SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCM CRAIOVA

Un singur gând: Liga Campionilor! Adversarele lui SCM Craiova din turneul de calificare pentru grupele Ligii

FOTO: Marius Ionescu
FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat joi, 06 septembrie 2018 15:19

SCM Craiova, deținătoarea Cupei EHF, vrea să ajungă în premieră între cele mai bune 16 echipe ale continentului. Oltencele trebuie să câștige turneul de calificare din Croația. 

SCM Craiova ar putea deveni a cincea echipă din România, la feminin, care ar ajunge să evolueze în grupele Ligii Campionilor după Oltchim, HC Zalău, U Jolidon Cluj și CSM București. Oltencele joacă în acest weekend în grupa de calificare de la Koprivnica (Croația), având de înfruntat, în primul meci, campioana Serbiei, ZORK Jagodina.

Deținătoarea Cupei EHF, al doilea trofeu european ca valoare, SCM Craiova pornește în acest sezon cu multe schimbări în lot. A pierdut trei dintre titularele de anul trecut, portarul Iulia Dumanska, extrema stânga Valentina Elisei Ardean și pivotul Bobana Klikovac.

Le-a "pus" în schimb pe aceleași posturi pe Ekaterina Djukeva, portarul "naționalei" Bulgariei, pe macedoneanca Elena Gjeorgjevska, care a mai jucat și la Baia Mare, plus croata Andrea Serici. "În momentul în care echipa o să se consolideze, o să se așeze la joc, sunt convins că o să fim mai buni ca în sezonul trecut" e convins antrenorul Bogdan Burcea.

15 ore pe drum

Oltencele au ajuns azi la Koprivnica după un drum de 15 ore, cu autocarul. "Am plecat la ora 3 noaptea din Craiova. Am luat în calcul să plecăm cu o zi mai devreme pentru a avea timp să ne refacem. Am făcut și o primă mișcare, de acum putem să ne focusăm pe primul meci", a declarat tehnicianul Craiovei.

ZORK Jagodina, campioana Serbiei, nu e o echipă de top, dar nici una care să fie tratată de sus. "Nu sunt cine știe ce echipă, dar sârboaicele sunt sârboaice, nația aia bătăioasă pe care trebuie să o iei în seamă", spune Burcea.

"Am făcut vizionări, ne-am axat în principal, să recunosc, pe Podravka Koprivnica și Muratpasa. Sincer să fiu, eu sper ca turcoaicele să producă surpriza și să le elimine pe croate. Joacă un handbal bun, într-o zi fastă pot încurca inclusiv pe Podravka", a adăugat Bogdan Burcea.

Totul pentru Ligă

După rezultatul senzațional din sezonul trecut, când au câștigat Cupa EHF, Craiova e aproape obligată să se califice în grupele Ligii.

"De la teorie la practică e diferență mare, dar eu zic că suntem hotărâți să ajungem acolo. Asta e performanța, ne dorim cu ardoare grupele Ligii Campionilor. Și nu ne vom opri aici. Mă gândesc să trecem apoi și de faza grupelor și să ne calificăm în primăvara europeană", a încheiat Burcea.

Programul grupei de calificare
Sâmbătă
17:30 SCM Craiova-ZORK Jagodina (Srb)
20:30 Podravka (Cro)-Muratpasa Belediyesi (Tur)
Duminică
16:00 Meci pentru locul 3
19:00 Finala
* prima clasată se califică în grupele Ligii, locurile 2-4 continuă în Cupa EHF

"Dacă vom ajunge în grupele Ligii, cu siguranță ne vom întări lotul. Vom aduce cel puțin o jucătoare importantă până în iarnă"

"Targetul nostru e primăvara Ligii Campionilor. Avem forța să trecem și de Podravka și de Muratpasa"
Bogdan Burcea, antrenor SCM Craiova

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
adymartianul
adymartianul  •  07 Septembrie 2018, 15:48
Postat de palincarul pe 07 Septembrie 2018, 13:24

De amaratele astea poate trec si cu putin noroc poate si de Thuringer in prima grupa, dar in a doua faza a grupelor vor lua maceluri peste maceluri, dar pe undeva e de asteptat si usor de anticipat, mandria olteneasca n-are grad de comparatie :))))

Cred ca obiectivul lor este Main Round. Dupa, Dumnezeu cu mila. Eu as fi multumit daca ar castiga turneul asta de calificare, ca as vedea echipe calumea la Craiova.

palincarul
palincarul  •  07 Septembrie 2018, 13:24

De amaratele astea poate trec si cu putin noroc poate si de Thuringer in prima grupa, dar in a doua faza a grupelor vor lua maceluri peste maceluri, dar pe undeva e de asteptat si usor de anticipat, mandria olteneasca n-are grad de comparatie :))))

adymartianul
adymartianul  •  07 Septembrie 2018, 11:19
Postat de vicol_vali pe 07 Septembrie 2018, 03:09

Apăruse o stire cum că n-ar mai fi plătite jucatoarele. Deci nu intră.

Stire falsa

Vezi toate comentariile (6)
Comentează