SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAȚIONALĂ / CORONA BRAȘOV - SCM RM. VÂLCEA 22-25

Vâlcea, de neoprit! Oltencele au câștigat derbyul de la Brașov și continuă parcursul extraordinar: 8 victorii în 8 etape

Articol de - Publicat sambata, 03 noiembrie 2018 20:57

Acum nu mulți ani în urmă, rivalitatea dintre Oltchim și Rulmentul Brașov aprindea handbalul românesc. La câțiva ani distanță, alte echipe, Corona Brașov și SCM Rm. Vâlcea, încearcă să reaprindă fitilul pe semicerc.

Oltencele sunt mai aproape. Au un sezon excepțional. Echipa pregătită de Florin Pera pare capabilă de orice după ce a obținut, la Brașov, a 8-a victorie consecutivă în Liga Florilor. Un succes conturat clar pe final, deși emoțiile au fost evidente, mai ales în start.

Briliantul brazilian

Corona a început excelent, susținută de 2.000 de fani din tribună. Larisa Tamaș, Eliza Buceschi, Daria Bucur au dus echipa la trei lungimi distanță: 6-3, 7-4. Vâlcea a mutat însă excelent. Glibko a fost schimbată cu brazilianca Samara Da Silva, o jucătoare adusă în ultima clipă pentru a ajuta în faza defensivă.

Sud-americanca a făcut însă la Brașov meciul vieții. A fost imposibil de oprit. A marcat de 11 ori în poarta ardelencelor și i-a făcut pe oamenii din tribune să se întrebe: "Pe cine a transferat Vâlcea, pe Eduarda Amorim?".

Joc excelent și pentru interul dreapta Natalia Vasileuskaia, care pe final, când Da Silva a obosit, a preluat rolul de marcator de la distanță.

Poartă și apărare

Iulia Dumanska a continuat și ea seria evoluțiilor bune, parând mingi mai multe decât toți cei trei portari ai Brașovului la un loc. E drept că și apărarea Vâlcii a fost mult mai organizată, agresivă și exactă. Vâlcea și-a securizat victoria pe final, când s-a distanțat la 6 goluri diferență.

S-a terminat 25-22, un alt pas mare pentru vâlcence în visul nedeclarat încă de a aduce din nou titlul pe malul drept al Oltului. 

"Un arbitraj șmecheresc!"

Antrenorul Coronei, Ion Crăciun, a acuzat la final maniera celor două arbitre, cuplul Năstase-Stancu. "A fost un arbitraj șmecheresc. Fetele au simțit că sunt sancționate pe nedrept, mi s-au plâns în vestiar, la pauză, ne-au luat din elan. Când erau în pasiv, numărai 7 pase, ele nu fluierau, au venit cu sancțiune la mine după ce am strigat la ele.

Dar să recunoaștem, nu arbitrajul ne-a omorât, ne-am omorât singuri, cu ratările clare! Nici poarta nu a fost la înălțime", a declarat Crăciun. Tehnicianul a fost însă mulțumit de atitudinea echipei sale, care s-a bătut de la egal la egal cu o formație mai valoroasă, în ciuda absențelor din lot. 

Pizza în parcare

După victoria de la Brașov, vâlcencele au sărbătorit succesul în parcarea sălii "Dumitru Popescu Colibași", cu muzică și pizza. "Ca să obținem timp, să ajungem mai repede acasă, am comandat pizza la sală și nu am mai oprit la restaurant", au explicat oficialii vâlceni. Antrenorul Florin Pera era foarte fericit pentru evoluția echipei sale, dar vrea ca lucrurile să nu se inflameze.

"Trebuie să rămânem modești, să muncim în continuare. Atmosfera e extraordinară, e meritul fetelor. Jucăm ceea ce ne dorim. Urmează însă o perioadă foarte grea, cu meciurile din Cupa EHF, cu Ikast, dar și disputa de la Cisnădie. Nu avem timp să ne bucurăm", a spus Pera. 

Corona Brașov 22
Tămaș 5, Buceschi 5, Chiper 5, Bucur 2, Ciuciulete 2, Dmitrovici 1, Chiricuță 1, Tatalovici 1. Antrenor: Ion Crăciun
SCM Rm. Vâlcea 25
S. Da Silva 11, Vasileuskaia 7, Glibko 3, Gavrilă 2, Florică 1, Fernandez 1. Antrenor: Florin Pera

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
890833474371575
Dan Mircea  •  03 Noiembrie 2018, 22:47

felicitări pentru scm ramnicu valcea! O echipa asa frumoasa ar merita mai multă atenție. cred ca doar o calificare în grupele ehf și câștigarea campionatului va aduce respectul cuvenit. bravo și baftă in continuare!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close