SPORTURI  »  HANDBAL  »  SUPERCUPA ROMÂNIEI

VIDEO SCM Râmnicu Vâlcea produce marea SURPRIZĂ: învinge campioana CSM București în Supercupa României la handbal feminin

FOTO: Captură @TVR 1
FOTO: Captură @TVR 1

Articol de - Publicat sambata, 25 august 2018 23:34

SCM Râmnicu Vâlcea a cucerit primul trofeu al sezonului în handbalul feminin, Supercupa României, după o înfruntare dramatică, 33-31 cu CSM București și patru reprize de prelungire.

Când au spus că vor face tot ce le stă în puteri pentru a duce Supercupa la Râmnicu Vâlcea, handbalistele oltene nu au aruncat vorbe de formă. Da, știau cu cine se înfruntă, "una dintre cele mai puternice echipe din Europa", însă când au intrat pe teren au lăsat respectul la vestiar și și-au tratat adversarele valoroase exact așa, ca pe niște adversare. Unele care încă suferă la capitolul omogenitate, chiar dacă au în lot jucătoare una și una. Au plecat handbaliste, au sosit altele, reglajele încă nu s-au făcut, angrenajul suspină la CSM.

Prima repriză a meciului din Polivalenta bucureșteană a fost strânsă, echilibrul persistând minute lungi, până aproape de pauză. Cele care au avut mai multă fluiditate și mai mult curaj în joc au fost vâlcencele, cu Dumanska inspirată în poartă, cu brazilianca Da Silva sau spaniola Lopez eficiente în atac. 12-10, acesta a fost scorul părții întâi, care a răsplătit formația mai compactă, cu mai mult avânt.
Imposibil de departajat

După odihnă, lucrurile au mers cumva la fel, dar CSM a restabilit echilibrul. "Nu cedați nicio secundă, ați mai bune decât ele!", le-a transmis antrenorul Florentin Pera pe un ton înalt vâlcencelor la timeout-ul cerut la mijlocul reprizei. Nu au uitat jucătoarele de la SCM, au ținut cu dinții de fiecare fază, însă au apărut și în jocul lor câteva ezitări, decizii ușor pripite.

În superioritate, CSM a revenit la conducere în minutul 57 prin golul lui Radicevici, după ce mai fusese în avantaj la începutul meciului. SCM, în inferioritate, a egalat imediat prin spaniola Fraga. Final tensionat, aprins, Grubisici întinde piciorul și oprește golul, Neagu înscrie din 7 metri, dar Vasileuksaia aruncă un trasor în poarta "tigroaicelor" și e iar egal. Așa se și încheie timpul regulamentar, 21-21.

Final de foc

În prelungiri, se înscrie la rând, 24-23 pentru CSM după primele 5 minute, apoi 25 egal după alte 5. Atmosfera e dramatică și fascinantă, în același timp. 29-29 după a treia minirepriză, deși CSM condusese cu 28-26. Ultima parte închide cercul. "Ați fost mai bune", insista Pera și Vâlcea a dovedit-o, 33-31 la capătul unui meci de efort, inspirație și inimă. Iar trofeul merge în Zăvoi. 

Dinamo victorioasă LA MASCULIN

Campioana României a câștigat ieri primul trofeu pus în joc al noului sezon, trecând cu 31-25 (16-17) de HC Dobrogea Sud în Supercupa disputată la Sala "Ioan Kunst Ghermănescu" din Capitală. Bucureștenii au început bine, însă prima repriză s-a încheiat în avantaj pentru constănțeni. Semnalul de alarmă a sunat însă clar pentru dinamoviști, care au izbutit un ultim sfert de oră incredibil, în care au marcat de 11 ori și au primit doar 3 goluri.

"Am reușit o victorie frumoasă, începusem bine, dar am încheiat prima parte cu dificultate, am dovedit însă că suntem mai buni", a spus pentru TVR antrenorul Ștefan Constantin. "Echipa încă nu e omogenizată, ne-au plecat jucători importanți, dar am și adus 8 jucători noi, valoroși, pe care încercăm să-i integrăm cât mai repede. E un început foarte bun de sezon însă pentru noi", a concluzionat el. 

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (8)
ceaiuri
ceaiuri  •  02 Septembrie 2018, 19:11

Iar dupa prima etapa sigur vor mai contabiliza infrangeri...atat in campionat cat si in cl ,in max 2 luni vor avea si un nou antrenor

razvyyc
razvyyc  •  28 August 2018, 23:23
Postat de ceaiuri pe 27 August 2018, 17:35

intradevar o mare surpriza(surprinde si nr mari de goluri primite de csm, echipa e inca in vacanta si o sa fie de munca acolo,daca nu se vor califica in FF o sa fie deranj mare in primarie)produsa de oltence echipa ce a primit un "ajutor"financiar prin renuntarea la echipa de fotbal...

Au primit 21 goluri in timpul regulamentar de joc iar in campionat a avut o medie de 22 goluri primite/meci. In recent incheiata editie, nu a luat sub 24 goluri de la Valcea.

ceaiuri
ceaiuri  •  27 August 2018, 17:35

intradevar o mare surpriza(surprinde si nr mari de goluri primite de csm, echipa e inca in vacanta si o sa fie de munca acolo,daca nu se vor califica in FF o sa fie deranj mare in primarie)produsa de oltence echipa ce a primit un "ajutor"financiar prin renuntarea la echipa de fotbal...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează