SPORTURI  »  HANDBAL  »  INEDIT

VIDEO&FOTO // Cristina Neagu și-a lansat documentarul despre viața ei » Imagini cutremurătoare din sala de operație: „Am plâns când am văzut filmul”

Articol de - Publicat joi, 19 septembrie 2019 10:56

Documentarul „Cristina Neagu: un 8 de neoprit" a rulat pentru prima dată miercuri seară, în sala Apollo a Palatului Universul din București. 

Franța. Campionatul European de handbal. În minutul 52 al meciului România - Ungaria, la scorul 26-27, Cristinei Neagu, nouă goluri până în acel moment, îi „fuge" genunchiul drept. Se prăbușește! Începe să plângă și țipă de durere. E scoasă pe targă de pe teren şi transportată de urgență la spital. Diagnosticul a fost ligament încrucişat anterior rupt. A treia accidentare gravă din carieră! 

De aici a pornit la drum documentarul despre Cristina Neagu, realizat de Red Bull, firmă cu care jucătoarea de handbal are contract, fiind ambasadorul României la nivel global. „Cristina Neagu: un 8 de neoprit" a rulat pentru prima dată într-o sală micuță de 200 de locuri, undeva la subsolul Palatului Universul. 

Au fost proiectate sub privirile colegelor de la CSM București imagini în premieră din clinica din Belgia. Mulți au oftat și și-au pus mâinile la ochi. Imaginile chiar erau șocante! Din plină operație... Nu au lipsit secvențe după ce și-a revenit din anestezie și primele flexări ale genunchiului. 

„Cristina este o personalitate extraordinar de puternică și se vede din avion. Își iubește atât de mult meseria încât ar trece peste cadavre să ajungă din nou la performanță. Este unică în felul ei, pentru că a trecut de atâtea ori peste abandon. Personajul Cristina Neagu m-a impresionat!" 
Ion Țiriac, președinte FR Tenis

Documentarul de 20 de minute este cu și despre Cristina. Inclusiv vocea naratorului este a Cristinei. Lumea avea lacrimi în ochi, dar și puterea să zâmbească la glumele pe care Neagu le făcea chiar pe masa de operații înainte să-i fie înlocuit ligamentul. Din sală n-au lipsit părinții și sora, dar nici cele mai bune prietene ale handbalistei.  

"Am plâns când am văzut prima dată filmul. Acum m-am abținut... Eu cred că sunt momente emoționante, dar finalul documentarului m-a făcut să-mi dau seama de ce sunt aici și de ce am ajuns la acest nivel. Finalul mi-a dat puterea să zic că mai e puțin și o să fie bine din nou!", a spus Neagu în fața sălii care a aplaudat-o minute bune, ca după o finală de Liga Campionilor câștigată.

 "Când joc? E întrebarea care stă pe buzele tuturor. Nu știu exact! Trebuie să văd cum reacționează genunchiul meu la antrenamente. Simt că sunt din ce în ce mai aproape de revenire și sper că în câteva săptămâni să joc. Mi-am stabilit obiectiv mărețe! Vreau medalie la Campionatul Mondial, calificarea la Jocurile Olimpice și  trofee cu CSM București" 
Cristina Neagu, handbalistă CSM București

Documentarul poate fi vizionat integral pe site-ul redbull.ro.

282 de zileau trecut de la momentul în care Cristina Neagu s-a accidentat la Campionatul European în meciul cu Ungaria

Cum a comentat Cristina Neagu lansarea documentarului

  • "În spatele imaginii de sportiv profesionist care activează la cel mai înalt nive sunt momente grele. Oamenii văd ce e mai ușor. Că ești pe teren, că joci bine, că dai goluri, că lumea te aplaudă și te aclamă, și că totul este roz. Nu, nu este chiar așa! Este vorba de muncă și sacrificii" 
     
  • "Pentru mine nu a fost foarte greu la filmări pentru că am fost filmată la recuperare, în timp ce făceam exercițiile obișnuite. Am vrut să transmit autenticitate. Asta am vrut să vadă lumea în film că sunt naturală. Au fost câteva ore de filmare. Mi-era rușine să plâng cu camera de față. E foarte greu să fii actor" 
     
  • "Am primit foarte bine vestea acestui documentar. Aceste lucruri nu se mai puteau reproduce, dacă nu eram filmată timp de o săpmână în Belgia, apoi la recuperare. Am fost emoționată și mi-am dorit ca oamenii să vadă tot ce se află în spatele unui sportiv de top!"

"A fost o onoare să lucrez cu Cristina și am reușit să mă încarc de la ea. Procentual este 98% recuperată. E singura sportivă de calibrul ăsta care mi-a trecut printe mâini și știu că am scos-o de multe ori din pepeni. Cristina m-a numit «Mecanicul de tancuri» și e flatant" 
Ovidiu Kurti, kinetoterapeut

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (2)
robertino2
robertino2  •  19 Septembrie 2019, 13:54

Nu am citit articolul. Am intrat doar sa spun ca nu voi mai citi vreun articol care contine in titlu cuvintele cutremurator, odios, scandalos, incredibil, socant, etc.

1391972634181505
Adrian Popescu  •  19 Septembrie 2019, 13:24

Per aspera ad astra...Respect Cristina Neagu...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează