SPORTURI  »  HANDBAL  »  REUNIRE

VIDEO+FOTO Spre Tokyo, via Podgorica! Naționala feminină a României s-a reunit prima dată sub conducerea cuplului Bogdan Burcea-Robert Licu

Articol de , - Publicat luni, 20 ianuarie 2020 20:42

Naționala feminină a României s-a reunit azi pentru prima dată sub conducerea cuplului Bogdan Burcea-Robert Licu.

"Tricolorele" visează să ajungă la Jocurile Olimpice, deși nu mulți le creditează cu șanse.

Naționala feminină a României a început pregătirile pentru cel mai important obiectiv al ei, calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. La București, cei doi antrenori numiți săptămâna trecută, Bogdan Burcea și Robert Licu, au chemat 20 de fete.

Dintre acestea însă, doar 17 au fost prezente la primele antrenamente. 

Gabriela Perianu a anunțat că, pentru moment, vrea să nu mai joace la echipa națională, în timp ce Cristina Neagu și Denisa Dedu acuză ceva probleme de sănătate. Ele se vor alătura însă echipei în ultimele două zile ale stagiului de pregătire.

9 jucătoare noi, încredere maximă

Față de lotul cu care România a abordat Mondialul din decembrie, sunt nouă jucătoare noi, unele care au mai fost la echipa națională, precum Ana Maria Dragut-Savu, Nicoleta Dincă, Andreea Pricopi-Rotaru, Bianca Tiron, Ana Maria Țicu, dar și altele care sunt la primele lor acțiuni în echipamentul primei reprezentative de senioare, ca Dana Abed Kader, Raluca Kelemen, Alexandra Severin.

"Nimeni nu cred că ne invidiază că am preluat echipa națională acum, dar am știut la ce ne înhămăm, cunoaștem ce avem de făcut, știm obiectivele. Avem mult de muncă, dar nu mi-e frică! Ne bazăm pe jucătoarele care au evoluat constant bine în întrecerea internă, până acum. Ideea e că la turneul preolimpic vor fi trei meciuri în trei zile, iar aspectul fizic trebuie să fie foarte puternic. Selecția va fi făcută numai în acest sens. Poarta echipei naționale rămâne deschisă oricărei jucătoare care evoluează pe toate fazele jocului, aceasta nu e o selecție finală", a anunțat antrenorul Bogdan Burcea.

Robert Licu, secundul său, vine din handbalul masculin și a lucrat puțin cu fetele. Nu consideră însă că acest aspect e un impediment. "Pentru noi, timpul e cel mai mare dușman. Avem atât de puțin timp la dispoziție pentru a pregăti cum trebuie un turneu de asemenea anvergură. Încercăm însă să aducem câteva chestiuni cu care să surprindem, dar mari minuni nu putem face. Va fi dur pentru toată lumea", a declarat Licu.

+17 FOTO

"O să fim echipa care se califică la Tokyo!"

Bogdan Burcea e un optimist incurabil. "O să vedeți că noi o să fim o echipă foarte bună, care se califică la Olimpiadă. Nu sunt politician, dar e lucrul în care cred cu tărie și sper să facem asta după primele două meciuri, cu Kazahstan și Norvegia", a spus apăsat Burcea. "Ne pregătim acum să mergem acolo ca să nu ne tremure vocea, glezna, piciorul".

România va întâlni între 20-22 martie, la Podgorica, în turneul preolimpic, în ordine, Kazahstan, Norvegia și Muntenegru. Primele două echipe se califică la turneul final din vară, de la Tokyo.

Lotul României convocat pentru prima acțiune

Portari: Dumanska (SCM Rm. Vâlcea), Dedu (CSM București), Kelemen (HC Zalău)
Extreme stânga: Dincă (Gloria Bistrița), Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău)
Extreme dreapta: Seraficeanu (Minaur Baia Mare)
Interi stânga: Neagu (CSM București), Tiron (Dunărea Brăila), Severin (HC Zalău)
Interi dreapta: Alina Ilie (Gloria Buzău), Ana Maria Savu (SCM Craiova), Patricia Vizitiu (SCM Craiova)
Centri: Rotaru (Gloria Buzău), Dache (Dunărea Brăila), Țicu (SCM Craiova), Pristăvița (Gloria Bistrița)
Pivoți: Crina Pintea (CSM București), Lorena Ostase (CSM Slatina), Abed-Kader (HC Zalău)

"Mă bucur că am revenit la echipa națională. Cred că nu este o misiune imposibilă calificarea la Jocurile Olimpice. Adversarele au tot două mâini și două picioare, noi trebuie să credem și să muncim mult mai mult decât până acum. Am încredere în fete, în noul staff și sper să ni se îndeplinească visul de a ajunge la Jocurile Olimpice"
Bianca Tiron, inter stânga

"Noi suntem optimiste, toată lumea o să dea tot ce are mai bun, o șansă ca aceasta nu vine în fiecare zi. Este un schimb de generații la echipa României, dar fiecare care a ajuns aici trebuie să aducă un plus. Noi, fetele tinere, venim cu un plus de dorință, de a demonstra că ne merităm locul aici. Putem face o treabă foarte bună și calificarea la Jocurile Olimpice e tot ceea ce ne dorim"
Andreea Pricopi, centru

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează