SPORTURI  »  HANDBAL  »  STEAUA - DINAMO, AZI, 20:30, DIGI, TELEKOM, GSP.RO

Ziua decisivă în handbalul românesc » Derby Steaua - Dinamo cu titlul pe masă + interviu cu doi dintre protagoniști

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat joi, 31 mai 2018 09:31

Steaua și Dinamo se întâlnesc în disputa anului în handbalul românesc. Cele două mari rivale sunt la egalitate, 1-1, după primele două dispute.

Steaua nu a mai câștigat titlul din 2008. Și îi lipsește. Gruparea militară s-a bătut în ultimul timp mai mult la retrogradare decât sus, la cupele europene. Acum doi ani a jucat barajul pentru rămânere în prima ligă, sezonul trecut a fost tot în play-out, iar acum e la 60 de minute de coroana de campioană. O schimbare incredibilă pentru "roș-albaștri".

De partea cealaltă, Dinamo se află în fața celui de-al treilea titlu consecutiv. Și pentru alb-roșii a fost o perioadă dificilă, cu peregrinări pe la Buzău, Brașov, Călărași. "Câinii" și-au revenit și vor acum să rămână să joace în Liga Campionilor.

Doi jucători importanți, câte unul din fiecare tabără, prefațează derby-ul de joi, meciul cu titlul pe masă: Interul dreapta stelist Ionuț Georgescu și pivotul lui Dinamo, Marius Mocanu.

7 aniau trecut de la ultima participare a Stelei în cupele europene

IONUȚ GEORGESCU: "Nimeni nu ne dădea șanse. Noi am crezut"

Pivotul stelist Ionuț Georgescu a făcut parte și din lotul echipei care câștiga ultimul titlu al Stelei, la handbal, în 2008.

Ionuț Georgescu joacă la Steaua din 2007. A mai plecat două sezoane în Săania, dar -a întors la Steaua. Și a prins echipa din Ghencea în toate fazele, din postura de campioană la cea de liga a doua.

- Ionuț, meciul-meciurilor pentru voi. Sunteți gata să fiți campioni?
- Mai e mult până acolo. Vrem să fim campioni, dar mai avem de muncit. Eu cred că și această partidă o să fie la fel de echilibrată ca și primele două. Am zis de la început, Steaua-Dinamo se va decide în trei jocuri. Sper să jucăm la fel de bina ca în primele două meciuri. Toți ne gândim la titlul.

- Sunt meciuri mai aparte cele cu Dinamo?
- Da, Steaua-Dinamo a fost și va fi un derby. Cele mai galonate cluburi, tot timpul au fost și vor fi în top la sporturile de echipă. Istoria contează. Rivalitatea dintre noi este benefică sportului. Nu contează pe ce loc eși în clasament, un Steaua-Dinamo declanșează cele mai mari ambiții, orgolii, tensiune.

- E vreo favorită acum?
- Nu cred. Șansele sunt egale. Noi am început bine sezonul, am jucat mai constant. Dinamo a avut sincope, dar și-a revenit. Sunt două echipe cu stiluri diferite de joc, dar repet, nu e nici una favorită.

- V-a convenit statutul ăsta de outsideri pe durata campionatului?
- Nu știu câști ne dădeau șanse să ajungem aici. De altfel, pentru noi obiectivul a fost să ajungem în play-off. Erau șase-șapte echipe mai bine cotate decât noi, cu loturi la prima vedere mai valoroase. Dar noi am jucat bine, am prins încredere și uite că suntem la un pas de titlu. Asta pentru că avem un "vestiar" unit, suntem prieteni și în afară. Sper ca tocmai acest lucru să ne facă și campioni.

"Am muncit mult să ajungem aici. Vrem să ducem surpriza până la capăt. Steaua a arătat că merită să fie campioană, a arătat tărie de caracter în momentele importante"
Ionuț Georgescu

MARIUS MOCANU: "Vreau să plec campion de la Dinamo!"

Marius Mocanu va juca din sezonul viitor la Constanța. Vrea să se despartă însă de "câini" de pe primul loc.

Dinamo a intrat în cantonament pentru meciul cu Steaua, așa cum a făcut-o și înaintea primului joc, de la Chiajna. "Câinii" sunt gata să-și păstreze titlul, dar pentru asta știu că trebuie să joace mai bine decât au făcut-o până acum.

- Marius, toată lumea se aștepta ca finala să se încheie după meciul doi. Steaua a învins însă în Ștefan cel Mare și v-a stricat sărbătoarea.
- Așa e, cred că nimeni dintre noi nu se mai gândea că putem pierde meciul de acasă. Cu fanii în spate, am fost încrezători și asta a fost o problemă. Nu ne-a ieșit nimic, am intrat în panică și de acolo toate problemele. Cred însă că, una peste alta, au fost mai buni ca noi, mai pragmatici, ne-au taxat. Noi ne-am chinuit, am fost lenți în atac...

- Aveți în față meciul decisiv!
- O să fie foarte greu, foarte echilibrat. Ne dorim foarte tare să câștigăm, putem ca și echipă să facem asta, avem valoare și experiență.

- Care e secretul Stelei? Nimeni nu le dădea șanse să ajungă aici!
- Cred că jocul lor colectiv din atac e cheia. Nimeni nu iese în evidență, fiecare își face treaba. În apărare au răutatea aia pozitivă, plus poarta. În ultimele meciuri a făcut diferența.

- Va fi ultimul tău meci la Dinamo. Are o însemnătate aparte?
- Am emoții. Vreau să plec cu un titlu, cu fruntea sus, cu un rezultat mare. Un campionat contra Stelei e și mai frumos și mi-l doresc.

"Acum câțiva ani întrebam ce poate fi special la un meci cu Steaua? Apoi jucând cu Steaua, am văzut că nu e așa. Aici nu contează bugetul, locul în clasament. Am avut meciuri în care ei erau la retrogradare și ne-au bătut. Ambițiile sunt mari. E ceva deosebit. Există tensiune și motivație"
Marius Mocanu

Primele partide ale finalei

Steaua-Dinamo 25-27 (după 7 metri)
Dinamo-Steaua 26-27

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează