SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Vărzaru revine la echipa naţională

:rel:d:bm:GF2E6C71E7001
:rel:d:bm:GF2E6C71E7001

Articol de GSP - Publicat joi, 06 octombrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 06 octombrie 2011 18:30

Antrenorul Radu Voina a anunţat lotul pentru meciurile cu Portugalia şi Grecia din preliminariile CE 2012. Între cele 17 jucătoare se regăseşte şi Cristina Vărzaru

Căpitanul echipei naţionale, Cristina Vărzaru, va reveni în lotul României după o pauză de 10 luni. Ea s-a accidentat la Campionatul European din decembrie 2010 şi de atunci nu a mai putut evolua pentru prima reprezentativă. Extrema dreapta a revenit însă la formaţia sa de club, Viborg, fiind convocată acum pentru meciurile cu Portugalia şi Grecia din preliminariile CE 2012.

"O aşteptăm cu nerăbdare să vină la lot. Revine după o lungă perioadă de absenţă din cauza problemelor de sănătate", a declarat selecţionerul Radu Voina. Din lot fac parte 9 jucătoare de la Oltchim, două de la Jolidon Cluj şi cîte una de la Viborg, Cetate Deva, HCM Roman, Corona Braşov, HCM Baia Mare şi SCM Craiova.

România face parte din grupa a 2-a de calificare alături de Serbia, Grecia şi Portugalia. Primele două clasate se califică la turneul final găzduit de Olanda între 2 şi 16 decembrie 2012. Partida cu Portugalia va avea loc pe 19 octombrie, la Rm. Vîlcea, iar cea cu Grecia, la Salonic, pe 22 octombrie. Celelalte jocuri de calificare se vor disputa în 2012.

Lotul României pentru cele două meciuri din preliminarii:
Talida Tolnai (Oltchim), Denisa Dedu (Corona Braşov) - portari
Valentina Elisei, Iulia Curea, Oana Manea, Ionela Stanca, Ramona Farcău, Adina Fiera, Oana Chirilă, Patricia Vizitiu (toate Oltchim Rm. Vîlcea), Florina Chintoan, Mihaela Tivadar (Jolidon Cluj), Cristina Vărzaru (Viborg), Carmen Cartaş (Cetate Deva), Amelia Busuioceanu (HCM Roman), Eliza Buceschi (HCM Baia Mare) şi Alexandra Gogoriţă (SCM Craiova).


SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
vera_rapid
vera_rapid  •  08 Octombrie 2011, 13:12

vad ca lipseste Bradeanu si Amariei. Doamne ajuta! Daca mai lipsea si Oana Chirila era si mai bine. Subscriu celor de mai jos si visez si eu la o intinerire a echipei nationale. E momentul. Mai ales ca la Mondiale nu avem nici o sansa fara Cristina Neagu. Ar fi o ocazie buna ca fetele tinere sa castige experienta jucand in Brazilia.

cosimon
cosimon  •  06 Octombrie 2011, 18:51

Omul asta se tot plange ca nimeni nu arunca de la 9 m. Pai daca nu convoaca interi adevarati, le prefera pe pasatoarele "galactice", este numai vina lui. S-ar putea sa si rateze, insa cu siguranta ar inscrie mai mult decat au facut-o "galacticele" la Cupa Mondiala! O pata de rusine pe handbalul romanesc. De ce alte echipe introduc cu succes si jucatoare tinere si noi mergem cu cele aproape de retragere? Simplu: ele au antrenor, noi nu!

cosimon
cosimon  •  06 Octombrie 2011, 18:38

Cred ca o sa ii repet obsesiv "domnului" Voina, ca mai exista si jucatoare precum Zamfir, Holhos sau Drutu (de la Galati). Oare omul asta chiar nu le vede? E bine ca o convoaca pe Buceschi, e buna, insa poate cam tanara inca pt seniorat. Insa aceste 3 deja sunt senioare si inca bune, cand o sa vrea sa le convoace? A, poate cand vor fi de varsta lui Bradeanu si Amariei? Pacat ca Brasovul sau Clujul sau alta echipa nu strange toate aceste jucatoare bune, sa formeze o echipa. Asa, individual, pe la diferite echipe, parerea mea e ca nu vor avea nici un viitor. Se vor pierde, fiindca la nationala nu mai incap de "galactice", macar sa aiba o echipa buna de club in cupele europe

Vezi toate comentariile (3)
Comentează