SPORTURI  »  HANDBAL  »  GSP LIVE

VIDEO EXCLUSIV Tabu: lesbianism în handbal » Dezvăluiri în direct ale portăriței Elena Voicu: „Au refuzat să vină în România, există prejudecăți în vestiarele noastre”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 aprilie 2019 11:54

Elena Gabriela Voicu (28 de ani) a fost invitată de azi la GSP Live, emisiunea moderată de Costin Ștucan. Portărița de la Măgura Cisnădie, locul 4 în prima ligă de handbal, a acceptat să discute despre un subiect considerat tabu:  lesbianismul. 

 

Reporter: Lesbianismul. Cum se vede asta dintr-un vestiar?

Elena Voicu: Cum vezi lucrul acesta depinde de modul în care tu ești crescut. În România există. Sunt multe jucătoare din afară care refuză să vină în România pentru modul în care sunt privite atunci când vine vorba de subiectul acesta.

Reporter: Știi cazuri concrete?

Elena Voicu: Chiar zilele trecut am avut ceva discuții, dar nu vreau să dau nume. Sunt jucătoare chiar foarte bune, care zic da, vrem să venim în România, da, ne place nivelul, da, suntem de acord cu toate condițile, dar mai puțin cu asta. Știu deja că vor fi judecate, că se va vorbi mult despre acest subiect și cumva ele vor să aibă o viața liniștită. Au refuzat să vină în România.

Reporter: Mai există prejudecăți în vestiar?

Elena Voicu: Da, mai există, există niște „priviri”, de exemplu.

„Fiecare este liber să facă ce vrea cu viața lui, atâta timp cât acțiunile lui nu îmi fac mie un rău. Nu pot să spun eu cuiva cum să își trăiască viața. Lucrurile stau altfel în celelalte țări” Elena Voicu, jucătoarea echipei Măgura Cisnădie

Relaţiile sexuale între persoanele de acelaşi sex au fost legalizate în România în 1996. Totuşi, și la presiunea Bisericii Ortodoxe, căsătoriile între homosexuali nu sunt acceptate.

 CAZUL ALINEI DOBRIN

În 2013, Alina Dobrin a bulversat lumea handbalului printr-un scandal în care a fost implicată. Fosta componență a „naționalei” a fost acuzată de fostul său soț, Robert Păcuraru, fost boxer profesionist, că ar fi avut o relația extraconjugală cu o colegă de la CSM București.

„Am tot bănuit că există un el, un el, un el, am tot întrebat. Am tot încercat să aflu de la ea, dar nu s-a putut. Şi aşa s-a ajuns să aflu alte lucruri. Ştia multă lume despre relaţia ei, doar eu nu ştiam. Surprize, surprize! Eu aflu mereu ultimul” 

„Pârâta a creat în sufletul nostru (n.red. – al său şi al copilului) un sentiment de dezamăgire în sensul că a fost prinsă în fapt când întreţinea relaţii intime cu o persoană de sex feminin. Noi am crezut că aceasta îşi va reveni, dar minorul mi-a spus că ea continuă să o aducă în patul nostru pe respectiva, făcând aceleaşi lucruri”  Robert Păcuraru, pentru ProSport

„Atunci când am antrenat în România, mi-am promis că nu o să vorbesc cu presa despre acest subiect. Cât timp am fost acolo, am simţit o presiune indirectă din partea conducătorilor, a staffului, din partea celor care erau în jurul meu. Subiectul lesbianism nu trebuia să fie abordat, eu eram antrenoare, femeie şi atât” Anja Andersen, legendă a handbalului și lesbiană declarată, în 2013

Cupluri de lesbiene în sportul mondial

Handbal:

Gro Hammerseng - Katja Nyberg

986999-

Gro Hammerseng - Anja Edin

Rikke Skov - Lotte Kiaerskou 

Camilla Andersen - Anja Andersen 

Camilla Andersen - Mia Hundvin

Camilla Andersen - Signe Pedersen

Tenis:

Gigi Fernandez - Conchita Martinez

 Citește și:

VIDEO CSM București, petrecere pe manele după câștigarea Cupei! Cum au dansat jucătoarele în autocar

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (25)
lobbyone
lobbyone  •  27 Aprilie 2019, 14:17
Postat de cfrinho pe 25 Aprilie 2019, 14:19

Romania nu este Sodoma si Gomora, dar va deveni. Cand a fost de votat pentru familia traditionala(respectiv cea bazata pe reproducere) lumea a stat in casa speriata ca prin asta incurajeaza PSD-ul. Acum e nevoie doar de vot in Parlament pentru a se redefini termenul de familie, se considera ca populatia a fost consultata si si-a exprimat parerea. :)))

peste jumatate din generatia facebook credeau ca referendumul era pentru a il pune pe dragnea imperator peste toata tara. Manipulare mai mare nu am vazut in viata mea. Generatia comunista duce lipsa de educatie dar cea corporatista 80-90 duce lipsa grava de gandire critica si logica. Educatia civica ar trebui sa fie obligatorie in toate scolile pana in a12-a. Istoria aprofundata si ea.

alex2122
alex2122  •  27 Aprilie 2019, 12:38

Interesant cum anumiti *** rezidenti se ofenseaza pt simplul fapt ca s-a indraznit sa se discute despre subiecte din astea "Taboo". Puteti sa va dati 'buni crestini' si 'aparatori ai normalitatii' cat vrei,pana la urma religiosii sunt cei *** la cap care o sa umple *** de *** in cateva decenii. Cat de spart la cap poti sa fi? Nu e absolut normal in a crede in fabulele alea puerile.Treziti-va la lumea reala (cea cu adevarat reala,nu fanteziile voastre cu dumnezei si apocalipse si cine stie ce *** maturi).Suntem printre cei mai primitivi si penibili din lumea asta datorita religiei asta ***.***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

102247337656522
Sarmanul Dionis  •  25 Aprilie 2019, 18:24

nimic senzational ! metoda traditionala ,nu vorbesc de cea a ***,ci de *** de *** *** duce la aceasta concluzie ! cauza si efect,vrem campioane tigroaicele dar nu se mai *** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează