SPORTURI  »  HANDBAL  »  CORESPONDENȚĂ DIN FRANȚA

VIDEO+FOTO Șoc pentru Neagu! Diagnosticul exact primit de Cristina: stă minimum 6 luni! Relatare LIVE, din Franța: declarații și imagini din această dimineață

FOTO: Marius Ionescu +8   FOTO
FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat joi, 13 decembrie 2018 08:36

Cristina Neagu, 30 de ani, accidentată grav în finalul meciului Ungaria - Romania 31-29, a primit un verdict crunt după investigațiile la genunchi din această dimineață: nu va mai juca în acest sezon și va reveni cel mai probabil abia la vară!

  • Marian Ursescu, expert in handbal și șeful departamentului Sporturi de la GSP, este la Euro, de unde transmite cele mai proaspete informații
 update 11:55

GSP.ro a aflat diagnosticul exact al Cristinei Neagu: ruptură de ligament încrucișat anterior la genunchiul drept. Această accidentare este cea mai severă dintre cele posibile la genunchi și se rezolvă doar cu operație. În general, se așteaptă cel puțin o lună pentru resorbția inflamației. După intervenția chirurgicală, recuperarea în afara terenului durează minumium 3 luni, iar reluarea antrenamentelor într-un ritm apropiat de cel de dinaintea accidentării încep, teoretic, după 6 luni.

UPDATE 09:30

Verdict groaznic pentru Cristina Neagu: ruptură de ligament la genunchiul drept! Pauza este de minimum 6 luni, ceea ce înseamnă că actualul sezon este încheiat.

 8:45, Știrea inițială:

Ne-am calificat în semifinalele Campionatului European din Franţa, dar nu ne putem bucura. Pentru că echipa României şi-a pierdut "sufletul", Cristina Neagu.

Ce ne vom face fără Cristina Neagu în faţa vestitei Zbornaia, echipa lui Trefilov care a mărşăluit în Franţa? Veştile de după accidentarea Cristinei au circulat greu aseară. Multe speculaţii. Site-urile, ziarele şi televiziunile care nici măcar nu au jurnaliști trimişi în Franţa, la faţa locului, au bravat:  "Neagu e la spital, are ligamentele încrucişate şi meniscul rupte...", etc.

De fapt, după ce ea s-a accidentat în minutul 52 a partidei cu Ungaria, a fost scoasă cu targa de pe teren şi dusă în vestiar. Nu a ajuns în niciun moment la spital. "Dacă mergeam imediat la spital, ar fi trebuit să aşteptăm câteva ore pentru a face rezonanţa magnetică, pentru că doctorul care se ocupa de acest lucru nu era acolo. Şi oricum, după o astfel de accidentare, e bine ca piciorul să stea câteva ore, să vedem cum decurg lucrurile", a explicat doctorul "naţionalei", Cristian Ciocoiu. 

S-a făcut doar programare la RMN, pentru joi dimineaţă la ora 7:00, ora  Franţei (8:00 la Bucureşti).

cristina neagu: "Mă simt rău, mi s-a umflat piciorul!"

Am încercat să aflăm ce se întâmplă cu Cristina. Şi am plecat cu fotoreporterul Marius Ionescu, dimineaţa, la ora 5:00, din locul în care am stat la Nancy pe perioada Euro 2018. Trebuia să ajungem în partea cealaltă a oraşului, la hotelul în care era cazată reprezentativa României.

Am schimbat un tramvai, am luat autobuzul 4 pentru a ajunge la Laxou. La ora aceea, eram singurii din autobuz. Cald înăuntru, afară - 4 grade. La 5.55 am ajuns la hotel. O aşteptam pe Cristina. Ne-am luat un ceai. Şi am mai povestit. La 6.25, uşile liftului s-au deschis. Era Cristina. În cîrje! Imaginea pe care nu ne-am fi dorit să o vedem niciodată. Ne-a făcut semn cu mâna. S-a mirat că ne-a văzut acolo. S-a înfiripat un dialog în recepţia hotelului.

- Nu aveţi somn?
- Am venit să vedem cum eşti! Cum te simţi?
- Rău! Mi s-a umflat piciorul.

Se aşează pe o bancă de lemn, cu piciorul întins, butonează ceva la telefonul mobil.

 

- Cum ai trăit ultimele 8 minute ale meciului cu Ungaria, Cristina?
- Nu le-am văzut. Am aflat imediat că am pierdut la doar două goluri diferenţă. Eram în vestiar...

Peste cinci minute coboară şi doctorul Cristian Ciocoiu. Încep discuţiile şi cu el.

- Cum eşti, Cris?
- Nu pot să-l îndoi deloc. Şi mă doare la faşa aia în care e înfăşurat.
- Trebuie să o tăiem.

O aşteaptă pe Nicoleta Alexandrescu, şefa delegaţiei României în Franţa. Ea a făcut toate programările la spital. A venit între timp şi şoferul microbuzului cu care Cristina pleacă. Îşi ia din nou cârjele şi păşeşte greu, pe durere, cum se spune. Rămânem muţi, cu imaginea aceea a gecii cu România pe spate, mergând ajutându-se de cârje. 

Fetele ajung azi la Paris. Se pregătesc pentru semifinale, pentru ultimele două meciuri. Cu ele nu va fi şi Cristina. Nu va fi pe bancă. Poate nici în tribună. Dar toate vor juca, de-acum, şi pentru Cristina. "Pentru că şi ea a jucat de atâtea ori pentru noi, a ajutat echipa asta când îi era mai greu", cum a spus Crina Pintea. 

 

 

  • România și Rusia vor juca vineri în semifinale, de la 18:30. Cealaltă semifinală, Franța - Olanda, se joacă de la 22:00. Ambele meciuri au loc la Paris.
  • Finala mică se joacă duminică, de la 15:00, în timp ce marea finală are loc tot duminică, de la 18:30, tot la Paris. 

Citește și:

România s-a calificat la Campionatul Mondial de handbal feminin! Veste FANTASTICĂ după ultimele două meciuri din grupele principale de la EURO

Blestemul Europenelor » Cristina Neagu nu este prima care se accidentează la competiția continentală

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (51)
bazinga
bazinga  •  13 Decembrie 2018, 21:19
Postat de Adrian Constantin Sendroiu pe 13 Decembrie 2018, 19:09

Multa sanatate Cristina! Daca se opereaza in Romania, nu sunt sanse prea mari sa-si revina. Intreg personalul din spitalele romanesti este in evul mediu ca pregatire, nesimtire si lipsa de omenie, incepand cu liftierele, femeile de serviciu si terminand cu medicii din spitale.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1805213859545810
Adrian Constantin Sendroiu  •  13 Decembrie 2018, 19:09

Multa sanatate Cristina! Daca se opereaza in Romania, nu sunt sanse prea mari sa-si revina. Intreg personalul din spitalele romanesti este in evul mediu ca pregatire, nesimtire si lipsa de omenie, incepand cu liftierele, femeile de serviciu si terminand cu medicii din spitale.

alenb
alenb  •  13 Decembrie 2018, 17:23
Postat de Dan Constantin Petre pe 13 Decembrie 2018, 16:29

Nu pot sa cred ca accidentul Cristinei a venit din senin o adversara a ajutat-o iar arbitrul aflat langa ea s-a facut ca nu vede. Nu s-a dat nici macar avertisment. Unguroaica , adversar direct privea ingrijorata asteptand eliminare, dar nimic, nimic, nimic. In mai multe randuri au fost comentarii incriminatoare in presa straina pe tema influentarii prin arbitraj a clasamentelor finale din handbal

Mai terminati mah cu aberatiile despre arbitraje ca suntem furati ca suntem tara mica, ca tarile capitaliste, imperialiste ne abuzeaza etc, de cand ma stiu numai vaicarelile astea le aud. Nu ne-a furat nici un arbitru! Au fost faze gresite si de-o parte si de alta, am vazut si impingere pe semicercul nostru pe aruncare unde nu s-a dat nimic, comentatorii taceau jenati, asa e la handbal fazele judecate pentru tine nu le mai vezi. Da, putea sa se dea eliminare la planeta pentru tinere, dar totusi nu se da eliminare chiar la toate tinerile, in rest a fost accident. Daca citeste cineva prostiile pe care le debitati ar crede ca am jucat cel putin jumate de meci cu 2 oameni eliminati sau ca a avut adversarul 10 7 metriuri. Olanda ne-a scos handbalul din cap, ne-au condus la scor mare tot meciul si noi am vorbit de arbitraj? Ok, data viitoare sa cerem arbitri romani la meciurile Romaniei poate asa ne dispare clasicul alibi.

Vezi toate comentariile (51)
Comentează