SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA FLORILOR

Zalăul, replică bună cu CSM București » Vâlcea își păstrează locul 2

Articol de - Publicat miercuri, 10 ianuarie 2018 20:46

Campioana CSM București a câștigat la Zalău cu 30-24, dar echipa lui Gheorghe Tadici a jucat foarte bine. Fără Gullden, accidentată, CSM a trăit din brațul drept al Cristinei Neagu și din paradele portarilor.

Etapa a 11-a a Ligii Naționale feminine, prima din 2018, a consemnat miercuri seara câteva partide extrem de interesante. Au fost meciuri tari atât pentru pozițiile din fruntea clasamentului, dar și pentru ultimele locuri, pentru salvarea de la retrogradare.

HC Zalău-CSM București 24-30 (14-16)

Derbyul etapei a avut loc la Zalău între campioana CSM București și echipa lui Gheorghe Tadici, calificată și ea în grupele Cupei EHF, a doua competiție ca valoare în Europa. Într-o sală arhiplină, echipa lui Gheorghe Tadici a jucat cu multă ambiție și le-a dat mari emoții, în dese rânduri, bucureștencelor.
Zalăul a condus chiar în prima repriză, dar CSM a intrat în avantaj la pauză, 16-14. Larisa Tămaș, Ana Maria Dragut, Valentina Panici și portarul Paula Vișan au jucat de la egal la egal cu vedetele din fața lor. Cristina Neagu a luat de multe ori jocul pe cont propriu. Evoluție bună și pentru pivotul Oana Manea, dar și pentru portarul Paula Ungureanu.

În partea a doua CSM a luptat din greu pentru a se desprinde decisiv. Când jucătoarele gazdă au obosit, CSM s-a desprins la 5 și chiar 6 goluri diferență. S-a terminat 30-24, jocul CSM-ului neieșind cu nimic în evidență. Neagu a marcat de 9 ori, iar Manea de 5 ori. La Zalău, principalele marcatoare au fost Dragut 6, Rob și Panici, câte 5. Campioanele își trec în cont însă a 11-a victorie consecutivă în actuala ediție, neavând competitoare pe măsură.

HCM Rm. Vâlcea-CSM Roman 22-19 (13-12)

Un duel pentru un loc de cupă europeană, partida de la Rm. Vâlcea a fost una extrem de echilibrată. Gazdele au reușit să se desprindă în ultimele 10 minute ale meciului, apărarea și portarul Petra Blazek fiind hotărâtoare. De la 18-18 (minutul 49), Vâlcea a marcat de patru ori consecutiv și a pus capăt disputei. Romanul a marcat un singur gol în ultimele 11 minute, iar acest lucru le-a costat cele trei puncte.

Irina Glibko, ucraineanca venită de la Roman la Vâlcea a fost omul meciului, centrul HCM-ului marcând de 9 ori. Vâlcea își păstrează astfel poziția a doua în clasament,

CSM Bistrița-Măgura Cisnădie 26-29 (11-17)

Evoluție excelentă pentru sibience în prima parte, echipa pregătită de Alexandru Weber având șase goluri avantaj. Gazdele, pregătite de secundul "naționalei" României, Horațiu Pașca, au încercat să revină, dar nu s-au apropiat niciodată la mai mult de două goluri avantaj.

Ada Moldovan 7 goluri și braziliencele Deonise Fachinello și Mariana Costa, câte 6, au fost cele mai bune jucătoare ale oaspetelor. Oana Chirilă, 6 reușite, a fost principala marcatoare a bistrițencelor.

SCM Craiova-Rapid București 29-24 (13-12)

Victorie fără probleme pentru oltence, deși Rapidul a dat o replică bună, mai ales în prima parte. La Craiova au lipsit, în continuare, Andreea Pricopi și Nicoleta Tudor, care au șanse mici să reintre sâmbătă, în etapa a doua a grupelor Cupei EHF, în meciul contra danezelor de la Randers.

Ana Maria Țicu 8 goluri, Cristina Zamfir 5 și Zeljka Nikolici 5 au fost principalele marcatoare ale Craiovei, pentru Rapid, cele mai multe goluri reușindu-le Oana Bucă, 6.

Craiova rămâne pe poziția a 3-a în clasament după acest succes.

CSM Slatina-HCM Slobozia 19-24 (9-11)

Victorie extrem de importantă pentru ialomițence care se distanțează de ultimele două locuri retrogradabile. Echipa pregătită de Gheorghe Covaciu a condus de la un capăt la altul și a lăsat Slatina fără victorie în prima ligă, după 11 etape. Oltencele au scos doar două egaluri și au șanse minime de a evita retrogradarea.

Corona Brașov-Dunărea Brăila 31-33 (16-16)

Dunărea Brăila reușește surpriza la Brașov. Echipa pregătită de Florentin Pera a obținut maximum în condițiile în care nu are deloc un lot numeros. Ba din contră. Maria Steriova, Diana Druțu, Irina Șuțka-Burtea, Alina Vătu și Daria Ilina au jucat însă excelent și Brăila a plecat cu toate cele 3 puncte. Corona continuă prestațiile contradictorii și pare că pierde contactul cu primele patru locuri.

Joi se va disputa partida U Cluj-Danubius Galați (ora 17:30, direct TVR HD).

Clasament după 11 etape

1. CSM București 33p
2. HCM Rm. Vâlcea 24
3. SCM Craiova 23
4. Măgura Cisnădie 22
5. Corona Brașov 18
6. CSM Bistrița 18
7. HC Zalău 16
8. Dunărea Brăila 16
9. CSM Roman 15
10. Danubius Galați 12
11. HCM Slobozia 10
12. Rapid București 9
13. U. Cluj Napoca 5
14. CSM Slatina 2p

 

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (1)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  11 Ianuarie 2018, 19:36

Nimic despre prestatia idolului domnului Ursescu, alias antrenorul echpei naționale de tineret, care o bombardeaza cu telefoane pe Lecusanu sa candideze? Daca GSP a ajuns să depinda pe handbal de acest ziarist cu un idol frustrat, care își jignea elevele la time-out vai de voi! Unii dintre noi am văzut meciul și am vazut bannerele anti-federatie și anti-CSM. Aceeași federatie care i-a dat domnului Tadici un lot pe mână. Apoi citim cronica meciului negru pe al de domnul ziarist. Despre ce vorbim? În ce lume trăim? În articol este o altă lume și nu se spune nimic despre declaratiile Cristinei Neagu de după meci:”Aici nu a fost handbal ci lupte”

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close