an. De partea cealaltă, căpitanul Rostovului, Anna Sen, nu va putea juca pentru aproximativ două luni. Ea a suferit pe 11 noiembrie, în meciul de campionat cu Kuban Krasnodar, o defalcare a tendonului la piciorul stâng.

Ultimul joc în 2020 pentru CSM București » Cristina Neagu reintră cu Rostov Don

VIDEO Kristina Liscevici, centrul de la SCM Rm. Vâlcea, a scos un nou single. Cine apare în videoclip

4 handbaliste importante ratează Campionatul European de Handbal feminin după accidentări grave în ultimele zile!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
1578362032478810
Tihamér Takó  •  19 Noiembrie 2020, 17:11

Trebuie atentie foarte mare:Vyahireva daca va fi in forma si alimentata asa cum trebuie,singura va marca jumatatea golurilor . La anul va juca la ETO Győr,impreuna cu Háfra si Schatzl N.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează