SPORTURI  »  HANDBAL  »  WACKER THUN - DINAMO 29-33

VICTORIE ȘI CALIFICARE pentru Dinamo! "Dulăii" s-au impus categoric cu Wacker Thun și merg în play-off-ul pentru "optimile" Ligii! Peste cine poate da

Articol de - Publicat joi, 29 noiembrie 2018 22:36

Dinamo București a câștigat categoric ultimul meci din Grupa D, scor 33-29 cu Wacker Thun și merge în play-off-ul pentru optimi de finală. "Dulăii" aveau nevoie de un succes azi pentru a bifa această superperformanță. 

Bucurie imensă pentru dinamoviști, în Elveția, după ce au reușit un rezultat istoric. Handbaliștii roș-albi au trăit clipe de fericire după ce s-au impus în ultimul meci al grupei D, unul în care aveau nevoie de victorie pentru a merge mai departe.

Prima repriză a fost una grea pentru campioana României, care a înscris primul gol abia în minutul al patrulea, prin Komogorov. Apoi a alternat perioadele bune cu cele rele. În minutul zece era 5-2 pentru alb-roșii și totul părea sub control, apoi în două clipiri, elvețienii au reușit să revină și să ducă scorul la 6-5!

Echilibrul s-a păstrat în următoarele secvențe, cu ambele formații având execuții spectaculoase, dar și ratări exasperante. Dinamo a respirat prin tunisianul Bannour, revenit după o accidentare și care a marcat toate golurile echipei roș-albe începând cu minutul 19, șase la număr, și prin intervențiile iranianului Heidarirad.

La pauză, formația din România a intrat cu un avantaj de un gol, 14-13, dar și sub impresia accidentării lui Amine Bannour, care atunci când mai erau 45 de secunde din prima felie a meciului a căzut secerat pe podea după o aruncare finalizată cu gol. Tunisianul nu a mai intrat deloc în repriza a doua.

Una care a început sub un nor de inspirație pentru Dinamo, care a reușit să mai pună un gol pe tabelă față de Wacker Thun. Cu 20 de minute înainte de final scorul era 19-17. Heidarirad a înscris și el din poartă în poartă și Dinamo a refăcut diferența de trei goluri pe care o mai avusese în prima repriză. Jocul a curs în continuare în favoarea românilor și, când mai erau zece minute până la calificare, conduceau cu 27-23.

Băieții lui Constantin Ștefan nu au mai lăsat hățurile partidei din mâini și s-au impus cu 33-29. Un scor care i-a calificat pe dinamoviști și îi urcă pe primul loc în grupă, unde vor rămâne dacă Elverum nu trece de Ademar Leon în ultimul meci.

Adversara lui Dinamo va veni din grupa C, acolo unde înainte de ultima etapă trei echipe au șanse la calificare: Silkeborg, Sporting și Tatran Presov. Play-off-ul pentru "optimi" va avea loc la finalul lunii februarie.

clasament

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (109)
alb_rosu_in_vn
alb_rosu_in_vn  •  30 Noiembrie 2018, 17:57
Postat de samertx pe 30 Noiembrie 2018, 01:21

:))

In ciuda victoriei aparent facile, finalul putea fi mult mai greu, dupa greselile facute in ultimele doua minute, cam la fel ca la Elverum. N-ar strica mai multa concentrare pe viitor. Acum ne-a scos Saied, dar ulciorul nu merge de multe ori la apa.

caminero
caminero  •  30 Noiembrie 2018, 17:41

Criteriul cu meciul direct e valabil doar cind sint 2 echipe la egalitate de puncte. Daca elverum bate atunci au sibei 14 puncte si se face clasament in trei cu noi wisla si elverum. In cazul asta wisla e prima si noi pe locul 2.

alb_rosu_in_vn
alb_rosu_in_vn  •  30 Noiembrie 2018, 17:15

Felicitari baietilor de la Dinamo! I-as remarca in mod special pe Saied, Gavriloaia si chiar pe Zulfic, care a transformat cateva aruncari de la 7 m in momente cheie, dar calificarea e a echipei. Bine ca au castigat, dupa gafa de la Elverum.

Vezi toate comentariile (109)
Comentează