SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

VIDEO +FOTO Al 4-lea titlu consecutiv pentru CSM București » "Tigroaicele" au fost premiate în această seară + despărțire cu lacrimi: "E foarte dureros pentru mine"

FOTO: MARIUS IONESCU +21   FOTO
FOTO: MARIUS IONESCU

Articol de , - Publicat marti, 15 mai 2018 21:50

CSM București a primit în această seară al al patrulea titlu consecutiv de campioană, echipa din Capitală neavând nici în acest sezon o parteneră de întrecere pe măsură.

După Final Four-ul Ligii Campionilor, de la Budapesta, fetele de la CSM București au venit la București pentru ultimul meci de campionat pe teren propriu, cel cu Dunărea Brăila. La finalul acestuia, Neagu, Gullden și compania au primit în această seară, în Sala Polivalentă, medaliile și tricourile de campioane.

Totul era decis cu cinci etape înainte de start, când "tigroaicele" erau matematic câștigătoare. Ca și în precedentele sezoane de până acum, CSM București a mărșăluit de una singură în campionat. O singură sincopă a avut echipa pregătită în acest sezon mai întâi de daneza Helle Thomsen și apoi de suedezul Per Johansson. În etapa a 19-a, CSM a cedat la Craiova, 21-23 în fața oltencelor care aveau să câștige Cupa EHF.

A fost, de altfel, și rezultatul care a dus la schimbarea danezei, care contribuise până atunci, la câștigarea campionatului, cu 18 victorii! În locul ei a fost numit Per Johansson, cel care fusese adus exact în aceeași perioadă și sezonul trecut.

De la Baia Mare, nimeni nu mai contează

Ultimul sezon cu emoții pentru CSM București a fost, de altfel, și primul în care a câștigat titlul. În ediția 2014-2015, HCM Baia Mare și CSM București s-au duelat la baionetă pentru întâietate. În cele din urmă, în finală, CSM s-a impus cu 2-0 la general, dar foarte greu de fiecare dată.

Apoi, Liga Națională jucându-se fără play-off, doar cu meciuri tur-retur, și după dispariția echipei din Baia Mare, CSM nu a mai avut emoții. A câștigat fără să cunoască înfrângerea titlul în 2016, pentru ca în 2017 și 2018 să se împiedice câte o singură dată, la Brăila, respectiv Craiova.

Titluri în premieră

Dacă Iulia Curea, Alina Iordache, Bianca Bazaliu și Oana Manea au câștigat aseară al patrulea titlu în tricoul CSM-ului, ele punând umărul la construcția echipei de la început, câteva dintre "tigroaice" au câștigat pentru prima dată campionatul în România. E vorba de Amanda Kurtovici, Marit Frafjord, Nathalie Hagman, Sabina Jacobsen, dar și de Cristina Neagu, care mai are alte 5 titluri în România, dar cu Oltchim Rm. Vâlcea. 

Vremea despărțirilor și lacrimilor

Meciul cu Dunărea Brăila, de aseară, a fost unul extrem de emoționant pentru multe dintre handbalistele CSM-ului. Acestea au îmbrăcat pentru ultima dată tricoul echipei în Sala Polivalentă, cea care le-a fost "casă" mai ales în meciurile din Liga Campionilor.

 
Bella Gullden, mesaj de adio

Bella Gullden, mesaj EMOȚIONANT de ADIO la ultimul meci în fața propriilor suporteri

Publicată de Gazeta Sporturilor pe 15 Mai 2018

"E foarte dureros pentru mine. Am petrecut trei ani minunați aici, au fost mari bucurii, am legat prietenii. O să păstrez întotdeauna în inimă suporterii noștri minunați, oamenii care m-au iubit necondiționat", a spus cu lacrimi în ochi Isabelle Gullden, suedeza care părăsește Bucureștiul pentru Brest. Și Camille Ayglon, Gnosianne Niombla, Nathalie Hagman, Marit Frafjord, Alina Iordache și Line Jorgensen au jucat ultimul meci la București. Ele au ales să semneze cu alte echipe și vor pleca la finele sezonului. 

S-a accidentat Lobach!

Ghinion teribil pentru pivotul Anastasia Lobach, la meciul de aseară. Bielorusa a început ca titulară partida, iar în minutul 11 a interceptat un balon și a vrut să plece pe contraatac. I-a rămas piciorul lipit de suprafața de joc și a căzut la pământ. A fost scoasă pe brațe de choechipiere, cu ochii în lacrimi. Lobach abia își revenise după o accidentare la ligamente, suferită la începutul sezonului. 

Ultimul meci, la Galați

CSM București va juca ultimul meci al sezonului, la Galați, împotriva celor de la Danubius, vineri, de la ora 19:30. Va fi meciul de adio pentru jucătoarele care vor pleca în vară, dar și pentru antrenorul Per Johansson. CSM urmeză să anunțe în curând noul antrenor care va sta pe banca tehnică, oficialii echipei neavând încă un înlocuitor! 

 
CSM București, bucurie titlu

Bucuria fetelor de la CSM București după al 4-lea titlu consecutiv în Liga Națională

Publicată de Gazeta Sporturilor pe 15 Mai 2018

CSM București 34
Bazaliu 7, Udriștoiu 5, Curea 4, Frafjord 4, Gullden 3, Lobach 2, Hagman 2, Jorgensen 2, Manea 2, Ayglon 2, Kurtovic 1. Antrenor: Per Johansson
Dunărea Brăila 22
C. Gheorghe 6, Șuțka 4, Epureanu 2, Axinte 2, Craiu 2, Berescu 2, Ichim 2, Preda 1, Corban 1. Antrenor: Florentin Pera

102 goluri
a marcat Isabelle Gullden în actualul sezon de campionat, fiind golgeterul echipei. E urmată de Hagman 81, Curea 77 și Neagu 75

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează