SPORTURI  »  HANDBAL  »   BORUSSIA DORTMUND-SCM CRAIOVA 17-19

VIDEO Se văd grupele Cupei EHF! SCM Craiova se impune în manșa tur contra celor de la Borussia Dortmund » Accidentare TERIBILĂ în finalul partidei

FOTO: Facebook @SCM Craiova
FOTO: Facebook @SCM Craiova

Articol de - Publicat duminica, 11 noiembrie 2018 17:44

SCM Craiova, deținătoarea Cupei EHF, a rezolvat în mare măsură calificarea după victoria din Germania, 19-17 contra celor de la Borussia Dortmund. Apărarea a fost punctul forte al oltencelor. 

SCM Craiova este singura echipă din România care a câștigat prima manșă din turul 3 al Cupei EHF. Oltencele aveau de apărat parcursul lor fenomenal din ediția trecută, dar să și repare greșeala făcută în preliminariile Ligii Campionilor, când au ratat printre degete calificarea în grupă.

Borussia Dortmund a început mai bine jocul, s-a desprins la trei goluri diferență, dar craiovencele au revenit de fiecare dată. A fost 9-9 la pauză, o primă repriză de mare luptă, în care apărările au dus greul.

În repriza secundă Craiova a dominat și a dictat ritmul. A trecut la conducere și nu a mai cedat până la final, câștigând cu 19-17. "Ne-am apărat foarte bine, din păcate nu am profitat în atac de toate mingile recuperate. Și portarul Flori Stanciu a avut câteva intervenții prin care a ajutat echipa", a declarat antrenorul Bogdan Burcea. Stanciu a și marcat aseară, înscriind un gol din poartă în poartă! Tehnicianul oltean crede că echipa sa nu trebuie să se considere calificată. "La Craiova vor veni să-și joace șansa. Noi să fim atenți și să jucăm la fel de exact în apărare", a adăugat tehnicianul. 

Ianăși și-a rupt mâna

Ghinion teribil pentru oltence cu un minut înainte de final. Scăpată pe contraatac, Andreea Ianăși a căzut rău, pe mână stângă. "O accidentare urâtă. Degetul i-a ieșit prin piele. Cu siguranță va lipsi o lungă perioadă", a declarat Bogdan Burcea. Va reveni în schimb Jelena Trifunovici, care nu a jucat nici la Dortmund, deși era într-o mare măsură refăcută. Nu s-a vrut însă să se riște. 

Borussia Dortmund 17
Grijseels 5, Huber 5, Stockschläder 2, van Kreij 2, Mansson 1, A. Müller 1, C. Müller 1. Antrenor: Gino Smits
SCM Craiova 19
Țicu 7, Zamfir 5, Șelaru 2, Georgijevska 1, Ianăși 1, Stanciu 1, Tănasie 1, Vizitiu 1. Antrenor: Bogdan Burcea

Rezultatele echipelor românești în turul 3

  • Zvezda Zvenigorod-Măgura Cisnădie 29-24
  • Ikast Herning-SCM Rm. Vâlcea 22-16
  • Borussia Dortmund-SCM Craiova 17-19

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
lionforever
lionforever  •  11 Noiembrie 2018, 19:45

Bravo fetele!!! Campioanele tin steagul sus.

comabi
comabi  •  11 Noiembrie 2018, 19:21

Ceva sanse are si Magura, dar clar Craiova are 80% sanse (fara sa fi vazut meciul) sa mearga mai departe. In rest, oltencele valcence... greu. Posibil sa se concentreze mult pe campionat, desi tot CSM-ul il va castiga... Cu mult mai multa valoare demonstrata si experienta pentru bucurestence, chiar daca inceputul de sezon a fost defavorabil si deplorabil, pe alocuri.

aius
aius  •  11 Noiembrie 2018, 18:27

Bravo fetele !Multumim gsp ptr. stire !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează